منبع ترکیه‌ای: کشتی روس، می‌تواند بندر ترکیه را ترک کند-راهبرد معاصر

منبع ترکیه‌ای: کشتی روس، می‌تواند بندر ترکیه را ترک کند

یک منبع در گمرک ترکیه گفت که کشتی باری روسیه می‌تواند از بندرگاه ترکیه خارج شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 07
کد خبر: ۱۴۱۵۶۸

به گزارش راهبرد معاصر وی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که «ما این کشتی را توقیف نکردیم تا اجازه دهیم، برود. یک اقدام عادی به نحو مطلوب بود و می‌تواند امروز یا هر زمان که بخواهد، [ترکیه را] ترک کند».

این منبع با بیان اینکه خروج این کشتی، بستگی به تصمیم روسیه دارد، تصریح کرد، ترکیه این کشتی را توقیف نکرد و آنچه درباره مصادره کالاهای موجود در آن گفته شد، اخبار ساختگی رسانه‌ای است.

وی در عین حال تأکید کرد که برای مصادره کالای کشتی مذکور، باید اقدامات حقوقی معینی صورت گیرد.

بر خلاف ادعای این منبع، تاداره گمرک ترکیه دوازدهم تیر ماه جاری توقیف یک کشتی روسی را تایید و اعلام کرد که احتمال می‌رود این کشتی روس، حامل غلات اوکراین باشد.

عصر روز شنبه بود که خبرگزاری رویترز به نقل از سفیر اوکراین در آنکارا خبر داد گمرک ترکیه یک کشتی باری روسی که حامل غلات اوکراین بوده را توقیف کرده است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر در کنفرانس خبری با حضور وزیر خارجه انگلیس وعده داد که ترکیه درباره ادعاها در خصوص سرقت غلات اوکراین توسط روسیه تحقیق می‌کند.

این مقام ارشد آنکارا تصریح کرد: ترکیه ادعاهایی مبنی بر سرقت غلات اوکراینی توسط روسیه را جدی می‌گیرد و در حال بررسی این اتهامات است. وی افزود، ترکیه اجازه نمی‌دهد غلات دزدیده شده توسط روسیه یا هر کشور دیگری به ترکیه آورده شود.

علی‌رغم تاکید روسیه مبنی بر مقصر بودن اوکراین در ماجرای عدم صادرات غلات از این کشور و اعلام آمادگی مسکو برای کمک به فعالیت مجدد بنادر اوکراینی، مقام‌های غربی روسیه را متهم اصلی این بحران نشان می‌دهند. «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیراً با اتهام‌زنی به روسیه مدعی شد: ما از روسیه می‌خواهیم که محاصره بنادر (اوکراین) را پایان دهد. غیرقابل تصور است، نمی‌توان تصور کرد که میلیون‌ها تن گندم در اوکراین مسدود شود در حالی که در بقیه جهان مردم از گرسنگی رنج می‌برند. این یک جنایت جنگی واقعی است، بنابراین نمی‌توانم تصور کنم که این جنایت بیشتر طول بکشد.

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تامین می‌کنند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد./فارس

ارسال نظر