بالا بودن آهن خون چه عوارضی دارد؟-راهبرد معاصر
میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

بالا بودن آهن خون چه عوارضی دارد؟

محققان در یک مطالعه جهانی به منظور بررسی نقش آهن در بروز ۹۰۰ بیماری به تاثیرات پایین و بالا بودن سطح آن بر سلامت پی بردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۰۱ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 22
کد خبر: ۱۴۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ افرادی که از میزان آهن خون بالایی برخوردارهستند نه تنها در برابر بیماری کم خونی مصون می‌مانند بلکه کمتر احتمال دارد به عارضه کلسترول بالا مبتلا شوند. هرچند وجود آهن مازاد در خون می‌تواند با عوارضی برای سلامتی همراه باشد.

 

در این بررسی که با همکاری یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی از دانشگاه‌های لندن، استرالیا و یونان انجام گرفت، محققان به مطالعه روی اطلاعات بالینی و ژنتیکی ۵۰۰ هزار نفر در انگلیس پرداختند و نقش وضعیت آهن خون آنان و تاثیر آن بر وضعیت سلامت را مورد ارزیابی قرار دادند.

 

کمبود آهن از جمله بیماری‌های شناخته شده است که تقریبا ۱.۲ میلیارد نفر در جهان به آن مبتلا هستند در صورتی‌که این بیماری تحت درمان قرار نگیرد می‌تواند به مشکلات جدی جسمی منجر شود.

 

به گفته محققان آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته تاثیر وجود آهن مازاد است که بدن آن را ذخیره می‌کند و احتمال دارد فرد را در معرض بیماری کبدی، مشکلات قلبی و دیابت قرار دهد. حدود ۲۵ تا ۶۵ درصد از تفاوت‌های مشاهده شده بین سطح آهن خون در افراد مختلف به دلیل فاکتورهای ژنتیک است.

 

در این بررسی از نوعی روش آماری استفاده شد که در آن از اطلاعاتی ژنتیک به منظور برآورد بهتر تاثیر وضعیت آهن موجود در خون روی ۹۰۰ بیماری و عارضه بهره گرفته شد. در این روش محققان به رابطه بین وجود آهن مازاد در خون و کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا پی بردند.

 

هر چند بالا بودن سطح آهن خون شمشیر دو لبه است چرا که می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی پوستی از قبیل سلولیت (عفونت بافت) و آبسه را افزایش دهد.

 

محققان بر اساس مطالعاتی که پیش از این انجام داده‌اند به این موضوع پی برده بودند که باکتری‌ها برای بقا و رشد خون به آهن نیاز دارند اما این بررسی اولین موردی است که با مطالعه روی اطلاعات جمعیتی بالا به دست آمده که تاکید کننده ارتباط بین وجود میزان بالایی از آهن در خون و خطر ابتلا به عفونت‌های باکتریایی پوستی است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، هر سال حدود ۲۱ میلیون نفر به بیماری سلولیت مبتلا می‌شوند که به بیش از ۱۷ هزار مورد مرگ در جهان منجر می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار