اولیانوف:آماده نهایی کردن توافق در وین هستیم-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

اولیانوف:آماده نهایی کردن توافق در وین هستیم

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها از آمادگی کشورش برای نهایی‌سازی توافق در وین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۹ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 03
کد خبر: ۱۴۵۵۲۰

به گزارش راهبرد معاصر میخائیل اولیانوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها و نماینده این کشور در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین از آمادگی کشورش برای نهایی‌سازی توافق در وین خبر داد.

اولیانوف در توییتر نوشت: «خبر فوری! به نظر می‌رسد گفت‌وگوهای وین در خصوص احیای برجام به زودی از سر گرفته خواهد شد.هیئت‌ها قصد دارند بعد از یک وقفه تقریباً پنج ماهه به وین بازگرداند.مذاکره‌کنندگان روسیه آماده گفت‌وگوهای سازنده برای نهایی کردن توافق هستند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام که یک توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد بود خارج شد و دولت فعلی این کشور به ریاست «جو بایدن» تا کنون به وعده‌های خود برای بازگشت به آن خودداری کرده است.

تحلیلگران به دلایل مختلفی درباره دلایل بی‌میلی آمریکا برای بازگشت به توافق اشاره کرده‌اند. فشارهای رژیم صهیونیستی، نماینده‌های کنگره و کشورهای عربی، در کنار مشکلات داخلی بایدن در آمریکا از جمله عمده‌ترین عواملی بوده‌اند که آمریکا را برای بازگشت به این توافق بی‌میل کرده‌اند.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار