غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

اولیانوف:آماده نهایی کردن توافق در وین هستیم

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها از آمادگی کشورش برای نهایی‌سازی توافق در وین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۹ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 03
کد خبر: ۱۴۵۵۲۰

به گزارش راهبرد معاصر میخائیل اولیانوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها و نماینده این کشور در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین از آمادگی کشورش برای نهایی‌سازی توافق در وین خبر داد.

اولیانوف در توییتر نوشت: «خبر فوری! به نظر می‌رسد گفت‌وگوهای وین در خصوص احیای برجام به زودی از سر گرفته خواهد شد.هیئت‌ها قصد دارند بعد از یک وقفه تقریباً پنج ماهه به وین بازگرداند.مذاکره‌کنندگان روسیه آماده گفت‌وگوهای سازنده برای نهایی کردن توافق هستند.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام که یک توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد بود خارج شد و دولت فعلی این کشور به ریاست «جو بایدن» تا کنون به وعده‌های خود برای بازگشت به آن خودداری کرده است.

تحلیلگران به دلایل مختلفی درباره دلایل بی‌میلی آمریکا برای بازگشت به توافق اشاره کرده‌اند. فشارهای رژیم صهیونیستی، نماینده‌های کنگره و کشورهای عربی، در کنار مشکلات داخلی بایدن در آمریکا از جمله عمده‌ترین عواملی بوده‌اند که آمریکا را برای بازگشت به این توافق بی‌میل کرده‌اند.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود.  این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر