ترامپ در قبال قطعنامه سنا برای پایان دادن دخالت نظامی در جنگ یمن چه خواهد کرد؟-راهبرد معاصر
شکاف عمیق در ساختار سیاسی آمریکا؛

ترامپ در قبال قطعنامه سنا برای پایان دادن دخالت نظامی در جنگ یمن چه خواهد کرد؟

با توجه به فرصت 30 روزه سنا به دولت آمریکا برای پایان دادن به دخالت نظامی در جنگ یمن، به نظر می رسد تنها راه حل پیش روی ترامپ حمایت از راه حل سیاسی در جنگ یمن باشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۲۳ آذر ۱۳۹۷ - 2018 December 14
کد خبر: ۱۴۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ شب گذشته سنای آمریکا با صدور قطعنامه ای به 4 سال حمایت واشنگتن از ریاض در جنگ یمن مهر پایان زد. براساس این قطعنامه که با ۵۶ رای موافق در برابر ۴۱ رای مخالف به تصویب رسید، به دولت ترامپ ۳۰ روز فرصت داده شده تمامی نیروهای آمریکایی دخیل در جنگ یمن را از این کشور خارج کند.

 

اعتراف آمریکا به حمایت از جنایت های بن سلمان

با وجود عدم پذیرش دخالت آمریکا در جنگ یمن توسط دولت، نکته مهم تصویب این قطعنامه اعتراف مقامات عالیرتبه آمریکا به حمایت این کشور از جنایت های ریاض در طول چندسال گذشته است. مسئله ای که کمتر شاهد آن بودیم و نشان دهنده شکاف عمیق در ساختار سیاسی آمریکاست. در همین خصوص، «برنی سندرز» سناتور آمریکایی چندی پیش در توئیتر خود نوشت "زمانی که خانواده‌های یمنی برروی بمب‌هایی که کودکان آنها را می‌کشد، عبارت ساخت آمریکا را مشاهده می‌کنند، بسیار واضح است که آمریکا بخشی از این جنگ است." تصویب این قطعنامه و قطعنامه دومی که همزمان با آن شب گذشته (23 آذر 97) مبنی بر معرفی ولیعهد سعودی به عنوان مسئول قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی به تصویب رسید، تاکیدی بر حمایت های واشنگتن از جنایت ها و بلندپروازی های محمد به سلمان از سال 2015 تا به امروز است.

 

 

آیا ترامپ از قطعنامه سنا تبعیت می کند؟

اگرچه آمریکا با آغاز جنگ یمن، همه جانبه از جنایت های آل سعود حمایت کرد ولی با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ این حمایت ها گسترده تر و بیشتر از آن چیزی شد که دولت اوباما در دستور کار خود قرار داده بود. در همین راستا گاردین (21 خرداد 97) در تحلیلی درباره حمایت های واشنگتن از ریاض در جنگ یمن می نویسد" افزایش حمایت نظامی آمریکا از اقدامات عربستان در یمن بخشی از تحول سیاسی است که ترامپ و مشاوران ارشد او از زمان به قدرت رسیدن انجام داده اند... این تحول در جریان سفر ترامپ به عربستان در ماه مه سال 2017 میلادی ریشه دار شد... بسیاری از سلاح های مورد استفاده در یمن با حمایت فنی آمریکا همراه است." همچنین بروکینگز (21 آبان 97) در مقاله ای با محوریت نگاه اوباما و ترامپ به حمایت از عربستان در جنگ یمن نوشت: "آمریکا معمولا سیاستی در قبال یمن نداشته است و سیاست این کشور در قبال یمن همواره تابع سیاستش در قبال عربستان سعودی بوده است و این موضوع به خصوص در حال حاضر در جنگ یمن صدق می‌کند. دو رئیس جمهور آمریکا عربستان را در جنگ یمن مورد حمایت خود قرار داده‌اند. در زمان ریاست جمهوری اوباما، واشنگتن اطلاعات و پشتیبانی لجستیکی حیاتی برای عربستان و متحدان آن فراهم کرد. با روی کار آمدن ترامپ، این حمایت ها دو برابر شد."

 

با فرض حمایت همه جانبه ترامپ از ریاض در جنگ یمن، به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا در یک دو راهی سخت ادامه حمایت از ریاض و تبعیت از قطعنامه سنا قرار گرفته است که حتی می تواند در صورت سرپیچی از آن، با واکنش منفی افکار عمومی، مقامات سیاسی و رسانه ها به نوعی که آینده دولت اش را تحت تاثیر قرار دهد، روبرو شود.

 

 

راه حل سیاسی تنها راه برون رفت ترامپ و بن سلمان از باتلاق جنگ یمن

با صدور قطعنامه سنا درباره ضرورت پایان حمایت دولت آمریکا از عربستان در جنگ یمن، تنها راه ترامپ حمایت از راه حل سیاسی برای برون رفت از باتلاق خودساخته توسط واشنگتن و ریاض است. حمایت امروز (24 آذر 97) وزارت خارجه آمریکا از مذاکرات استکهلم با تاکید بر اینکه نتیجه این مذاکرات می تواند راه حلی برای کاهش تنش ها و کسب توافق نهایی در آینده باشد را می توان در این راستا ارزیابی کرد. به نظر می رسد باید منتظر فراگیر شدن چنین اظهارنظرهایی از سوی دولت ترامپ در قبال جنگ یمن باشیم. البته لازمه به نتیجه رسیدن هرگونه مذاکره ای پایان دادن به زیاده خواهی و دخالت های خارجی در آینده سیاسی یمن است، که واشنگتن و ریاض باید به آن احترام بگذارند.

 
ارسال نظر
آخرین اخبار