چرا جهاد اسلامی هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
«راهبرد معاصر» بررسی می‌کند؛

چرا جهاد اسلامی هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت؟

جهاد اسلامی در سالیان گذشته ضربات نظامی متعددی به پیکره رژیم صهیونیستی وارد کرده بود و همین به انتقام‌جویی این رژیم از جنبش منجر شد. البته رژیم صهیونیستی با توجه به ضعف‌های مفرط نظامی و امنیتی در این مرحله مناطق نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را هدف قرار نداد تا از عمق ضربات نظامی علیه خود بکاهد.
محمدرضا فرهادی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 10
کد خبر: ۱۴۶۰۵۲

چرا جهاد اسلامی هدف حملات رژیم صهیونیستی قرار گرفت؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رژیم صهیونیستی عملیاتی در غزه انجام داد و ادعا کرد مناطقی را که تهدید برای این رژیم بوده هدف قرار داده است. در این عملیات یکی از فرماندهان شاخه جهاد اسلامی به شهادت رسید و رژیم صهیونیستی آن را یکی از دستاوردهای خود عنوان کرد.

 
درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه باید گفت، این رژیم دو دلیل خاص برای حملات خود در این مقطع زمانی داشت؛ نخست، چراغ سبز جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به این رژیم برای انجام عملیات بعد از سفر منطقه ای به سرزمین های اشغالی و دوم، تلاش یئیر لاپید، نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی برای کسب دستاوردی در حوزه نظامی و تعمیم آن به حوزه سیاسی برای انتخابات آینده کنست (مجلس رژیم صهیونیستی).

صهیونیست ها از سناریوی یمن در رابطه با موضوع فلسطین و به ویژه جهاد اسلامی هراسان هستند. یمنی ها با تکیه بر توان خود و ارتقای تجهیزات نظامی شان، دارای موشک های دوربرد هستند و توانسته اند قدرت و اقتدار خود را در سایر زمینه ها به رخ ائتلاف عربی- غربی بکشانند

 


در این حملات هدف قرار دادن مواضع جهاد اسلامی مشهود بود و این سؤال در ذهن ایجاد می شود، بنا بر چه دلایل و اتفاقاتی حملات این رژیم بر روی جهاد اسلامی متمرکز شد. برای این موضوع می توان دلایل ذیل را برشمرد:

 

 

 

 

  1. سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی ) دارای بالاترین و ارتقایافته ترین تجهیزات نظامی است. به عنوان نمونه راکت ها و موشک های کوتاه برد جنبش همواره برای صهیونیست ها کابوس آفرین و موشک کوتاه برد «قاسم» با ۴۰۰ کیلو «تی ان تی» (بسیار مخرب و قوی) در کنار موشک بدر 3 مهم‎ترین سلاح های بازدارنده و آفندی جهاد اسلامی بوده است.
  2. جهاد اسلامی در جنگ 12 روزه که به عنوان «شمشیر قدس» شناخته می شود، بیشترین ضربات را به رژیم صهیونیستی زد. هدف قرار دادن شهر رفح با موشک قاسم و متوقف شدن فعالیت‌های فرودگاه بن گورین بخشی از ضرباتی بود که جهاد اسلامی در جنگ 12 روزه به صهیونیست‌ها وارد کرد. در این جنگ و رونمایی جهاد اسلامی از موشک های فوق برای نخستین بار بود این جنبش چنین موشکی با این برد و قدرت تخریبی رونمایی  می کرد. آوردن این حجم تجهیزات نظامی به میدان نبرد و استفاده از آنها نشان داد جهاد اسلامی در عرصه پدافندی و آفندی به توفیقات زیادی دست یافته است. رژیم صهیونیستی نیز با اعتراف به این پیشرفت ها و برای جلوگیری از روند رو به رشد قدرت موشکی این جنبش اقدام به ترور فرمانده نظامی آن یعنی تیسیر الجعبری (فرمانده شاخه نظامی جهاد اسلامی موسوم به سرایا القدس) کرد؛ کسی که از آن به عنوان فرد ناظر بر ساخت موشک‌های مقاومت فلسطین یاد می شود. این قبیل اقدامات نشان دهنده آن است این رژیم از ساخت، قدرت و ارتقای توان موشکی فلسطینیان به ویژه جهاد اسلامی هراسان است و این قبیل اقدامات همچون ترور و حملات نظامی را برای جلوگیری از فرآیندهای امنیتی و نظامی در آینده می داند.
  3. صهیونیست ها از سناریوی یمن در رابطه با موضوع فلسطین و به ویژه جهاد اسلامی هراسان هستند. یمنی ها با تکیه بر توان خود و ارتقای تجهیزات نظامی شان، دارای موشک های دوربرد هستند و توانسته اند قدرت و اقتدار خود را در سایر زمینه ها به رخ ائتلاف عربی- غربی بکشانند. اکنون صهیونیست ها از سناریویی شبیه یمن در قالب جنبش جهاد اسلامی هراسان هستند. البته جهاد اسلامی با نمایش موشک ها و به تازگی توان پهپادی خود نشان داده به مرحله ای خاص از پیشرفت های نظامی رسیده است. اکنون این جنبش به این توان رسیده که دورترین نقاط سرزمین های اشغالی را نیز هدف قرار دهد.
  4. صهیونیست ها طبق راهبرد خود که از آن به عنوان «فروپاشی در عمق» یاد می کنند، معتقدند باید تهدید را تا قبل از تبدیل شدن به تهدید واقعی از بین برد. این راهبرد را صهیونیست ها در «عملیات اپرا» علیه عراق انجام دادند. اکنون نیز صهیونیست ها به این راهبرد معتقدند باید گروه های مقاومت فلسطینی را قبل از اینکه به توان و اقتدار نظامی دست یابند، مورد هدف قرار داد. این راهبرد در قالب عملیات های بازدارندگی تعریف می شود و رژیم صهیونیستی آن را در قالب امنیت روزمره برای خود تعریف کرده است؛ یعنی اگر به این اقدامات و توان عملیاتی مورد نظر پاسخ داده نشود، باید در عمق گسترده تری با آن مواجه شد. اکنون صهیونیست ها معتقدند توان مقابله با حزب الله و توان پاسخگویی به آن را ندارند. در نتیجه باید از ایجاد تهدید با موجودیت حزب الله گونه همچون جهاد اسلامی جلوگیری کنند، زیرا از منظر صهیونیست ها قدرت گرفتن جهاد اسلامی به منزله افزایش تهدیدها در داخل سرزمین های اشغالی و این در حالی است که تهدیدهای حزب الله دست کم در خارج از سرزمین های اشغالی وجود دارد. برای صهیونیست ها امنیت داخلی بسیار مهم تر از امنیت خارجی است و اینگونه باید گفت، اولویت اصلی ابتدا امنیت روزمره در داخل و سپس حفظ امنیت در خارج از سرزمین های اشغالی است.
  5. بسیاری به این اعتقاد دارند عملیات نظامی صهیونیست ها در راستای نوعی اقدام بازدارنده از عملیات انتقام جویانه جنبش جهاد اسلامی در واکنش به بازداشت چندی پیش «بسام السعدی» عضو ارشد این جنبش بوده است.

 

ارزیابی نهایی

وقوع این حملات با هر هدف و دلیلی نشان دهنده استیصال و درماندگی این رژیم در حوزه های مختلف و غلبه بر چالش هایی است که با آن مواجه اند. جهاد اسلامی در سالیان گذشته ضربات نظامی متعددی به پیکره این رژیم منحوس وارد کرده و همین منجر به انتقام جویی این رژیم از جنبش جهاد اسلامی شده است.

صهیونیست ها طبق راهبرد خود که از آن به عنوان «فروپاشی در عمق» یاد می کنند، معتقدند باید تهدید را تا قبل از تبدیل شدن به تهدید واقعی از بین برد


البته رژیم صهیونیستی باتوجه به ضعف های مفرط نظامی و امنیتی در این مرحله مناطق نظامی حماس را هدف قرار نداد تا از عمق ضربات نظامی علیه خود بکاهد، اما این تصور برای صهیونیست ها ایجاد شد که گروه های مقاومت فلسطینی همگی وحدت رویه دارند و صرفاً به گروهی خاص محدود نمی شود. گرچه این حملات متمرکز بر مراکز نظامی جهاد اسلامی بود، اما همه گروه های مقاومت در داخل فلسطین و خارج از آن نشان دادند در برابر دشمن صهیونیستی واحد هستند.

 
توان مقاومت در این جنگ بار دیگر اثبات شد و هزینه های نظامی برای رژیم صهیونیستی بسیار بیشتر از جنگ 12 روزه بود؛ به گونه ای که رسانه های صهیونیستی نوشتند هزینه روزانه جنگ سه روز اخیر علیه نوار غزه میان ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) بود و این در حالی که هزینه روزانه نبرد «شمشیر قدس» حدود ۱۲۰ شیکل بود. همه این موارد منجر شد این رژیم بعد از 52 ساعت با میانجی گری برخی کشورهای عربی همچون مصر خواهان توقف جنگ شوند.

ارسال نظر