غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

امضا سند عضویت سوئد و فنلاند در ناتو توسط بایدن

بایدن با امضای سند عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف ناتو این طرح جنجالی را یک گام به مراحل نهایی نزدیک‌تر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 09
کد خبر: ۱۴۶۱۷۲

به گزارش راهبرد معاصر چند روز قبل مجلس سنای آمریکا با حمایت بی‌سابقه اعضای حزب جمهوری‌خواه و دموکرات طرح تایید عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را به تصویب رساند.

با امضای جو بایدن که این مصوبه را نهایی می کند، طرح پیوستن این دو کشور به ائتلاف ناتو که مقصر اصلی شدت گرفتن تنش‌ها در اوکراین بوده از تایید کشور آمریکا برخوردار خواهد شد.

خبرگزاری رویترز امروز سه شنبه در گزارشی نوشت، سناتورهای آمریکایی فنلاند و سوئد را به عنوان متحدانی مهم و برخوردار از ارتشهای مدرن و دارای همکاری‌های نزدیک با ناتو توصیف کرده اند.

طرح پیوستن این دو کشور حوزه نوردیک به ناتو باید از سوی پارلمانهای کل ۳۰ کشور عضو ناتو مورد تصویب قرار بگیرد، اما این احتمال هست که پارلمان ترکیه از تصویب کردن توافق مربوط به پیوستن آنها به ناتو خودداری کند. ترکیه در ابتدا با پیوستن این دو کشور به ناتو مخالفت کرده بود. آنکارا ماه پیش از این مخالفت عقب‌نشینی کرد اما گفت هنوز احتمال عدم حمایت از انضمام سوئد و فنلاند توسط این کشور وجود دارد.

رویترز نوشت که روند تصویب عضویت این کشورها در حوزه اعضای اتحادیه اروپا ممکن است یک سال طول بکشد./ایسنا

ارسال نظر