آمریکا هیچ وقت خود را متعهد به هیچ معاهده‌ای نمی‌داند-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

آمریکا هیچ وقت خود را متعهد به هیچ معاهده‌ای نمی‌داند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه طرف مذاکره کننده آمریکایی بنای کوتاه آمدن از مواضع باطل خودش را ندارد گفت: روند مذاکرات نشان داد به هیچوجه نمی‌توان به وعده و وعیدهای آمریکا اعتماد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 13
کد خبر: ۱۴۶۶۰۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با کارشکنی‌ها و بدعهدی‌های آمریکایی‌ها در روند مذاکرات برجامی اظهار داشت: در روند مذاکراتی که در دولت فعلی طراحی شد، بدعهدی‌ها و کارشکنی‌های طرف آمریکایی که پیشتر هم برای ملت ایران تجربه شده بود، بار دیگر به ملت ایران ثابت کرد که آمریکایی‌ها همواره نسبت به تعهدات خود پیمان‌شکن و بدعهد هستند.

 

* آمریکا بنا ندارد حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد

وی با بیان اینکه در این دور از مذاکرات، آمریکا بنا ندارد حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد، افزود: با توجه به رویکرد دولتمردان آمریکا در روند مذاکرات، مشخصاً قرار نیست در مسیر مذاکرات برای جمهوری اسلامی ایران انتفاع اقتصادی اتفاق بیفتد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: تیم مذاکره کننده ایران در چارچوب مشخص انعطاف لازم را داشته، اما شاهدیم که مذاکرات در دوحه هم به نتیجه نرسید که البته این موضوع قابل پیش‌بینی بود چرا که در مذاکرات دوحه یک بار دیگر مشاهده کردیم که طرف آمریکایی بنای کوتاه آمدن از مواضع باطل خودش را ندارد.

 

الهیان ادامه داد: با توجه به روند موجود و آنچه که تاکنون مشاهده شده، به نظر نمی‌آید که مذاکرات برای ملت ایران سودی داشته باشد و قاعدتاً شرایط امروز نظام بین‌الملل با شرایطی که در زمان دولت روحانی و توافق برجام داشتیم متفاوت است.

 

وی با تاکید بر اینکه کشور ما یک قدرت هسته‌ای به حساب می‌آید، خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای از اقتدار صلح‌آمیز هسته‌ای رسیده که قاعدتاً بازگشت این مسیر غیرمعقول است؛ از طرفی کشورهای اروپایی با توجه به جنگ روسیه و اوکراین و همچنین نیاز خود خواستار معامله با ایران و خرید نفت و فرآورده‌های آن هستند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ماهیت مذاکرات را فروش نفت ایران دانست و افزود: امروز در بحث فروش نفت مثل شرایط گذشته مشکلات جدی نخواهیم داشت؛ اساساً ضرورت مذاکرات از این جهت بود که ایران علیرغم اینکه نفت خود را بفروشد، بتواند با سایر کشورها مبادلات تجاری و مالی داشته باشد.

 

الهیان با اشاره به اینکه حذف دلار در پیمان‌های دوجانبه پولی با کشورها در دستور کار دولت است، گفت: توجه به ظرفیت‌های داخلی نیز در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد و از طریق حمایت از تولید داخل و اقتصاد دانش‌بنیان می‌توان مسیر پیشرفت و توسعه اقتصادی را پیش برد.

 

* سیاست خارجی دولت در جهت ایجاد توازن در تعاملات بین المللی است

وی عدم تمرکز به غرب و اروپا را از مزیت‌های دولت سیزدهم برشمرد و افزود: سیاست خارجی دولت آقای رئیسی در جهت ایجاد توازن در تعاملات بین‌المللی است و قاعدتاً استفاده از ظرفیت‌هایی مثل ظرفیت قاره اروپا، آمریکای لاتین و کشورهای آسیایی و به ویژه همسایگان می‌تواند علیرغم اینکه ما را از مذاکرات و برجام بی‌نیاز کند، باعث خنثی شدن تحریم‌ها شود.

 

* آمریکا هیچ وقت خود را متعهد به هیچ معاهده‌ای نمی‌داند

الهیان ادامه داد: به نظر می‌رسد در این شرایط ادامه مذاکرات وجه آنچنانی نداشته باشد و در واقع آزموده را آزمودن خطاست. روند مذاکرات نشان داد که به هیچ وجه نمی‌توان به وعده و وعیدهای آمریکا اعتماد کرد، زیرا آنها هیچ وقت خود را متعهد به هیچ معاهده‌ای نمی‌دانند.

 

* دولت به هیچوجه از چارچوب قانون در مسیر مذاکرات عدول نکند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان گفت: همواره مطالبه مجلس از دولت و وزارت‌ خارجه این بوده تا هر گفت‌وگویی که صورت می‌گیرد باید در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»ی مجلس باشد و به هیچوجه از چارچوب قانون در مسیر مذاکرات عدول نکنند و به نوعی از آن اصولی که قانون، دولت را مکلف کرده است کوتاه نیایند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده