عوارض خطرناک مصرف سیگار و الکل-راهبرد معاصر
گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

عوارض خطرناک مصرف سیگار و الکل

سالانه ۴.۵ میلیون مرگ به دلیل مصرف سیگار، الکل و اضافه وزن رخ می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 22
کد خبر: ۱۴۷۹۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن مطالعه‌ای را در مورد چگونگی نقش عوامل خطر در مرگ و میر ناشی از سرطان و مشکلات سلامتی در سطح جهان انجام داده‌اند و مشخص شده است که تقریباً نیمی از مرگ‌ و میرهای مرتبط با سرطان در سطح جهان ناشی از عوامل خطرزایی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، اضافه وزن و موارد دیگر است.

 

سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و داشتن شاخص توده بدنی(BMI) بالا از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان هستند. بر اساس این مطالعه، این عوامل خطر، سالیانه باعث مرگ حدود ۴.۴۵ میلیون نفر بر اثر ابتلا به سرطان می‌شوند که این آمار برابر با ۴۴.۴ درصد از کل مرگ و میرهای مرتبط با ابتلا به سرطان در سراسر جهان است.

 

در مقایسه با بیش از یک سوم کل مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به سرطان در زنان(۳۶.۳ درصد یا ۱.۵۸ میلیون نفر)، عوامل خطر تخمین زده شده دلیل نیمی از مرگ و میرهای سرطانی در مردان در سال ۲۰۱۹(۵۰.۶ درصد یا ۲.۸۸ میلیون نفر) بوده است.

 

دکتر "کریستوفر موری" مدیر مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت(IHME) در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که سرطان همچنان یک چالش مهم بهداشت عمومی است که در سراسر جهان در حال افزایش است.

 

سیگار، عامل خطر اصلی سرطان

محققان می‌گویند، سیگار کشیدن همچنان عامل خطر اصلی سرطان در سراسر جهان است و یافته‌های ما می‌تواند به سیاست‌گذاران و دیگر محققان کمک کند تا عوامل خطر کلیدی را که می‌توانند در تلاش‌ها برای کاهش مرگ و میر و بیماری‌های ناشی از سرطان در سطح ملی و جهانی هدف قرار گیرند، شناسایی کنند.

 

این مطالعه جدید نشان داد که اکثریت قریب به اتفاق سرطان‌ها در سراسر جهان ناشی از عوامل خطر رفتاری مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، رابطه جنسی ناایمن و خطرات رژیم غذایی است که عامل مرگ ۳.۷ میلیون نفر است. همچنین مشخص شد که عوامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان برای هر دو جنسیت، سیگار کشیدن و به دنبال آن مصرف الکل و BMI بالا است.

 

بزرگترین پروژه در نوع خود

این مطالعه از مطالعه بار جهانی بیماری‌ها، آسیب‌ها و عوامل خطر(GBD) در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد تا بررسی کند که چگونه ۳۴ عامل خطر رفتاری، متابولیک، محیطی و شغلی بر مرگ‌ها و بیماری‌های ناشی از ۲۳ نوع سرطان در سال ۲۰۱۹ تأثیر گذاشته‌اند.

 

محققان دریافتند که برای هر دو جنسیت، علت اصلی مرگ ناشی از سرطان نای، نایژه و ریه است که ۳۶.۹ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است. پس از آن سرطان روده بزرگ و رکتوم(۱۳.۳ درصد)، سرطان مری(۹.۷ درصد) و سرطان معده(۶.۶ درصد) در مردان و سرطان دهانه رحم(۱۷.۹ درصد)، سرطان روده بزرگ و رکتوم(۱۵.۸ درصد) و سرطان سینه(۱۱ درصد) در زنان قرار دارند./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار