تأکید سران آمریکا و انگلیس، بر ادعاها علیه ایران، روسیه و چین-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

تأکید سران آمریکا و انگلیس، بر ادعاها علیه ایران، روسیه و چین

رئیس جمهور آمریکا و نخست‌وزیر جدید انگلیس در تماسی تلفنی بر ادعاها علیه ایران، روسیه و چین تأکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 07
کد خبر: ۱۴۹۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «لیز تراس» نخست‌وزیر جدید انگلیس بامداد چهارشنبه در تماسی تلفنی بر تخاصم با روسیه تأکید و ادعاها درباره ایران را تکرار کردند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بایدن در پیامی توئیتری درباره این تماس نوشت:‌ «تعمیق روابط ویژه کشورهایمان و همکاری تنگاتنگ در زمینه چالش‌های جهانی از جمله تداوم حمایت از اوکراین مقابل تهاجم روسیه را دنبال خواهیم کرد».

 

کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای درباره تماس بایدن و تراس نوشت، دو کشور همکاری نزدیک در زمینه حمایت از اوکراین، مقابله با چالش‌های چین و به ادعای آن‌ها «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی» و تضمین منابع انرژی پایدار و مقرون به صرفه را به بحث گذاشتند.

 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

 

این در حالی است که ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

 

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

 

در ادامه بیانیه کاخ سفید درباره تماس بایدن و تراس آمده است، بایدن درباره تعهدات دو طرف در قبال دستاوردهای توافق بلفاست/جمعه نیک در راستای توافقات انجام شده با اتحادیه اروپا درباره پروتکل ایرلند شمالی با نخست‌وزیر جدید انگلیس گفت‌وگو کرد.

 

رویترز نوشته است، بایدن توانست با «بوریس جانسون» نخست‌وزیر سابق انگلیس درباره مسائل مربوط به ایرلند شمالی کنار بیاید اما ممکن است با دولت تراس در این زمینه دچار تنش شود.

 

پس از اینکه انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر روابط بعد از اجرای برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) توافقاتی را امضا کردند، لندن اعلام کرد بخش مربوط به گمرکات ایرلند شمالی را قبول ندارد و اگر اتحادیه اروپا در اصلاح آن همکاری نکند، به صورت یکجانبه آن را فسخ می‌کند.

 

از سوی دیگر به نوشته رویترز، دفتر نخست‌وزیری انگلیس در بیانیه‌ای درباره تماس تلفنی بایدن و تراس نوشت، دو طرف توافق امنیتی ساخت زیردریایی اتمی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا را به بحث گذاشتند که پس از فسخ قراردادی مشابه میان کانبرا و پاریس منعقد شده و خشم دولت فرانسه را در پی داشت.

 

در بیانیه دفتر تراس آمده است که نخست‌وزیر انگلیس و رئیس جمهور آمریکا درباره آنچه «چالش‌های مشترک دموکراسی‌های آزاد» توصیف کردند به ویژه مشکلات شدید اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین، به تبادل نظر پرداختند.

 

بعد از ظهر دوشنبه بود که لیز تراس توانست در انتخاباتی درون حزبی پس از استعفای جانسون، رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر انگلیس شود. لیز تراس با دریافت ۵۷.۴ درصد آرای هم‌حزبی‌هایش، در میان چهار نخست‌وزیری که به این شیوه انتخاب شده‌اند، کمترین رأی را کسب کرده و تنها نخست‌وزیری است که با کمتر از ۶۰ درصد آرای محافظه‌کاران به این مقام می‌رسد.

 

روز سه شنبه دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد که تراس بلافاصله پس از تایید رسمی در این سمت با «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین به صورت تلفنی رایزنی کرده است. براساس اعلام دفتر نخست وزیری، هدف این تماس اعلام حمایت «بی دریغ دولت جدید لندن از کی‌یف» بوده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده