مقرری بیمه بیکاری برای مجردها و متأهلین چه میزان است؟-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

مقرری بیمه بیکاری برای مجردها و متأهلین چه میزان است؟

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی در رابطه با مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری برای مجردها، متأهلین و متکفلین توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 07
کد خبر: ۱۴۹۹۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  مهدی شکوری اظهار کرد: براساس قانون بیمه بیکاری، تمام افرادی که مشمول قانون کار و بیمه تأمین‌ اجتماعی هستند، مشمول این قانونند و در صورت بیکاری غیرارادی تحت حمایت سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه به موجب قانون، بازنشستگان و ازکارافتادگان کلی و شاغلان بیمه‌های مشاغل آزاد و اختیاری و همین‌طور اتباع خارجی از شمول این قانون خارج هستند، افزود: برقراری مقرری بیمه بیکاری یکی از حمایت‌های مهم تأمین‌ اجتماعی از کارگران تحت پوشش این سازمان است. صندوق بیمه بیکاری، به‌‎عنوان یک صندوق مستقل با هدف حمایت از بیمه‌شدگان در ایام بیکاری و نیز مهارت‌آموزی و فراهم ساختن بستر بازگشت کارگران به عرصه تولید و اشتغال، ایجاد شده است و قانون بیمه بیکاری بعد از آنکه به موجب مصوبه سال 1366 برای سه سال به صورت آزمایشی اجرا شد، در سال 1369 به‌صورت قانونی دائمی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

 

شکوری افزود: علاوه بر بیمه‌شدگانی که به صورت غیرارادی شغل خود را از دست می‌دهند، بعضاً برخی کارفرمایان نیز به سبب بازسازی، اصلاح و به‌روزرسانی خطوط تولید، مجبور می‌شوند برخی نیروهای خود را برای مدتی تعدیل کنند که این افراد نیز در صورت احراز شرایط قانونی، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.

 

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌ اجتماعی با اشاره به اینکه حمایت از بیمه‌شدگان واجد شرایط در دوره بیکاری، صرفاً منحصر به پرداخت مقرری بیکاری نیست، گفت: مشمولان این قانون علاوه بر مقرری ماهیانه از خدمات درمانی هم استفاده می‌کنند و سابقه بیمه نیز برای ایشان لحاظ می‌شود. همین‌طور در قانون برای افرادی که بیکار می‌شوند، موضوع آموزش و مهارت‌آموزی نیز پیش‌بینی شده است؛ یعنی اگر فردی در یک شغل موفق نبود و به شکل غیرارادی کار خود را از دست داد، قانونگذار سازوکاری پیش‌بینی کرده که افراد بتوانند مهارت‌هایشان را افزایش دهند و به شغل دیگری رو بیاورند و براساس نیاز جامعه و بازار کار منطقه، بتوانند فرصت اشتغال مجدد داشته باشند.

 

وی اظهار کرد: در تعریف بیکار، این قانون می‌گوید که بیکار کسی است که بدون میل و اراده از کار بیکار می‌شود و آماده به کار هست و توانایی و آمادگی کار را دارد اما به هر دلیل غیرارادی، با کارفرما قطع ارتباط صورت می‌گیرد. پس یکی از مصادیق بیکاری، قطع ارتباط با کارفرما بدون میل و اراده فرد بیمه‌‌شده است. در حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و این‌گونه موارد نیز قانونگذار مشخص کرده است که اگر در این حوادث به دلیل وارد آمدن آسیب به کارگاه، فعالیت کارگاه متوقف و بیمه‌شده تامین‌ اجتماعی دچار بیکاری شد؛ حمایت بیمه بیکاری برای کارگران برقرار شود.

 

شکوری تصریح کرد: برهمین اساس در تمامی حوادث غیرمترقبه‌ای که در کشور روی می‌دهد، در سیل‌ها، زلزله‌ها و آتش‌سوزی‌هایی که اتفاق می‌افتد؛ بیمه بیکاری برای کارگران برقرار می‌شود. نکته جالب اینکه در این حوادث، محدودیت سابقه پرداخت حق‌ بیمه نیز وجود ندارد. در قانون بیمه بیکاری، شرایط سابقه بیمه‌پردازی برای استفاده از حمایت‌های این قانون پیش‌بینی شده؛ یعنی بیمه‌شده باید حداقل 6 ماه سابقه بیمه‌پردازی داشته باشد ولی در حوادث غیرمترقبه این سازوکار دیده نشده و بدون محدودیت این حمایت برقرار می‌شود.

 

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی در مورد شرایط قانونی استفاده از مقرری بیمه بیکاری افزود: بیمه‌شده مشمول این حمایت باید حداقل 6 ماه سابقه پرداخت حق بیمه پیش از بیکاری داشته باشد و ظرف مدت 30 روز از زمانی که بیکار شد، بیکاری خود و درخواست استفاده از مقررات بیمه بیکاری را به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کند.

 

وی اضافه کرد: مدت پرداخت مقرری بیکاری برای مجردها متناسب با سوابقه پرداخت حق بیمه، حداقل 6 ماه و حداکثر 36 ماه و برای متاهلین و متکفلین از 12 ماه تا 50 ماه پیش‌بینی شده است.

 

شکوری در مورد نحوه محاسبه مبلغ ریالی مقرری بیمه بیکاری گفت: مبنای محاسبه مقرری 55 درصد متوسط مزد فرد بیکار در 90 روز قبل از شروع بیکاری است. برای متاهلین و متکفلین سازوکار دیگری نیز پیش‌بینی شده است که به ازای هر فرد تحت تکفل و حداکثر تا 4 نفر، ده درصد حداقل دستمزد سال، به مقرری فرد متأهل و متکفل اضافه می‌شود مشروط بر اینکه در مجموع از 80 درصد متوسط مزد بیشتر نشود. البته در هر حال مبلغ مقرری بیمه بیکاری قابل پرداخت، از حداقل دستمزد سال کمتر نخواهد بود

 

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی آمار ماهیانه برقراری مقرری بیکاری جدید را به طور متوسط حدود 17 تا 18 هزار نفر و مجموع مبلغ پرداختی در هر ماه در سال جاری برای قریب به 170 هزار نفر فرد مشمول را حدود 1132 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بعد از شیوع بیماری کرونا و شرایط خاص ناشی از محدودیت‌های تردد، سیستم غیرحضوری اعلام بیکاری و درخواست مقرری با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد شده که در حال حاضر از ابتدای درخواست تا معرفی و بررسی احراز شرایط و صدور حکم و برقراری مقرری به‌صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

 

وی اضافه کرد: قبلاً بیمه‌شدگان بیکار برای برقراری مقرری، مراجعات مکرری به شعب داشتند، ولی در حال حاضر نیازی به مراجعه به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شعب تأمین‌ اجتماعی در هیچ یک از مراحل بررسی شرایط و برقراری مقرری ندارند.

 

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌ اجتماعی در مورد منابع صندوق بیمه بیکاری گفت: منابع صندوق بیمه بیکاری از محل سه درصد حق بیمه بیکاری است که طبق قانون پرداخت آن بر عهده کارفرما است. البته با گذشت سی سال از اجرای این قانون، امروز این نظر در میان برخی کارشناسان وجود دارد که عدم مشارکت دولت در تأمین منابع صندوق و به دنبال آن کسری منابع صندوق بیمه‌ بیکاری، نقیصه‌ای برای قانون بیمه‌ بیکاری است. وقتی که کل کشور درگیر یک مشکل فراگیر مانند کرونا می‌شود، منابع صندوق بیکاری تکافوی کل جمعیت مشمولان را ندارد. ارتقای خدمات و تسهیل در برقراری مقرری بیمه بیکاری، نیازمند تأمین منابع پایدار است و یکی از پیشنهادهای مطرح در این زمینه هم این است که علاوه بر کارفرما، دولت نیز در زمان اشتغال هر بیمه‌شده، در تأمین منابع صندوق بیمه بیکاری مشارکت داشته باشد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار