جزئیات وام جدید فرهنگیان مهر ۱۴۰۴ آخرین جزئیات از تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۵ جزئیات برگزاری آزمون استخدامی در سازمان محیط زیست جزئیات افزایش حقوق معلمان در سال ۱۴۰۴ طبق رتبه بندی جدید همه نکات مهم درباره انتخابات شوراها و مهلت استعفا داوطلبان شورا وزیر بهداشت از رسانه‌ها عذرخواهی کرد نحوه ثبت نام وام قرض الحسنه آموزش و پرورش / مهلت بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان فوری/ مستمری مهر ۱۴۰۴ مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد + مبالغ واریزی دستور دادستان تهران برای شناسایی عوامل پشت صحنه در تولید، توزیع و تبلیغ عروسک‌های توهین کننده به مقدسات کیفرخواست علیه قاتل روانشناس معروف/ پسرخاله دکتر زهرا میرزایی محاکمه می‌شود تمدید مهلت ثبت‌نام عمره دانشجویی جزئیات پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی هزینه ثبت نام آزمون‌های سازمان سنجش ۱۴۰۵ چقدر است؟ اعلام جرم دادستانی علیه زهره سادات هاشمی مجری سابق صداوسیما پیش‌بینی وقوع طوفان گرد و خاک در تهران؛ از توقف کنار درختان و سازه‌ها خودداری کنید خط مزاحمان تلفنی اورژانس تهران مسدود می‌شود

ابتلای ۱۳ اصفهانی به وبا

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتلای ۱۳ اصفهانی به بیماری وبا خبر داد و گفت: بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند. پژمان عقدک در گفت‌وگو با ایسنا، به شیوع بیمار
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 19
کد خبر: ۱۵۱۲۰۳

به گزارش راهبرد معاصر پژمان عقدک  به شیوع بیماری وبا اشاره و اظهار کرد: وبا بیماری است که از طریق آب آلوده و گاهی از طریق خوراکی‌های آلوده ازجمله میوه و سبزی‌ها منتقل می‌شود.

وی در مورد علائم بیماری وبا توضیح داد: از علائم شایع بیماری وبا اسهال است، درصد زیادی از افراد ممکن است بدون علائم درگیر بیماری وبا شوند و یا علائم خفیف داشته باشند، برخی افراد هم ممکن با علائم شدیدتری مبتلا شوند و نیاز به بستری پیدا کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بیماران معمولاً اسهال همراه با استفراغ بدون تهوع دارند و حجم زیادی آب از طریق اسهال از دست می‌دهند، بنابراین بدنشان خشک و بی‌حال می‌شود، همچنین بی‌قرار می‌شوند، خشکی دهان پیدا می‌کنند و پوستشان چروک می‌شود.

 وی هشدار داد: اگر بیماران آب زیادی از دست بدهند، ممکن است سطح هوشیاری‌شان کاهش پیدا کند و حتی به حالت تشنج یا کما هم برسند.

 عقدک با تأکید بر اهمیت مصرف آب آشامیدنی سالم، گفت: افراد باید یاد بگیرند همیشه و در هر کجا که هستند از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و اگر از آب لوله‌کشی مطمئن هستند مصرف کنند، در غیر این صورت از آب بسته بندی شده برای خوردن و شست‌وشو استفاده کنند.

وی اعلام کرد: بر اساس آزمایش‌هایی که انجام شده، از ۱۹ شهریورماه تا این لحظه ۱۳ مورد مثبت مبتلا به وبا در اصفهان داشتیم که تست شان مثبت بود. این افراد همگی درمان شدند و در حال حاضر مشکلی ندارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: طبق قاعده هر ساله، زمانی که وبا شناسایی می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی نمونه‌های بیماران را برای تهران ارسال می‌کند. در حال حاضر نمونه‌ها برای تائید آزمایشگاه وزارت بهداشت ارسال شده و منتظر جواب هستیم.

عقدک با تأکید بر اینکه بیماری وبا کاملاً درمان‌پذیر است و در همه مراکز درمان‌های ساده برای بیماران وجود دارد، افزود: افراد باید هوشیار باشند و اگر اسهال مداوم داشتند و حجم زیادی از آب بدنشان در حال تخلیه شدن است به پزشک مراجعه کنند تا از آن‌ها نمونه گرفته شود و بلافاصله درمان و مایع درمانی را آغاز کنند. اگر مردم موارد توصیه شده را رعایت کنند قطعاً مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی با بیان اینکه بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند و نتیجه آزمایش آن‌ها مثبت شده بود، افزود: امیدواریم در بین افرادی که به‌تازگی از عراق بازمی‌گردند مورد مثبتی از ابتلا به وبا نداشته باشیم و اگر هم باشد به‌موقع شناسایی و درمان شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه کرد: از زائرانی که از عتبات عالیات باز می‌گردند می‌خواهیم در صورت داشتن علائم بیماری، خود را قرنطینه و اگر شدت بیماری آن‌ها زیاد است حتماً به پزشک مراجعه کنند.

وی توضیح داد: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریو کلرا ایجاد می‌شود که در صورت عدم پیشگیری و درمان به‌موقع و مناسب بسیار کشنده است.

 عقدک با اشاره به اینکه در کل کشور موارد شیوع بیماری وبا دیده شده، اما در استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی، کرمان، بوشهر  و تهران بیماران بیشتری شناسایی شده‌اند، گفت افراد از ۱ تا ۸۰ سال به وبا مبتلا شده‌اند، اما ۶۷ درصد بیماران بین ۳۰ تا ۶۰ سال بوده‌اند، همچنین تعداد مبتلایان مرد و زن یکسان بوده است./ایسنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار