جزئیات افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی اعتبار کالابرگ برخی دهک‌ها قیمت رسمی میوه و سبزی اعلام شد/ قیمت خیار به ۱۰۰ هزار تومان رسید + جدول سناریوی محتمل قیمت مسکن پس از تفاهم ایران و آمریکا/ شرط کاهش محسوس قیمت مسکن اعلام شد آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران به روایت بلومبرگ/ دارایی‌های ایران چقدر است؟ پیش‌بینی بازار ارز، طلا، مسکن و بورس با توافق ایران و آمریکا/ سطح تغییر قیمت‌ها چقدر خواهد بود؟ قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ خبر مهم برای دارندگان دلار | بانک مرکزی از یک تضمین خاص ارزی رونمایی کرد قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ قیمت سکه امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / سکه امامی صعودی شد موجودی سد‌های تهران/ این سد در استان تهران بیشترین آب را دارد قیمت طلا امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / طلای ۱۸ عیار به کانال ۱۶ میلیون تومان بازگشت قیمت دلار امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / دلار به کانال ۱۶۱ هزار تومان بازگشت خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر

وزیر اقتصاد:کنترل نقدینگی مهمتر از پایه پولی است

وزیر اقتصاد:کنترل نقدینگی مهمتر از پایه پولی است وزیر کشور شاخص مهم کنترل تورم را رصد نقدینگی معرفی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 04
کد خبر: ۱۵۳۱۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر اقتصاد امروز در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در این نشست کنترل نقدینگی را مهم‌تر از متغیر پایه پولی دانست.

 

 وزیر اقتصاد گفت: علی‌رغم اینکه، ضریب فزاینده نقدینگی افزایش یافته، اما مجموعا سیاست‌های کنترل نقدینگی در کشور درحال پیگیری است.

 

احسان خاندوزی گفت: باید به متغیرهای اقتصادی یک نگاه پویا داشت و در این نگاه پویا روند میان‌مدت مهم و حائز اهمیت است. اینکه در یک ماه خاص، یک متغیر اقتصادی شاهد افزایش یا کاهش باشد چندان عامل تعیین‌کننده‌ای نیست و آن متغیر احتمالا به روند بلندمدت خود باز خواهد گشت.

 

خاندوزی گفت: از نظر ما شاخص مهم‌تر برای کنترل تورم که به شکل ویژه‌تری باید رصد شود، نقدینگی است و این متغیر مهم‌تر از متغیر پایه پولی است.

 

وی دولت اظهار کرد: اما در خصوص شاخص پایه پولی، تلاش دولت همواره بر کنترل و مهار بی‌انضباطی های حوزه پولی بوده است. بر اساس آمار، در ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه سال گذشته پایه پولی ۴۲.۱درصد افزایش داشته و در ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه امسال این میزان به ۳۰.۳درصد کاهش یافته است. این آمار کاملا حاکی از آن است که دولت در عمل سیاست‌های کنترل تورم را در پیش گرفته است.


نرخ رشد نقدینگی کاهش شد؟
وزیر اقتصاد گفت: در حوزه نقدینگی نیز البته با یک فاصله کمتری، مسیر به همین ترتیب است و رشد نرخ نقدینگی منتهی به مرداد ماه سال گذشته ۳۹.۱ درصد بوده، درحالیکه امسال این میزان به ۳۷.۸درصد کاهش یافته است. بنابراین علی‌رغم اینکه، ضریب فزاینده نقدینگی افزایش یافته اما مجموعا سیاست‌های کنترل نقدینگی در کشور درحال پیگیری است.

 

وی افزود: این یکی از سیاست‌های کنترل تورم است و سایر متغیرهای موثر بر تورم که منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید و بی ثباتی در حوزه ارز و انتظارات تورمی در آینده ‌میشود را اضافه کرده‌ایم. این مجموعه و این بسته با توجه به بیشترین مشارکتی که از صاحب نظران اقتصادی جلب شده با هدف کنترل تورم در دستور کار دولت قرار گرفته است./ اقتصاد آنلاین

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار