تورم نقطه‌به‌نقطه به ۸۳.۸ درصد رسید / کالا‌ها چقدر گران شدند؟ قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۵ میلیون تومان را رد کرد؟ جدول قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ ثبت نام فروش فوری زامیاد ۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط قیمت سکه شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ ماجرای خالی فروشی میلی گلد | علت تاخیر تسویه و ماجرای ۹۶۵ کیلوگرم طلا چیست؟ آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ | دلار ۲۵۵ هزار تومان شد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان عصر امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵؛ هر گرم ۲۴ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان آخرین قیمت طلا و سکه عصر امروز ۷ مهر ۱۴۰۵؛ سکه از ۲۵۳ میلیون تومان عبور کرد نحوه پرداخت حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی هواپیمای کاسپین در ترکیه توقیف شد/ علت توقیف بوئینگ ایرانی چیست؟ جدیدترین قیمت مرغ در بازار؛ فیله به ۶۲۵ هزار تومان رسید قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵

وزیر اقتصاد:کنترل نقدینگی مهمتر از پایه پولی است

وزیر اقتصاد:کنترل نقدینگی مهمتر از پایه پولی است وزیر کشور شاخص مهم کنترل تورم را رصد نقدینگی معرفی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 04
کد خبر: ۱۵۳۱۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر اقتصاد امروز در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در این نشست کنترل نقدینگی را مهم‌تر از متغیر پایه پولی دانست.

 

 وزیر اقتصاد گفت: علی‌رغم اینکه، ضریب فزاینده نقدینگی افزایش یافته، اما مجموعا سیاست‌های کنترل نقدینگی در کشور درحال پیگیری است.

 

احسان خاندوزی گفت: باید به متغیرهای اقتصادی یک نگاه پویا داشت و در این نگاه پویا روند میان‌مدت مهم و حائز اهمیت است. اینکه در یک ماه خاص، یک متغیر اقتصادی شاهد افزایش یا کاهش باشد چندان عامل تعیین‌کننده‌ای نیست و آن متغیر احتمالا به روند بلندمدت خود باز خواهد گشت.

 

خاندوزی گفت: از نظر ما شاخص مهم‌تر برای کنترل تورم که به شکل ویژه‌تری باید رصد شود، نقدینگی است و این متغیر مهم‌تر از متغیر پایه پولی است.

 

وی دولت اظهار کرد: اما در خصوص شاخص پایه پولی، تلاش دولت همواره بر کنترل و مهار بی‌انضباطی های حوزه پولی بوده است. بر اساس آمار، در ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه سال گذشته پایه پولی ۴۲.۱درصد افزایش داشته و در ۱۲ ماهه منتهی به مرداد ماه امسال این میزان به ۳۰.۳درصد کاهش یافته است. این آمار کاملا حاکی از آن است که دولت در عمل سیاست‌های کنترل تورم را در پیش گرفته است.


نرخ رشد نقدینگی کاهش شد؟
وزیر اقتصاد گفت: در حوزه نقدینگی نیز البته با یک فاصله کمتری، مسیر به همین ترتیب است و رشد نرخ نقدینگی منتهی به مرداد ماه سال گذشته ۳۹.۱ درصد بوده، درحالیکه امسال این میزان به ۳۷.۸درصد کاهش یافته است. بنابراین علی‌رغم اینکه، ضریب فزاینده نقدینگی افزایش یافته اما مجموعا سیاست‌های کنترل نقدینگی در کشور درحال پیگیری است.

 

وی افزود: این یکی از سیاست‌های کنترل تورم است و سایر متغیرهای موثر بر تورم که منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید و بی ثباتی در حوزه ارز و انتظارات تورمی در آینده ‌میشود را اضافه کرده‌ایم. این مجموعه و این بسته با توجه به بیشترین مشارکتی که از صاحب نظران اقتصادی جلب شده با هدف کنترل تورم در دستور کار دولت قرار گرفته است./ اقتصاد آنلاین

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار