ببینید/فرمانده کل سپاه خطاب به صهیونیست‌ها: اگر در یک لحظه ۶۰۰ موشک روی سرتان بریزیم چه کار خواهید کرد؟  معاون وزیر امور خارجه: در مذاکرات هسته‌ای، ایران فقط اقدامات اطمینان‌ساز می‌پذیرد سیاری: خلیج فارس بوده، هست و خواهد ماند هلندی نامدار در کادر استقلال این خوراکی مقوی کلسترول را کنترل می‌کند دورتموند، لورکوزن را چپ و راست کرد! آتش‌سوزی در مغازه تعویض روغنی اندرزگو/ آتش به نمای ساختمان مجاور هم سرایت کرد حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد

ارتباط خرابی دندان ها و سوءتغذیه سالمندان

کارشناس سلامت دهان و دندان، با اشاره به اینکه بیماری‌های دهان و دندان قابل پیشگیری هستند، گفت: بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین موضوعات مرتبط با سلامت سالمندان است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۵ - ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 06
کد خبر: ۱۵۳۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  بهناز ولی‌زاده افزود: افزایش سن و بیماری‌های زمینه‌ای می‌تواند سلامت و عملکرد دهان را تحت تأثیر قرار دهد.

به گفته وی، سالم بودن دهان و دندان در بسیاری از جنبه‌های مهم زندگی سالمندان نظیر روابط اجتماعی، نحوه صحبت کردن، ظاهر و توانایی غذا خوردن آنها نقش دارد.

ولی زاده تاکید کرد: تغییرات بیولوژیکی ناشی از افزایش سن به عنوان بیماری تلقی نمی‌شوند، اما باعث ایجاد محدودیت‌هایی در عملکرد اندام‌ها و بافت‌های بدن می‌شود.

وی، کاهش تعداد دندان‌ها و یا خراب شدن آنها را یکی از این تغییرات برشمرد و گفت: این تغییر با قدرت جویدن، نوع غذای انتخابی توسط سالمندان و در نتیجه کمبودهای غذایی و سوءتغذیه ارتباط دارد.

ولی‌زاده خاطرنشان کرد: برطرف شدن مشکلات دندانی علاوه بر کمک به بهبود وضعیت جسمانی به برقراری ارتباط بهتر با اطرافیان نیز کمک می‌کند.

وی به سالمندان توصیه‌کرد: حتی اگر مشکلات دهان و دندان ندارند نیز باید سالی یک بار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنند.

به گفته این کارشناس سلامت دهان و دندان، سالمندان باید روزی یک بار با استفاده از نخ دندان سطوح بین دندانی را تمیز کرده و سپس مسواک بزنند.

وی افزود: در صورتی که سالمندان دندانی در دهان خود ندارد نیز باید برای جلوگیری از عفونت لثه بهداشت دهان را رعایت کند و هرچه سریع‌تر برای گذاشتن دندان مصنوعی اقدام کنند.

ولی زاده خاطرنشان کرد که اگر دندان مصنوعی تمیز نشود ممکن است باعث ایجاد عفونت‌های مختلف در محیط دهان شود. دندان‌های مصنوعی نیز مانند دندان‌های طبیعی نیازمند مسواک زدن و مراقبت هستند.

این کارشناس یادآور شد: اغلب سالمندان به دلیل مصرف برخی از داروهای خاص و یا بیماری‌های زمینه‌ای، دچار خشکی دهان می‌شوند. خشکی دهان سبب گسترش باکتری‌ها در دهان و درنتیجه ابتلاء به بیماری‌های مختلف در دهان می‌شود.

به گفته وی، اگر سالمندی به خشکی دهان دچار شده، این مساله را باید با دندانپزشک در میان بگذارد. در این مواقع دندانپزشکان با توصیه‌های کاربردی یا تجویز داروی مناسب مشکل را برطرف می‌کنند.

ولی زاده در پایان با اشاره به اینکه بیماری‌های دهان و دندان قابل پیشگیری هستند، تاکید کرد: هر زخمی در ناحیه دهان باید جدی گرفته شده و فرد برای پیگیری موضوع حتماً باید به دندانپزشک مراجعه کند./ مهر

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار