صحبت‌های محمد بن سلمان درباره آینده نظامی عربستان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

صحبت‌های محمد بن سلمان درباره آینده نظامی عربستان

محمد بن سلمان در جمع شماری از مقامات وزارت دفاع عربستان صحبت‌هایی درخصوص آینده نظامی این کشور مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 12
کد خبر: ۱۵۴۲۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی روز سه شنبه اعلام کرد: « عربستان تلاش می‌کند تا 50 درصد از نیازهای نظامی خود را تولید کند تا در این زمینه به خودکفایی برسد».

 

خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که این موضوع در دیدار محمد بن سلمان با «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان در مقر وزارت دفاع در جده اعلام شد.

 

محمد بن سلمان اعلام کرد: « از تلاش‌های مسئولان وزارت دفاع عربستان و همچنین پیشرفت آن‌ها در افزایش تولیدات داخلی در زمینه نظامی از 2 درصد به 15 درصد قدردانی می‌کنم و امید است که این خودکفایی به 50 درصد برسد».

 

محمد بن سلمان درخصوص وزارت دفاع عربستان و دوره ای که در آن فعالیت داشت و همچنن جایگاه ویژه این وزارت خانه نزد آن صحبت کرد.

 

سخنان ولیعهد سعودی در حالی مطرح می شود که« جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد که تصمیم جدید اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.

 

جو بایدن در پاسخ به سوالی در خصوص آینده روابط واشنگتن و ریاض اعلام کرد که درخواست سناتور منندز برای تعلیق فروش سلاح به عربستان سعودی، یکی از گزینه‌هاست و درباره گزینه‌های مورد نظر یا آنچه در ذهن دارد صحبت نمی‌کند اما پیامدهایی برای عربستان وجود خواهد داشت.

 

«باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در واکنش به این اقدام اوپک پلاس در بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده باید فوراً تمامی انواع همکاری با عربستان سعودی را متوقف کند که هرگونه فروش تسلیحات و همکاری امنیتی فراتر از آن چه قطعاً برای دفاع از پرسنل و منافع ایالات متحده ضروری است را شامل می‌شود.

 

در همین راستا خالد بن سلمان اعلام کرد :«دستاوردهایی که وزارت دفاع عربستان از خلال اجرای برنامه‌های توسعه داشته و همچنین دستاوردهایی که در آینده کسب خواهد کرد از خلال برنامه توسعه‌ای است که ولیعهد سعودی آن را ترسیم کرده است».

 

خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد که در این نشست تعدادی از مسئولان وزارت دفاع حضور داشتند.

 

تصمیم اخیر گروه اوپک‌پلاس برای کاهش تولید 2 درصدی تولید نفت به تنش در روابط ریاض و واشنگتن به عنوان متحدان نزدیک منجر شده و دولت «جو بایدن» گفته گزینه‌های خود درباره عربستان را بررسی می‌کند.

 

اعضای گروه «اوپک‌ پلاس» روز چهارشنبه 5 اکتبر بر سر کاهش 2 درصدی تولید نفت توافق کردند. مطابق آن توافق مقرر شد روزانه 2 میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار می‌‌شود. سیاستی که در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد و به‌زعم آمریکا در این اوضاع بحرانی جهان به نفع روسیه در جنگ اوکراین تمام خواهد شد.

 

قیمت نفت در بازارهای جهانی در هفته گذشته به دنبال اعلام کاهش تولید نفت از سوی اوپک پلاس 10 درصد افزایش پیدا کرد.

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری مشترک با همتای پرویی خود گفت: «به رغم تقاضای زیاد آمریکا برای خرید نفت، عربستان و شرکایش در اوپک پلاس میزان تولید خود را کاهش داده‌اند و در مورد روابط با عربستان، ما گزینه‌های گوناگون را در پاسخ به اقدام این کشور بررسی می‌کنیم ».

 

عربستان برای رفع نگرانی آمریکا تلاش می‌کند، در همین راستا «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی از تصمیم «اوپک‌پلاس» برای کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت در روز دفاع کرد و گفت: این تصمیم جنبه سیاسی ندارد و تصمیم کاهش تولید نفت به‌اتفاق آرا توسط کشورهای عضو اوپک‌پلاس گرفته شده است./فارس

ارسال نظر