حمایت وزارت خارجه عراق از موضع ریاض در اوپک پلاس

وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه‌ای از موضع عربستان در اوپک پلاس در خصوص کاهش تولید نفت، حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 19
کد خبر: ۱۵۵۳۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه عراق، طی بیانیه‌ای که در روز سه‌شنبه (۱۹ اکتبر)، منتشر شد، مخالفت خود را با سیاست «تهدید یا فشار» پس از تصمیم سازمان اوپک پلاس در کاهش تولید نفت، اعلام کرد.

در بیانیه وزارت خارجه عراق که نسخه‌ای از آن در وبگاه «شفق نیوز» منتشر شد، آمده است: «وزارت امور خارجه عراق، واکنش‌ها به تصمیم اوپک پلاس در خصوص کاهش تولید نفت و بازتاب این تصمیم در منازعات موجود را پیگیری می‌کند».

بر اساس این بیانیه، «مسیری که در داخل این سازمان بر آن تکیه شده، بیانگر دیدگاه فنی مرتبط با ثبات بازارهای نفت و ملزومات آن، تنظیم فرآیند عرضه و تقاضا و حفظ منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است و باید از دیدگاه فنی و چارچوب اقتصادی آن و با توافق جمعی بین کشورهای اوپک پلاس به آن نگریست».

در ادامه این بیانیه تاکید شده که این وزارتخانه، هرگونه سیاست هدف‌مند به تهدید یا فشار را رد می‌کند و از موضع سازمان اوپک‌پلاس به ویژه کشور برادر، عربستان سعودی حمایت می‌کند».

وزارت خارجه عراق در ادامه بر ضرورت حل و فصل کلیه اختلافات در خصوص این مسأله در مسیری طبیعی و در چارچوب گفت‌وگوی مستقیم و متوازن که بیانگر اهمیت مشارکت بین‌المللی است، تاکید کرد.

چند روز پیش نیز سازمان دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اتفاق نظری کامل در میان کشورهای اوپک پلاس ایجاد شد مبنی بر اینکه بهترین رویکرد برای رسیدگی به شرایط بازار نفت در دوره آکنده از بی اطمینانی و عدم شفافیت حال حاضر، رویکرد پیشگیرانه‌ای است که از ثبات بازار حمایت کرده و راهنمایی‌های لازم برای آینده را فراهم کند».

تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، در شرایطی که غرب به دلیل جنگ اوکراین در بحران سوختی به سر می‌برد، موجب عصبانیت آمریکا از دولت سعودی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین اعضای اوپک پلاس شده است.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز در ۲۰ مهر ماه در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت این اقدام اوپک پلاس عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نیز همان روز گزارش داد مقام‌های آمریکایی قبل از تصمیم اوپک‌پلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت با عربستان سعودی و سایر متحدان عربی خود تماس گرفته و خواستار آن شدند که تصمیم‌گیری در این خصوص را فقط برای یک ماه دیگر عقب بیندازند، اما پاسخ این کشورها به درخواست آمریکا منفی بوده است.

مقام‌های آمریکایی به طرف‌های سعودی اعلام کردند که کاهش تولید نفت به عنوان تصمیم عربستان برای همسویی با روسیه در جنگ اوکراین دیده خواهد شد و اینکه انجام چنین اقدامی باعث کاهش حمایت واشنگتن از ریاض می‌شود.

روز یکشنبه نیز «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا ازعدم ملاقات جو بایدن با ولی‌عهد سعودی در جریان نشست آتی «گروه-۲۰» در اندونزی خبر داد.

در مقابل مقامات سعودی تلاش دارند تا تصمیم اوپک پلاس را غیر سیاسی جلوه داده و آن را صرفا راهکاری برای ثبات بازار انرژی معرفی کنند. در این راستا عادل الجبیر ، وزیر مشاور دولت سعودی در امور خارجه به شبکه سی ان ان گفت که عربستان سعودی همواره تلاش کرده است تا ثبات بازار نفت را تضمین کند و این به نفع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است. او تأکید کرد که عربستان به تنهایی این تصمیم را نگرفته و کاهش تولید نفت با اجماع ۲۲ کشور عضو انجام شده است.

تاکنون کویت، عراق، عمان، بحرین، یمن، مغرب، موریتانی، مصر و بحرین از این موضع ریاض حمایت کرده‌اند./ فارس

ارسال نظر