نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود

اردوغان: روسیه و اوکراین، هر دو متحمل خسارات سنگینی می‌شوند

اردوغان: روسیه و اوکراین، هر دو متحمل خسارات سنگینی می‌شوند رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه موضع همتای روس او برای مذاکره با اوکراین انعطاف‌پذیرتر شده، گفت کی‌یف و مسکو با توجه به شرایط کنونی جنگ، خسارات سنگینی را متحمل می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۲۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 21
کد خبر: ۱۵۵۵۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه امروز (جمعه) از تصمیم خود برای گفتگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی و «ولودیمر زلنسکی» همتای اوکراینی خود در آینده نزدیک خبر داد.

اردوغان در گفتگو با خبرنگاران حین پرواز بازگشت از جمهوری آذربایجان، گفت: «موضع دولت آمریکا در مورد فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه در حال حاضر مثبت است و واشنگتن تنها گزینه پیش روی ما نیست».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی درباره بحران اوکراین توضیح داد: «موضع پوتین نسبت به گذشته برای مذاکره با اوکراین انعطاف‌پذیرتر شده است و امیدواریم با گرد هم آوردن روسای جمهور روسیه و اوکراین به صلح برسیم».

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به قصد خود برای تماس تلفنی با پوتین و زلنسکی در آینده نزدیک، اظهار داشت: «روسیه و اوکراین با توجه به شرایط کنونی خسارات سنگینی را متحمل می‌شوند و ما از تلاش برای میانجی‌گری بین آنها ناامید نخواهیم شد».

اردوغان در پاسخ به سوالی درباره گزارش‌ها مبنی بر استفاده نیروهای مسلح ترکیه از سلاح شیمیایی تصریح کرد: «ما قطعا این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. ما آن را با تشکیل پرونده‌های جنایی سنگین و درخواست غرامت پیگیری خواهیم کرد. نیروی هوایی ارتش ترکیه تاکنون هرگز از سلاح‌های شیمیایی استفاده نکرده است. تمام اقدامات خود را در چارچوب قوانین بین‌المللی انجام داده و به این کار ادامه می‌دهیم».

وی درباره توافق چهارجانبه استانبول درباره صادرات غلات از بنادر اوکراین نیز گفت: «برای تمدید این قرارداد، هیچ مانعی وجود ندارد. من این را در دیدارهایم با زلنسکی و پوتین مشاهده کردم. اگر هم انسدادی وجود داشته باشد، مانعی برای غلبه بر آن وجود ندارد».

طبق این گزارش، اردوغان درباره مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان هم افزود: «پس از سال‌ها و با پرداخت هزینه‌های گزاف، شانس صلح دائمی در منطقه به دست آمده است. ما انتظار داریم ارمنستان از این فرصت تاریخی استفاده کند».

رئیس جمهور ترکیه پیش از این نیز در تماس تلفنی با همتای اوکراینی خود، به او توصیه کرد که بحران کنونی کشور و جنگ با روسیه را از طریق مذاکره حل کند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار