شکار اهداف ریز پرنده و رادار گریز توسط پدافند هوایی جدید چین-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

شکار اهداف ریز پرنده و رادار گریز توسط پدافند هوایی جدید چین

صنایع هوا فضای چین سامانه ضد پهپاد جدیدی را معرفی کرده که راه‌حل‌های هوشمند و موثری را برای جنگ‌های امروزی ارائه می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۹ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 07
کد خبر: ۱۵۷۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، در پاسخ به چالش‌های جدید در جنگ‌های امروزی توسط پهپادها با پرواز در ارتفاع پایین، چین یک سامانه دفاع هوایی بومی جدید ارائه کرده است.

وبگاه «گلوبال تایمز» روز یکشنبه نوشت، چین این دستاورد دفاعی خود را در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی هوانوردی چین در شهر «ژوهای» در استان «گوانگدونگ» به نمایش گذاشته است. این سامانه جدید توسط «آکادمی شرکت علوم و صنعت هوافضای چین»، بزرگترین سازنده موشک این کشور طراحی و توسعه یافته است.

«وانگ ونگانگ» سخنگوی این آکادمی گفت: «ظهور پهپادها با قابلیت پرواز در ارتفاع پایین، سرعت کم و انداه کوچک با کاربردهای متفاوت در میدان نبرد، چشم انداز جنگ را متحول کرده است.»

وی ادامه داد: «حتی پیشرفته‌ترین سامانه‌های ضد هوایی نیز می‌توانند در مواجهه با چنین پهپادهایی بی‌فایده شوند، زیرا پهپادها در نقطه کور رادارها پرواز می‌کنند. به طور کلی، اکثر رادارها هنگام شناسایی در فضای بالاتر بهتر عمل می‌کنند و به همین دلیل در ارتفاع پایین و مناطق نزدیک به زمین کارایی لازم را ندارند.»

به گفته این مقام چینی، سرعت پایین پرواز و منطقه کوچک انعکاس راداری نیز دشواری سامانه‌های پدافندی سنتی را برای شناسایی و حمله به آنها افزایش می‌دهد.

به نوشته گلوبال تایمز، چین در غلبه بر چنین مشکلاتی، یک سامانه ضد پهپاد ویژه ایجاد کرده است که چندین سامانه و سلاح را برای مقابله با چالش‌های جدید پهپادها ترکیب می‌کند.چنین سامانه ضد پهپادی با تشخیص زودهنگام، کنترل نظارت و رهگیری ساخته شده است.

رادار الکترواپتیک و رادار تشخیص ارتفاع پایین «دی کی-۱» که امسال در نمایشگاه هوایی چین معرفی خواهند شد، در مرحله تشخیص زودهنگام با یکدیگر همکاری خواهند کرد. رادار الکترواپتیکی این سامانه نیز قابلیت تصویربرداری بصری با دقت بالا را دارد . گفته می‌شود رادار این سامانه قادر است بیش از ۲۰ هدف را در برد میانی از ۵۰۰ متر تا ۱۸ کیلومتر بر ثانیه تعیین موقعیت کند.

رادار دی کی-۱ سامانه ویژه ضد پهپاد همچنین می‌تواند اهداف زمینی را رصد و ردیابی کند. سامانه کنترل ضدهوایی موشک زمینی «زد کی کا-۲۰» که مغز سامانه ضد پهپاد است، اطلاعات شناسایی جمع ‌آوری‌شده توسط سامانه هشدار اولیه را پردازش می‌کند و به سرعت به پهپادهای مهاجم با توجه به میزان تهدیدات آنها پاسخ می‌دهد.

در این سامانه موشک‌های دفاع هوایی کوتاه برد « اچ کیو-۱۷» و پدافند هوایی متحرک «کیو دابلیو-۱۲» وجود دارند که نقش‌های کلیدی را در رهگیری ایفا می کنند.

به گفته این آکادمی، این سامانه می‌تواند به طور موثر هواپیماهای بال ثابت رادارگریز و غیر رادارگریز، بالگردهای رزمی،پهپادها، موشک‌های کروز و موشک های تاکتیکی هوا به سطح را رهگیری کند.

به گفته وانگ، این سامانه رهگیری به غیر از موشک و گلوله‌های توپ، به اقدامات ضد پهپادی مانند تداخل الکترومغناطیسی و فریب الکترونیکی نیز مجهز است.

ارتش چین همچنین از یک موشک ضد رادار کروز به نام «ای کا اف» هواپرتاب رونمایی کرد. این موشک کروز نسل جدید با حدود پنج متر طول قرار است بر جنگنده «جی اچ» نصب شود به نظر می‌رسد که چین این موشک را در پاسخ به موشک‌های آمریکا طراحی کرده است.

همزراه با این موشک، ارتش چین از یک بمب هدایت شونده به نام «وای جی -۱۰۰۰» رونمایی کرده است که یک تن وزن دارد و بر جنگنده نصب می‌شود./ فارس

ارسال نظر