به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن شیخ الاسلام کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اقدامات اخیر اروپا در حوزه برجام و اینستکس، اظهار داشت: در طرح اینستکس، تا زمانی که نتوانیم نفت بفروشیم و یا پول نفت را در آن قرار دهیم تا برای خرید کالا استفاده کنیم، فایده ای نخواهد داشت. این مکانیزم باید جایگزین آن چیزی باشد که در برجام قرار بود با حضور آمریکایی ها انجام شود، اما متأسفانه با خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریم های اولیه و ثانویه، آن بهره اقتصادی از برجام نصیب ما نشد؛بنابراین وقتی اینستکس نتواند جبران ضرر برجام باشد، ارزشی نخواهد داشت.
وی با اشاره به این موضوع که اینستکس دردی از ما را دوا نخواهد کرد، گفت: نمی خواهم بگویم اروپایی ها در اینستکس تلاشی نکرده اند و یا زحمتی نکشیده اند، اما این طرح دردی از ما را دوا نمی کند و البته خودشان هم به آن معترف هستند، بنابراین ما همان مسیر خودمان را ادامه میدهیم.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: اروپایی ها و آمریکاییها یک بلوک عقیدتی و فکری و یک مجموعه فکری و تمدنی در مقابل تمدن اسلامی و آزادی خواهی هستند.آنها پس از انقلاب با تمدن لیبرال دموکراسی، در مقابل تمدن انقلاب اسلامی قرار گرفتند؛ تمدنی که جنایت و زورگویی را در هر زمان که توانستند، انجام دادند.
وی با اشاره به سلطه گری های اروپا و آمریکا، بیان کرد: در دورهای انگلیسی ها و وره ای آمریکایی ها و اروپایی ها تا آنجا که توانستهاند، در برابر کشورمان قلدری و سلطه گری کردند؛ بنابراین این دشمنی ها همان درگیری دو تمدن و دو جبهه است.
شیخ الاسلام اظهار کرد: انگلیس، اروپا و آمریکا همگی در جنایتهای انجام شده دنیا متحد هستند، جنایت هایی که در سوریه،فلسطین،لبنان و عراق شاهد بودیم که البته اخیرا هم در یمن این جنایت ها انجام می شود. شاید ادبیات شان فرق کند، اما اهداف و غایت شان یکی است.
وی بیان کرد: در ماجرای برجام و اینستکس، علاوه بر اروپا، بلاشک آمریکا هم ضرر می کند. درست است که این جریان به ملت ما هم لطمه وارد کرد اما بازی که ترامپ آغاز کرده است، برنده ای نخواهد داشت. همچنین ما به اندازه آنها لطمه نخواهیم دید.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به این موضوع که تحریم ها را به فرصت تبدیل کرده ایم، تصریح کرد: این تحریم ها فرصتی است تا ما برخی از کاستی هایمان را جبران کنیم. از ابتدای انقلاب تا کنون ما را در حوزه دفاعی تحریم کردند درحالی که ما این تحریم ها را یک فرصت دانستیم و امروز حوزه دفاعی کشور پاسخگوی نیازهای ماست.
وی بیان کرد: در صنایع دفاعی مجهز هستیم و اراده استفاده از آن را هم داریم. بیشترین فشار تحریم را در جنگ تحمیلی شاهد بودیم. روزهایی که انواع تجهیزات دفاعی را به صدام می دادند، درحالی که ما هیچ تجهیزاتی نداشتیم.
شیخ الاسلام با اشاره به نمونه ای از تجهیزات دفاعی پس از انقلاب گفت: زمانی که چند سال پیش مجلس ما توسط تروریست ها مورد حمله قرار گرفت، وزارت اطلاعات اعلام کرد که این برنامه ریزی از فاصله 750 کیلومتری از ساختمانی واقع در شهر «دیرالزور» طراحی شده است. ما در آن زمان با چهارنوع موشک مختلف آن ساختمان را در فاصله 750 کیلومتری زدیم. همه این ها توانایی های ما است؛ توانایی هایی که به دلیل تحریم ها قرار نبود داشته باشیم.
وی ادامه داد: تحریم مادر خودکفایی است. ما تحریم های نفتی را تبدیل به فرصت کرده ایم؛ بنابراین می توانیم تحریم های بانکی را هم تبدیل به فرصت کنیم. ما باید یاد بگیریم با تحریم ها پیشرفت کنیم همچنان که در صنایع دفاعی پیشرفت هایی را داشته ایم.
منبع: فارس