بورل:برجام از مواضع اخیر اتحادیه اروپا در قبال ایران جداست-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

بورل:برجام از مواضع اخیر اتحادیه اروپا در قبال ایران جداست

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تکرار این مطلب که برجام از مواضع اخیر اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران جداست تصریح کرد که به تلاش برای نزدیک کردن مواضع طرف های عضو این توافق ادامه می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۵ - ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 14
کد خبر: ۱۵۹۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر جوسپ بورل دوشنبه شب در جمع خبرنگاران در بروکسل گفت: برجام از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تعیین تکلیف شده و من به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات عمل می‌کنم، تا توافقی را احیا کنم که از اتمی شدن ایران جلوگیری می‌کند. وی افزود: این مسیر با وجود مشکلاتی که دارد به کارش ادامه می‌دهد. بن بست همچنان وجود دارد. اما این مساله با سایر موضوعاتی که نگران هستیم ارتباطی ندارد.

وی با تکرار اتهامات حقوق بشری و ادعای مشارکت ایران در جنگ اوکراین مدعی شد: روشن است که پهپادهای ایرانی [در جنگ اوکراین] استفاده شده است. مستندات زادی در این زمینه وجود دارد. گمانه‌زنی‌هایی هم درباره استفاده از موشک‌های بالستیک [ایران] وجود دارد اما هنوز مدرکی در این زمینه وجود ندارد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: اما این مسائل از یکدیگر مجزاست و من به تلاش خود ادامه می‌دهم تا بین طرف‌های درگیر در [مذاکرات] برجام توازن ایجاد کنم.

به گزارش ایرنا، مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده در وین به مرحله‌ای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد و از این منظر، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی علیه ایران متوسل شده است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در گفت‌وگوی تلفنی با جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی ضمن تاکید بر آمادگی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار تصریح کرد: نظرات خود را با رویکردی سازنده و رو به جلو به طرف آمریکایی ارائه کردیم.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

«جوسپ بورل» در بخش دیگری از نشست امروز به پرسشی درباره تشدید تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و احتمال قرار گرفتن نام این نهاد نظامی رسمی ایران در فهرست گروه‌های تروریستی پاسخ داد و گفت: این مساله در جلسه امروز مورد بحث قرار نگرفت اما اجازه دهید دقیق توضیح دهم.

به گفته وی افزوده شدن نام یک نهاد در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا، «منوط به تصمیم و مقررات شورا است که باید به اتفاق آرا به تصویب برسد. طبق قانون اتحادیه اروپا، شرط لازم برای آن، یک تصمیم ملی است که ابتدا باید توسط یک مقام صالح بر اساس تصمیم دادگاه اتخاذ شود.»

این درحالیست که ساعاتی پیش وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدیدی را که ۲۹ شخصیت و ۳ نهاد ایرانی را هدف قرار می‌دهد تصویب کردند و به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به ۱۲۶ شخصیت و ۱۱ نهاد رسید.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران پیشتر درمورد مواضع کشورهای اروپایی گفت: چند کشور معدود به رفتارهای سیاسی روی آورده اند و جمهوری اسلامی اجازه دخالت به این کشورها را نخواهد داد. توصیه ما این است که کشورهای اروپایی از استفاده ابزاری از حقوق بشر اجتناب کنند و به چارچوب دیپلماتیک ایفا کنند.
وی تصریح کرد: تحریم و استفاده از ابزارهای تحریمی ورق سوخته ای است که برای ایران کارامدی لازم را نخواهد داشت،ایران درمورد تحریم پاسخ متناسب و لازم را خواهد داد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر