به گزارش راهبرد معاصر، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان روز گذشته (سهشنبه) به روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» در خصوص ادعای مذاکرات پنهانی درباره خرید نفت با ایران واکنش نشان داد و هرگونه مذاکرات اینچنینی را رد کرد.
یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان به جروزالمپست گفته است که دولت فدرال آلمان برای خرید نفت و گاز با مقامهای جمهوری اسلامی ایران هیچ مذاکرهای نداشته است.
روزنامه جروزالمپست روز دوشنبه هفته جاری گزارش کرده بود که «موریتز کرائمر» اقتصاددان ارشد بانک نیمهدولتی «ال بی بی دابلیو» در جنوب غربی ایالت «بادن وورتمبرگ» آلمان گفته است: «مذاکرات فشردهای در پشت پرده با ونزوئلا، ایران یا الجزایر برای پوشش نیازهای نفت و بنزین آلمان در حال انجام است».
یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان در واکنش به این خبر به جروزالمپست گفت: «حقیقت این است که هیچ مذاکرات یا برنامهای برای خرید نفت یا گاز از ایران وجود ندارد. پوشش چنین گفتوگوهایی کاملاً بیاساس است».
در پی واکنش وزارت خارجه آلمان به این خبر، بانک نیمه خصوصی ال بی بی دابلیو روز گذشته تلاش کرد تا موضع کرائمر را شفافسازی کند و همچنین صفحه وب خود را که در آن این اقتصاددان ارشد نوشته بود، ایران در حال مذاکره با جمهوری اسلامی برای خرید نفت و گاز است، پاک کرد.
در پیام جدیدی که «برنارد واگنر» سخنگوی بانک ال بی بی دابلیو در وبسایت فوق قرار داده شده، نوشته شده است: «متأسفیم، اشتباهی رخ داده است. ما با اظهارنظر وزارت خارجه موافق هستیم».
واگنر در ادامه افزود: «بیانیهای که از آقای کرائمر نقل شده است، یک فرضیه محض در مفهوم تحلیل بازار است که مربوط به بیش از 6 ماه پیش است. در آن زمان، تعداد زیادی از رسانههای آلمانی و بینالمللی از علاقه جهان غرب به یافتن منابع جایگزین انرژی خبر دادند. آقای کرائمر با اشاره به گزارشهای رسانههای مربوطه، از دیدگاه اقتصاددان ارشد درباره این تحول اظهار نظر کرده بود».
وی اینگونه ادامه داد: «این حقیقت بسیار برای ما مهم است که اقتصاددادن ارشد ما هیچگونه ارتباطی به هرشکلی با دولت آلمان ندارد. ما نقل قول از او را به عنوان منبعی برای چنین گفتگوهایی پوچ میدانیم.»
این اولین بار نیست که روزنامه صهیونیستی جروزالم پست چنین ادعاهایی را مطرح میکند و پیش از این در سال 2011، این روزنامه مدعی شده بو که وزارت خارجه آلمان به معاملات نفتی ایران چراغ سبز نشان داده است و تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی را دور زده است.
به دنبال تحریم روسیه از سوی کشورهای غربی، بحران انرژی شدیدی در کشورهای اروپایی بهوجود آمده و این بحران سبب شده است تا تقریبا هر روز شاهد اعتراضات و اعتصابات گستردهای در کشورهای اروپایی باشیم.
اندکی پس از حمله روسیه به اوکراین در 5 اسفندماه سال گذشته کشورهای غربی با همراهی ایالات متحده آمریکا تحریمهایی را علیه این کشور اعمال کردند؛ تحریمهایی که ظاهرا تنها اقتصاد روسیه را هدف قرار نداده و بسیاری از کشورهای اروپایی را با چالش مواجه کرده است.
تحریم روسیه از سوی کشورهای غربی و اروپایی سبب شد تا این کشور در اقدامی پیشدستانه اقداماتی را برای دور زدن تحریمها انجام دهد. اقدامات پیشدستانه روسیه سبب شد تا بحران انرژی شدیدی در اروپا بهوجود آید. گرچه به باور برخی تحلیلگران، آمریکا کشوری بود که برای آنکه روسیه را از یک سو و اتحادیه اروپا را از سوی دیگر تضعیف کند تا خود همچنان تنها قدرت هژمون در دنیا بماند، اوکراین را تحریک کرد تا به ناتو بپیوندند. اما تورم فقط دامن کشورهای اروپایی را نگرفته و آمریکا را نیز در خطر قرار داده است./ فارس