حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن
یادداشت جواد الهنداوی، دیپلمات سابق عراقی؛

رمزگشایی از حملات ایران و ترکیه و ناتوانی اربیل در مهار تروریست‌ها

اقلیم کردستان به باری بر دوش دولت عراق تبدیل شده است که نمی‌تواند پیامدهای اقدامات تحریک آمیزش را نسبت به مردم عراق و ساکن در کردستان، اعراب و منطقه بپذیرد. اختلافات داخلی میان اربیل و سلیمانیه نیز ادامه دارد و شاهد حملات هوایی مداوم و تهاجم زمینی ترکیه و ایران هستیم که دامنه آن روزبه‌روز بیشتر می‌شود.
جواد الهنداوی؛ دیپلمات سابق عراقی
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 27
کد خبر: ۱۶۰۶۱۵

رمزگشایی از حملات ایران و ترکیه و ناتوانی اربیل در مهار تروریست‌ها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران به دولت عراق اطلاع داده است در حمله به مرزهای مشترک در شمال عراق و به طور خاص در اقلیم کردستان تردید نخواهد کرد، مگر اینکه دولت عراق و اقلیم کردستان اقداماتی را برای محافظت از مرزها در برابر نفوذ تجزیه طلبان کُرد ایرانی که در کوه ها و مناطق مرزی مستقر و مترصد حملات تروریستی علیه ایران هستند، اتخاذ کند. همچنین بغداد و اربیل باید مانع از انتقال اسلحه و پول به گروه های مسلح کُرد در داخل ایران شوند.


آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت، یک مقام ایرانی در سفر به بغداد به محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و همچنین رئیس جمهور عراق اطلاع داد جمهوری اسلامی ایران از حضور نیروهای تجزیه طلب کُرد در اقلیم کردستان و در نوار مرزی دو کشور ناراضی است؛ زیرا آنها از سپتامبر گذشته حملاتی را در داخل ایران آغاز کردند و به اعتراضات، کشتار و خرابکاری در شهرهای مختلف ایران دامن زده اند.

عراق (دولت های مرکزی و خودمختار اقلیم کردستان) متوجه هستند صرفاً محکوم کردن بمباران اقلیم کردستان به وسیله ترکیه یا ایران کارساز نخواهد بود و نمی تواند مانع از ادامه حملات موشکی یا پهپادی شود


درباره اقدامات اربیل باید گفت، اقلیم کردستان به باری بر دوش دولت عراق تبدیل شده است که نمی تواند پیامدهای اقدامات تحریک آمیزش را نسبت به مردم عراق، کُردهای ساکن در کردستان، اعراب و مردم منطقه بپذیرد. اختلافات و سردی روابط میان دولت خودمختار اقلیم کردستان و دولت مرکزی بغداد همچنان ادامه دارد و امیدواریم بتوان کل یا بخشی از آنها را حل کرد.


اختلافات داخلی میان اربیل و سلیمانیه همچنان ادامه دارد و در این میان شاهد حملات هوایی مداوم و تهاجم زمینی ترکیه و ایران هستیم که دامنه آن روز به روز بیشتر می شود؛ نمی خواهیم ایران در حملات خود همان راهی را دنبال کند که ترکیه در هدف قرار دادن تروریست های کردستان در شمال عراق به دنبال آن است.


عراق (دولت های مرکزی و خودمختار اقلیم کردستان) متوجه هستند صرفاً محکوم کردن بمباران اقلیم کردستان به وسیله ترکیه یا ایران کارساز نخواهد بود و نمی تواند مانع از ادامه حملات موشکی یا پهپادی شود و نیاز مبرم به همکاری های سیاسی و میدانی میان اربیل و بغداد با هدف حفاظت از مرزهای مشترک با ترکیه و ایران و جلوگیری از تبدیل شدن آن به عرصه حملات این دو کشور یا مکانی برای تهدید علیه ترکیه و ایران به وسیله تروریست ها احساس می شود.


درخواست ایران از دولت مرکزی و دولت خودمختار کردستان عراق برای کنترل مرزها به وسیله ارتش عراق با دو هدف انجام شد؛ نخست، تأکید ضمنی بر اینکه بغداد وظیفه دارد مرزهای منطقه ای خود را با ایران تحت کنترل قرار دارد و اکنون نیروهای مسلح دولت مرکزی عراق این تسلط را ندارد و ایران به خوبی از موضوع آگاه است و می داند کردها با استقرار یگان های نظامی ارتش عراق در منطقه موافقت نخواهند کرد.


دوم، داده های اطلاعاتی ترکیه و ایران به گونه ای است که ادامه حملات و حضور نظامی ترکیه در خاک عراق و تهدید به تداوم حملات ایران به مقر تروریست ها در اقلیم کردستان را توجیه می کند، زیرا در اربیل حاکمیت توانایی کنترل مرزها را ندارد و دولت عراق نیز به دلیل اختلافات با اربیل وارد این موضوع نمی شود.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار