به گزارش راهبرد معاصر، بنا به اعلام مقامات دولت تایلند، وضعیت اقتصادی این کشور در 3 ماهه سوم سال جاری وضعیت بهتری را در مقایسه با ماههای گذشته تجربه کرده است. این رشد وضعیت اقتصادی تا حد بسیار زیادی مرهون بازگشت گردشگران بینالمللی و کنترل و جبران تورم بالای این کشور شده است.
تایلند دومین اقتصاد بزرگ آسیای جنوبی محسوب میشود که در دوران همهگیری کرونا با رکود اقتصادی قابل توجهی مواجه شد؛ اما بازگشایی مرزهای این کشور در سال جاری میلادی وضعیت اقتصادی را بهبود بخشیده است.
شورای ملی اقتصاد و توسعه اجتماعی تایلند (NESDC)، میزان رشد سالانه در تولید ناخالصی داخلی را در بازه زمانی ژوئیه تا سپتامبر سال جاری 4.5 درصد ثبت کرده است. همچنین پیشبینی این سازمان از رشد کلی تولید ناخالصی تا پایان سال جاری 3.2 درصد است. این میزان در حالی است که آماری مبنی بر رشد 3/4 درصدی برای سال 2023 پیشبینی و اعلام کرده است.
مطابق اعلام مقامات تایلند، حدود 10.2 میلیون بازدیدکننده پس از فروکش کردن ویروس کرونا و بازگشایی دوباره مرزهای این کشور بر روی گردشگران خارجی، از این کشور دیدن کردهاند که پیشبینیها حاکی از درآمد حدود 570 میلیارد بات معادل با 15.8 میلیارد دلار از صنعت گردشگری تا پایان سال جاری است. البته این تعداد از گردشگران خارجی در مقایسه با آمار قبل از همهگیری ویروس کرونا که تعداد 40 میلیون بازدیدکننده را نشان میدهد، فاصله زیادی دارد.
"دانوچا پیچایانان"، دبیر کل NESDC با اشاره به این موضوع که حدود 28 درصد از کل گردشگران ورودی به تایلند از کشور چین هستند، گفت: کاهش محدودیت و ممنوعیتهای کرونایی توسط چین میتواند در روند بهبود اقتصاد تایلند کمک شایان توجهی کند؛ با این حال پیشبینیهایی مبنی بر کاهش این دست از اقدامات توسط چین در نیمه دوم سال آینده وجود دارد.
این کشور همچنین انتظار دارند در سال 2023 حدود 23 میلیون گردشگر خارجی را جذب و از رهگذر آن درآمدی بالغ بر 1/2 تریلیون بات را کسب کند./ تسنیم