اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود

برنامه‌ریزی چین و روسیه برای افزایش همکاری‌ها

چین از گسترش همکاری‌های خود با روسیه بدون توجه به تغییرات احتمالی در شرایط بین‌المللی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 November 28
کد خبر: ۱۶۱۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصر،‌ وانگ یی وزیر امور خارجه چین، از گسترش همکاری های کشورش با روسیه بدون توجه به تغییرات احتمالی در شرایط بین‌المللی خبر داد.

 

وی در دیدار با ایگور مورگولو سفیر روسیه در چین اظهار کرد چین و روسیه صرف نظراز تغییراتی که ممکن است در شرایط بین‌المللی اتفاق افتد، به تعهدات دو جانبه استراتژیک و همکاری های عملی خود ادامه خواهند داد.

 

وزیر خارجه چین افزود: ما دوستی و همکاری استراتژیک جامع و گسترده خود با مسکو را ادامه داده و از عدالت و عدم جانبداری در فضای جهانی حمایت می کنیم.

 

وی همچنین از انتصاب مورگولو به عنوان سفیر روسیه در چین استقبال کرد و متعهد به حمایت همه جانبه از این مقام روسی شد.

 

این در حالی است که حدود دو ماه پیش نیز شی جین پینگ رئیس جمهوری خلق چین با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مهمانسرای دولتی سمرقند دیدار و در مورد روابط چین و روسیه و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای مورد علاقه مشترک تبادل نظر کردند.

 

در این دیدار شی جین پینگ ضمن تقدیر از پایبندی روسیه به اصل چین واحد تاکید کرد که تایوان بخشی از چین است، چین قاطعانه با نیروهای تجزیه طلب تایوان و مداخلات خارجی مخالف است.

 

همچنین سفیر چین در روسیه نیز پیشتر اظهار کرده بود بانک‌های مرکزی دو کشور در مورد استفاده و ارتقاء سیستم‌های پرداخت ملی خود جهت معامله با یکدیگر مذاکره می‌کنند.

 

ژانگ هانهویی گفت:«با توجه به ارتقاء و استفاده از سیستم‌های پرداخت میر روسیه و یونیون‌پی چین، در مورد این مساله بین دو کشور مذاکره خواهد شد».

 

ازآنجایی‌که ارتباط بانک‌های روسیه از سیستم مالی جهانی به‌خاطر حمله این کشور به اوکراین قطع شده‌ است، سیستم‌های پرداخت میر و یونیون‌پی تنها گزینه‌های این کشور برای پرداخت‌های خارجی هستند.

 

چین حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکرده و از تحریم‌های بی‌سابقه غرب علیه مسکو انتقاد می‌کند. روابط بین این دو کشور در سال‌های اخیر افزایش‌ یافته که شامل اعلام یک همکاری بی‌حدومرز در ماه فوریه هم می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر