انگلیس از لیست ۱۰ شریک برتر تجاری آلمان خارج می‌شود-راهبرد معاصر

انگلیس از لیست ۱۰ شریک برتر تجاری آلمان خارج می‌شود

انگلیس بعد از برگزیت مرتبا جایگاه خود را در بین مهم ترین شرکای تجاری آلمان از دست داده و بر اساس یک ارزیابی برای اولین بار از لیست ۱۰ شریک برتر تجاری آلمان خارج می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۴ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۱۶۲۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، اهمیت انگلیس به عنوان یک شریک تجاری برای آلمان پس از برگزیت کمتر و کمتر می شود. امسال، بریتانیا برای اولین بار در تاریخ اخیر از لیست 10 شریک تجاری برتر آلمان خارج خواهد شد. این نتیجه از تجزیه و تحلیل شرکت فدرال تجارت و سرمایه گذاری آلمان (GTAI) که در اختیار خبرگزاری آلمان در لندن قرار گرفته به دست می آید.

 

بر این اساس البته مبادلات تقویمی و فصلی کالا بین ژانویه تا اکتبر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 13.7 درصد رشد داشته که عمدتا ناشی از تورم است . با این حال، کل تجارت خارجی کالاهای آلمان در مدت مشابه 20.7 درصد افزایش یافته است. اخیراً جمهوری چک در رتبه بندی مهم ترین شرکای تجاری آلمان از بریتانیا پیشی گرفت.

 

بر اساس ارزیابی GTAI این برتری قابل توجهی است و به سختی می‌توان آن را در نوامبر و دسامبر جبران کرد.

 

در این گزارش تاکید شده است: توسعه آهسته تجارت خارجی آلمان و بریتانیا روند جدیدی نیست. از سال 2017 - اولین سال پس از همه پرسی برگزیت - اهمیت بریتانیا به طور پیوسته در حال کاهش بوده است. البته در آن زمان هنوز هم انگلیس پنجمین شریک تجاری مهم خارجی آلمان بود.

 

در این گزارش آمده است که این شرایط علاوه بر برگزیت دلایل دیگری هم داشت. بر این اساس هم همه‌گیری ویروس کرونا، هم تورم ناشی از قیمت انرژی و هم چرخش سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس، موتور اقتصادی بریتانیا را از همگامی خارج کرده است. GTAI اعلام کرد: عواقب برگزیت تأثیر آن را تشدید می‌کند، زیرا تجارت در مرزهای گمرکی گران‌تر شده است. هنوز بلاتکلیفی وجود دارد . تقریباً سه سال پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، مسیر سیاست اقتصادی این کشور پس از برگزیت همچنان نامشخص است و شرکت‌های بریتانیایی همچنان احساس ناامنی می کنند.

 

بریتانیا در پایان ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک کرد و همچنین از ژانویه 2021 عضو اتحادیه گمرکی و بازار داخلی اتحادیه اروپا نبوده است. توافق تجاری برگزیت که در آخرین لحظه مورد توافق قرار گرفت آزادی از عوارض گمرکی را در بیشتر زمینه ها تضمین می کند. با این وجود، به دلیل افزایش الزامات بوروکراتیک، مشکلاتی در تجارت ایجاد شده است. ارائه ویزای کاری گران قیمت و وقت گیر برای کارگران ماهر نیز همکاری را دشوارتر می کند.

 

بر اساس گزارش GTAI ، چشم انداز سال 2023 نیز امید چندانی ایجاد نمی کند، به ویژه از آنجایی که بانک مرکزی انگلیس بر این باور است که بریتانیا به سمت یک رکود طولانی مدت پیش می رود و شرکت ها احتمالاً حتی برای سرمایه گذاری تردید بیشتری خواهند داشت. این امر بر تحویل وسایل نقلیه، ماشین آلات صنعتی و محصولات شیمیایی که آلمان یکی از مهم ترین تامین کنندگان آن است تأثیر می گذارد. در این گزارش آمده است: با توجه به پیش بینی رکود، افزایش هزینه‌های تامین مالی و افزایش مالیات شرکت‌های بریتانیا از 19 درصد به 25 درصد در آوریل 2023، هیچ نشانه‌ای از چرخش و تغییر در چشم‌انداز وجود ندارد.

 

در این شرایط بخش‌های کوچک‌تری که با وجود مشکلات اقتصادی بسیار قوی‌تر توسعه یافته‌اند، مورد توجه شرکت‌های آلمانی هستند.

 

برگزیت اخیرا با توجه به پیامدهای اقتصادی وخیمی که بر جای گذاشته است به شدت در بین شهروندان انگلیسی منفور شده است.

 

نتایج جدیدترین نظر سنجی نشان می‌دهد که شرایط وخیم اقتصادی در انگلیس که به برگزیت هم نسبت داده می شود این پروژه را بیش از همیشه در بین شهروندان انگلیسی منفور کرده و بسیاری حامیان آن را پشیمان کرده است. بر این اساس تقریباً دو سال پس از خروج نهایی بریتانیا از اتحادیه اروپا، حمایت از برگزیت به پایین ترین حد خود رسیده است.

 

انگلیس در پایان ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک کرد. از اول ژانویه 2021، این کشور دیگر عضو اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا و بازار داخلی نیست. این امر باعث ایجاد مشکلات اقتصادی قابل توجهی در این کشور شده است. تجارت با اتحادیه اروپا به میزان قابل توجهی کاهش یافت زیرا علیرغم توافق جامع، تعرفه‌ها در برخی زمینه ها ضروری است و بوروکراسی به طور کلی و به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. از آنجایی که ورود شهروندان اتحادیه اروپا برای کار به انگلیس گران‌تر و زمان‌برتر است، کمبود کارگران ماهر نیز افزایش یافته است.

 

حتی سیاستمداران محافظه‌کار و حامیان برگزیت هم بارها از اجرای آن انتقاد کرده‌اند.

 

در همه پرسی برگزیت در سال 2016، 51.9 درصد از شرکت کنندگان به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. طبق نظرسنجی‌ها، طرفداران برگزیت اکنون در اقلیت هستند.

 

برگزیت عواقب اقتصادی وخیمی برای انگلیس به همراه داشت و منجر به هزینه‌های بالاتر، بروکراسی بیشتر و تاخیر در مرزها و کمبودها در زنجیره‌های تامین و تدارکات در این کشور شد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده