سی ان ان: رئیس جمهور چین پنجشنبه به عربستان می‌رود-راهبرد معاصر
دستگیری فرمانده دادگاه صحرایی زندان صیدنایا در سوریه + عکس حمله موشکی یمن به تل‌آویو/فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد رهبر انصارالله یمن: جنگ مردم سوریه با اسرائیل حتمی است هشدار شدیداللحن شورای همکاری خلیج فارس؛ اسرائیل فوراً از سوریه عقب‌نشینی کند واکنش مسکو به ادعای سقوط هواپیمای آذربایجان توسط پدافند روس بقائی، ادعای دخالت ایران در سوریه را مردود دانست رئیس جدید دستگاه اطلاعات سوریه تعیین شد نماینده مجلس روسیه: توافق با ایران احتمالاً اواسط ژانویه امضا می‌شود روسیه: گروسی درباره ایران رویکرد بی‌طرفانه داشته باشد تنها کشور جهان که زوج‌ها را به خاطر طلاق به اردوگاه کار اجباری می‌فرستد جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی پیدا شد گسترش قتل و غارت در سوریه؛ هر ۱۰ دقیقه یک حمله از سوی عناصر الجولانی نامه ایران به سازمان ملل پس از اعتراف اسرائیل به ترور اسماعیل هنیه غریب‌آبادی: بازداشت محمدرضا نوری از مصادیق بازداشت خودسرانه است هاآرتص: اعتصاب غذا مقابل کنست همچنان ادامه دارد

سی ان ان: رئیس جمهور چین پنجشنبه به عربستان می‌رود

منابع مطلع خبر دادند که رئیس جمهور چین برای شرکت در کنفرانس سران کشور‌های عربی و عضو شورای همکاری پنجشنبه به ریاض می‌رود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۱۶۲۴۵۴

به گزارش راهبرد معاصر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، ۸ دسامبر طی سفری دو روزه به عربستان می‌رود. یک منبع مطلع و منبع دیپلماتیک و یک مسئول بلندپایه عرب از سفر رئیس جمهور چین خبر دادند.

به گزارش شبکه سی ان ان، این منابع گفتند که در سفر شی جین پینگ به ریاض کنفرانس کشور‌های عربی با چین و کنفرانس کشور‌های عضو شورای همکاری با چین برگزار می‌شود. انتظار می‌رود دست کم ۱۴ نفر از سران کشور‌های عربی در کنفرانس با چین حضور داشته باشند.

پیش از این خبرگزاری اسپوتنیک در مطلبی با این عنوان نوشته بود: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین انتظار می‌رود پیش از پایان ۲۰۲۲ به عربستان سعودی سفر کند. این مطلب را رسانه‌های آمریکایی گزارش کردند. اما کمی بعد سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که از گزارش‌های مربوط به سفر برنامه‌ریزی شده شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین به عربستان سعودی بی‌اطلاع است.

تجارت چین-عربستان از زمان برقراری این رابطه در ۱۹۹۰، پیوسته افزایش یافته است و چین سال گذشته تا ۲۷% صادرات نفت عربستان را خریداری کرد. در پایان ۲۰۲۱ تجارت دوجانبه سالانه آن‌ها به ۸۷.۳۱ میلیارد دلار رسید. در فاصله ژانویه تا اوت ۲۰۲۲ آرامکوی سعودی به طور متوسط روزانه ۱.۷۶ میلیون بشکه نفت به چین منتقل کرد. ریاض از دیرباز از مواضع چین درباره موضوعات مهم از جمله حاکمیت آن بر تایوان و سیاست هایش علیه بنیادگرایی در سین کیانگ حمایت کرده است.

سعودی‌ها خصوصا از زمانی که بایدن در مارس ۲۰۲۲ محصولات انرژی ریاض را تحریم کرد، از پذیرش درخواست‌های آمریکا برای افزایش تولید نفت و پایین آوردن قیمت آن خودداری کردند. اخیرا زمانی که اوپک اعلام کرد تولید را به جای افزایش، کاهش می‌دهد، کاخ سفید آن را تصمیم کوته بینانه‌ای توصیف کرد که ممکن است موجب خروج شماری از نیرو‌های آمریکایی از این پادشاهی شود؛ نیرو‌هایی که برای دفاع در برابر ایران و حوثی‌های یمنی در این کشور مستقر شده اند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار