باسیل: نجیب میقاتی به دنبال تشکیل دولت نیست-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

باسیل: نجیب میقاتی به دنبال تشکیل دولت نیست

رئیس جریان آزاد ملی لبنان با اشاره به اینکه جلسه روز دوشنبه دولت مغایر با قانون اساسی بوده تاکید کرد که نجیب میقاتی به دنبال تشکیل دولت نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۷۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان در واکنش به برگزاری جلسه شورای وزیران به ریاست «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت موقت این کشور اعلام کرد که این نشست مغایر با قانون اساسی بوده و عدم توجه به قانون اساسی ضربه‌ای مهلک به قرارداد طائف و توافق ملی است که در پارلمان انجام شده بود.

 

جبران باسیل در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که بعد از نشست فراکسیون «لبنان قوی» انجام شد، اظهار داشت، در جلسه روز دوشنبه دولت، برخی بدون امضای رئیس جمهور و شورای وزیران احکامی را صادر کردند که طبق ماده 62 قانون اساسی در حوزه اختیارات رئیس جمهور است.

 

وی تاکید کرد، ما این روند را هرگز نمی‌پذیریم و اتفاقی که افتاده کمتر از سیطره بر جایگاه رئیس جمهور نیست. این اتفاق نشان می‌دهد چیزی که نجیب میقاتی می‌خواست عدم تشکیل دولت است.

 

رئیس جریان آزاد ملی لبنان تصریح کرد، اختیارات رئیس جمهور غیرقابل تقسیم است و هیچ طرفی نمی‌تواند این اختیارات را به عهده بگیرد. تنها در صورتی دولت می‌تواند تصمیماتی که در حوزه اختیارات رئیس جمهور است را اتخاذ کند که این تصمیمات به امضای همه وزرا برسد؛ همانطور که از سال 2014 تا 2016 در دوره خلأ ریاست‌جمهوری اتفاق افتاد.

 

باسیل تصریح کرد، یک سوم وزرا در جلسه روز دوشنبه شرکت نکردند و این دولت کامل نیست. برخی تصمیم داشتند یکی از مولفه‌های اصلی کشور را از شورای وزیران کنار بگذارند اما هیچ کس نمی‌تواند ما را به قبل از سال 2005 برگرداند.

 

وی گفت، نقش ما در کشور سلاح ماست و از آن دست برنمی‌داریم. برخی به دنبال شکستن اراده و ضربه زدن به توازنی هستند که در دوره ریاست‌جمهوری آقای «میشل عون» برای جریان آزاد ملی حاصل شد. اگر کسی تصور می‌کند که می‌تواند در پرونده ریاست‌جمهوری ما را تحت فشار قرار دهد باید بداند که این تلاش‌ها نتیجه نخواهد داشت و تنها منجر به ناسازگاری بیشتر می‌شود.

 

جبران باسیل تاکید کرد، موضع ما قوی است و شرکای ملی داریم که به پیمان و عهد خود وفادار هستند. فکر نمی‌کنم کسی باور کند که ما در تقابل با نجیب میقاتی هستیم، بلکه مشکل ما با کسانی است که صراحتا می‌گویند شورای وزیران می‌تواند تشکیل جلسه دهد و صدور احکام نیازی به امضای همه وزرا ندارد.

 

رئیس جریان آزاد ملی لبنان افزود، مشکل ما با کسانی است که چهار ماه کامل و در شرایطی که رئیس جمهور در کشور وجود داشت، جلسات کابینه را متوقف کردند. اتفاقی که افتاده بسیار بزرگ است و تا زمانی که ضرورت ملی ایجاب نکند ما هرگز در جلسات شورای وزیران حاضر نخواهیم شد. همچنین تلاش می‌کنیم رای‌های سفید را در جلسات پارلمان کنار گذاشته و به سمت انتخاب رئیس جمهور حرکت کنیم.

 

این مسئول لبنانی افزود، کسی که به درد مردم اهمیت می‌دهد نمی‌گذارد مسئله آوارگان سوری که در روزهای ابتدایی دولت وی مطرح شده بود بلاتکلیف باقی بماند یا لبنانی‌ها سوار قایق‌های مرگ شده و در دریا غرق گردند. هرکسی که به درد مردم اهمیت می‌دهد قوانین اصلاحی تصویب می‌کند تا جلوی سرقت اموال مردم گرفته شود.

 

جلسه دولت لبنان دوشنبه بعد از کش و قوس‌های فراوان و گمانه‌زنی‌هایی که در خصوص تحریم آن مطرح می‌شد، با حضور 17 وزیر برگزار شد.این جلسه درحالی برگزار شد که شماری از احزاب لبنانی از جمله جریان آزاد ملی آن را مغایر با قانون اساسی می‌دانند و تاکید دارند که دولت موقت صلاحیت برگزاری چنین نشست‌هایی را ندارد.

 

در شرایطی که هیچ اقدام ملموس و جدی از جانب میقاتی یا سایر طرف‌های مربوطه برای تشکیل دولت جدید در سایه مداخلات خارجی و در راس آنها عربستان انجام نشده است، پرونده انتخاب رئیس جمهور در لبنان نیز همچنان درجا می‌زند.

 

اخیرا یک مقام اروپایی در یک گزارش دیپلماتیک که به دست مقامات لبنانی رسیده درباره اوضاع بحرانی این کشور هشدار داده و تاکید کرد که لبنان در لبه جهنم قرار دارد و این حجم از بی مسئولیتی و اتلاف وقت از جانب مقامات این کشور، لبنان را به سمت سرنوشتی نامعلوم می‌کشاند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار