طراحی‌های امنیتی برای بی‌ثبات‌سازی بازارهای مالی ایران-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

طراحی‌های امنیتی برای بی‌ثبات‌سازی بازارهای مالی ایران

بدیهی است که نقش ناکارآمدی‌های ساختاری و تصمیمات دولتی، نقش بسزایی در نابسامانی بازار ارز و خودرو در روزهای اخیر دارد اما نباید و نمی‌توان نقش طراحی‌های امنیتی در بی‌ثبات‌سازی بازارهای مالی ایران و نظام اقتصادی کشورمان را نادیده گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۸ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 14
کد خبر: ۱۶۳۸۱۹

به گزارش راهبرد معاصر یکی از راهبردهای اساسی در سیاست خارجی ایالات متحده علیه ایران که به طور ویژه از ابتدای روی کار آمدن دولت باراک اوباما در کاخ سفید، مورد استفاده قرار گرفته، استفاده‌ از «چرخه‌ی خشونت و تحریم» است؛ رویکردی که با اعمال تحریم‌های فلج کننده از سوی اوباما علیه مردم ایران آغاز شد.

  در این راهبرد، ابتدا با وضع سنگین‌ترین رژیم تحریمی تاریخ بشر علیه ایران، زمینه برای فشار گسترده به معیشت مردم و بهم ریختن شرایط اقتصادی در داخل کشور فراهم می‌شود تا بهانه و زمینه برای تحریک برخی اقدامات و آشوب‌های خیابانی آماده شود. پس از یک موج کوتاه از اغتشاشات و درگیری‌های خیابانی – مانند رویدادهای سال 98 و چند ماه گذشته – به بهانه‌های مختلف از جمله حمایت از آشوبگران، دور جدیدی از تحریم‌های اقتصادی علیه مردم ایران وضع می‌شود.

 اعتراف عجیب اروپایی‌ها درباره تحریم ایران

در واقع، طرف غربی که خود با تحریم‌های غیرقانونی زمینه را برای برخی آشوب‌ها در داخل کشور فراهم کرده، با اعمال تحریم‌های جدید اقتصادی علیه مردم ایران به بهانه حمایت از آشوب‌ها، بنزین بر آتش فشار اقتصادی بر ایران می‌ریزد؛ یعنی حمایت از مردم ایران با فشار بیشتر بر معیشت آنها!

این مساله برای نخستین بار، بعد از فتنه سال 88 صورت گرفت و دولت باراک اوباما به بهانه‌ی حمایت از معترضین در ایران، سنگین‌ترین نظام تحریمی علیه مردم ایران را طراحی و اجرایی کرد.

این دقیقا همان رویکردی است که بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی هم آن را منطبق بر شرایط کنونی کشور دانسته‌اند و ناآرامی‌های اقتصادی روزهای اخیر را که منجر به آسیب دیدن بخشی از معیشت مردم شده، بی‌ارتباط با آشوب‌های چند ماه گذشته نمی‌دانند. از حوالی شهریورماه که موجی از آشوب‌ها و اغتششات خیابانی به بهانه درگذشت خانم مهسا امینی، در کشور راه افتاد، تمرکز کشورهای غربی – به طور ویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا – بر اعمال تحریم‌های غیرقانونی و سختگیرانه‌ی اقتصادی علیه مردم ایران بوده است که زمینه را برای فشار اقتصادی بیشتر به کشورمان فراهم کرده است.

بدیهی است که نقش ناکارآمدی‌های ساختاری و تصمیمات دولتی، نقش بسزایی در نابسامانی بازار ارز و خودرو در روزهای اخیر دارد اما نباید و نمی‌توان نقش طراحی‌های امنیتی در بی‌ثبات‌سازی یازارهای مالی ایران و نظام اقتصادی کشورمان را نادیده گرفت./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده