پیگیری وزیر علوم برای افزایش بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها به ۵ درصد-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

پیگیری وزیر علوم برای افزایش بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها به ۵ درصد

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: با پیگیری‌هایی که از جانب وزیر علوم صورت گرفته، امیدواریم در لایحه بودجه سال آینده ۵ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه فرهنگی اختصاص پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۳ - ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۶۵۲۵۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جمع بیش از 60 نفر از نمایندگان تشکل‌ها و مجموعه‌های دانشجویی استان قم با تقدیر و تشکر از نقش مثبت گروه‌های دانشجویی در جامعه و به حق دانستن خواسته‌های آنان گفت: دانشگاه‌ها با مشکلات متعدد مالی مواجه هستند، اما انتظار این است که تمام همت خود را بکار گیرند تا امکانات و بودجه بهتری به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص دهند، والا باید هزینه‌های بیشتری را متحمل شوند.

کلانتری در این دیدار که با همراهی مدیران کل حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به‌میزبانی دانشگاه قم برگزار شد، تصریح کرد: وضعیت نامناسب تخصیص بودجه در بخش فرهنگی، پیامدهای خود را نشان داد اما با پیگیری‌هایی که از جانب وزیر علوم صورت گرفته، امیدواریم در لایحه بودجه سال آینده 5 درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه فرهنگی اختصاص پیدا کند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم همچنین از دانشجویان خواست تمام کارها را به بودجه منوط نکنند و از ظرفیت‌های دیگر استان و منطقه نیز استفاده کنند.

کلانتری با ابراز نارضایتی از وضعیت فرهنگی دانشگاه‌های غیردولتی و غیرانتفاعی اضافه کرد: فرهنگ جان‌مایه دانشگاه است و اگر به بخش فرهنگ توجه نشود ضررهای جبران‌ناپذیری وارد خواهد شد و لذا باید پیگیر وضعیت فرهنگی دانشگاه‌های غیر دولتی شد.

وی همچنین گفت: باید به دانشجویان اعتماد داشت و این نکته یکی از نکات اصلی بیانیه گام دوم انقلاب است. زیرا دانشجویان تعیین کننده آینده کشور هستند و باید برنامه‌های فرهنگی با محوریت خود دانشجویان باشد و لازم است تشکل‌های دانشجویی در همه زمینه‌های اقتصادی فرهنگی اجتماعی ورود داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها را صحیح ندانست و افزود: منطق علم و فرهنگ منطق گفتگو است و اگر این منطق از بین برود خشونت جایگزین آن می‌شود.

وی گفت: نگاه ما به دانشجویان و مسائل دانشجویی نگاه ترمیمی است نه نگاه تنبیهی تا بتوانیم منطق گفتگو و مدارا را در دانشگاه‌ها نهادینه کنیم.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: در کل کشور نیازمند به یک ریل‌گذاری جدید در حوزه فرهنگی هستیم و همین طور که مقام معظم رهبری، تحول انقلابی ساختار فرهنگی کشور را خواستار شده است دولت نیز موظف است تحولات فرهنگی را با جدیت دنبال کند.

کلانتری اضافه کرد: حضور مسئولین در دانشگاه‌ها لازم است و پاسخگویی مسئولین لطف نیست بلکه وظیفه است زیرا بسیاری از مسائل مطرح شده در محیط دانشگاه مسائل و معضلات خارج از حوزه دانشگاه است.

وی همچنین با اشاره به بحث وحدت حوزه و دانشگاه تاکید کرد: دانشگاه‌های قم باید در این زمینه مسئولیت محوری داشته باشند زیرا شهر قم پایگاه نهادهای حوزوی است و اگر بخواهیم وحدت حوزه و دانشگاه موفقیت‌آمیز باشد و صرفاً در حوزه نظری باقی نماند باید به صورت عملی در جهت حل مسائل کشور به وحدت برسند.

معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: تجربه حوادث اخیر نشان می‌دهد که اگر در شرایط عادی در حوزه فرهنگ سرمایه‌گذاری نکنیم باید در شرایط اضطراری چندین برابر هزینه شود و در نهایت به شرایط قبل نیز باز نخواهیم گشت. همچنین اگر از ظرفیت‌های عظیم فرهنگی کشور استفاده نشود این فرصت‌ها تبدیل به تهدید خواهند شد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده