به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین برای سفری مالی-تسلیحاتی راهی آمریکا شد و در دیدار با جو بایدن، همتای آمریکایی خود از حمایتهای غربیها قدردانی کرد، اما همچنان این حمایتها را برای ادامه جنگ کم دانست. وی در ادامه سناریوی بزرگبینی خود مدعی شد، اگر حمایتها ادامه یابد میتوان جنگ را پیروز شد و حتی شبه جزیره کریمه را بازپس گرفت.
پیشرویهای اخیر نیروهای اوکراینی ناشی از سلاحهای غرب بوده که در اختیار جبهه کییف قرار گرفته و کمی معادلات جنگ را تغییر داده است. با وجود این، حضور زلنسکی در آمریکا را باید در سه قالب و سناریو دید. این سفر تاریخی در شرایطی انجام می شود که بسیاری آن را خطرناک و زمینهساز جنگ جهانی سوم دانستهاند.
در هفتههای آینده مجلس نمایندگان آمریکا با نمایندگان جدید شروع به کار خواهد کرد. مجلسی که اکثریت آنها جمهوریخواهان مخالف حمایت آمریکا از کییف در جنگ علیه روسیه هستند. زلنسکی در شرایطی وارد آمریکا شد که سناریوی گدایی بیشتر از آمریکا را طرحریزی کرده بود و به واشنگتن رفت تا با استفاده از لابی صهیونیستها در آمریکا بتواند کمکهای بیشتر تسلیحاتی و مالی دریافت کند.
جمهوریخواهان کنگره استقبال چندانی از زلنسکی نداشتند و ظاهراً نیمی از نمایندگان جمهوریخواه حاضر به استماع سخنان وی نشدند
وی به صراحت در کنگره آمریکا اعلام کرد به تانک و هواپیما نیاز دارد. زلنسکی که با یک هواپیمای آمریکایی از لهستان به این کشور رفته بود، در کنگره آمریکا اعلام کرد، ادامه حمایت کنگره از اوکراین بسیار مورد نیاز است. زلنسکی و دولت دموکرات آمریکا وحشت دارند اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در مقابل اراده دولت دموکرات در حمایت از اوکراین بایستد و قطعاً این مهم به ادامه مسیر جنگ شوک غیرمنتظرهای وارد میکند.
مشخص شد آمریکا در ایام تدارک سفر زلنسکی به این کشور، بسته حمایتی بیسابقه 2 میلیارد دلاری آماده کرده و به امضای بایدن رسانیده بود که حتی بسیاری از کارشناسان معتقدند شاید این آخرین بسته حمایتی باشد که دولت دموکرات آمریکا به آسانی آن را تصویب و در اختیار کییف قرار میدهد.
علاوه بر این، جمهوریخواهان کنگره استقبال چندانی از زلنسکی نداشتند و ظاهراً نیمی از نمایندگان جمهوریخواه حاضر به استماع سخنان وی نشدند. شکاف عمیق میان جمهوریخواهان و دموکراتها شاید باعث وحشت زلنسکی و حتی دولت دموکرات آمریکا شده و البته در این فضا دولت بایدن درصدد است گزینه تحمیل مذاکره با روسیه را نیز برای زلنسکی نسخهپیچی کند.
بایدن نگران است ادامه کمکها به دولت اوکراین پس از شروع به کار مجلس جدید نمایندگان این کشور میسر نباشد، به همین دلیل زمزمه سناریوی تحمیل مذاکره با روسیه نیز برای زلنسکی مطرح است. علاوه بر این، حضور زلنسکی در آمریکا میتواند به نوعی توجیهگر این سناریو باشد که وی نیز چنین سناریویی را درک کرده و به واشنگتن رفت تا نظر جمهوریخواهان را جلب کند، اما اینکه چقدر موفق بود را باید منتظر ماند و دوران روی کار آمدن جمهوریخواهان را نظاره گر بود.
یکی از برنامههایی که آمریکا علیه دولتهای رقیب و معاند خود دنبال میکند، ایجاد هجمه تبلیغی علیه آن دولت و کشور است. تقریباً در روزهای آغاز جنگ اوکراین، زلنسکی به عنوان شومن وظیفه داشت از تریبونهایی که برایش آماده میشد به روسیههراسی بپردازد و در روزهای گذشته فرصت سخنرانی برای رئیسجمهور اوکراین در میدان های اصلی پایتختهای اروپایی فراهم میشد.
زلنسکی به عنوان موتور نفرتپراکنی غرب علیه روسیه در سفرش به آمریکا نشان داد همچنان در نقش خود فرو رفته است و سناریوی روسیههراسی را در دستور کار دارد. وی در این سفر هشدار داد کمک بیشتری به اوکراین نشود تا جلوی روسیه بایستد، به دیگر کشورها حمله خواهد شد.
جنگ اوکراین برای آمریکاییها مواهب زیادی داشت. غیر از آنکه توانستند سلاح بفروشند، منطقه را در تنش ژئوپلیتیکی گرفتار کردند، اروپایی که در سودای خروج از سایه آمریکا بود را دوباره با ترس از روسیه به زیر یوغ خود درآورد و در بخش دیگری از سناریوی طرحریزی شده در این جنگ، علیه ایران نفرتپراکنی کرد.
فرصت جنگ اوکراین سبب شد تا از همکاری ایران و روسیه برای اجماعسازی جهانی علیه تهران بهره گرفته شود و در اقدامی نخنما و تکراری، علاوه بر سوءاستفاده از فضای آشوبهای داخلی، با ادعای حمایت تهران از روسیه، زمینه امتیازگیری در مذاکرات رفع تحریم ها را دنبال کردند.
در این سناریو، دولت بایدن به سیاق دموکراتهای قبلی تلاش کرد با فضاسازی رسانهای و ایرانهراسی، زمینه اجماع جهانی علیه ایران فراهم کند تا تهران را منزوی کند و امتیاز بگیرد.
دولت بایدن به سیاق دموکراتهای قبلی تلاش کرد با فضاسازی رسانهای و ایرانهراسی، زمینه اجماع جهانی علیه ایران فراهم کند
زلنسکی در سفر به آمریکا در این سناریو نیز بازی کرد و مدعی شد، ایران در نسلکشی اوکراینی ها همدست است؛ ادعایی که بارها مقام های ایران آن را رد و حتی پیشنهاد مذاکره با طرف اوکراینی را برای رفع هرگونه شائبه مطرح کرده اند. در ابتدا اوکراینیها به دستور آمریکا حاضر به حضور و مذاکره با تهران نشدند، ولی پس از مذاکرات با تهران مشخص شد هیچ سندی برای ادعاهای ضدایرانی خود ندارند.