درخواست اوکراین برای حذف روسیه از عضویت دائم شورای امنیت-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

درخواست اوکراین برای حذف روسیه از عضویت دائم شورای امنیت

وزیر خارجه اوکراین گفت این کشور در حال برنامه‌ریزی برای طرح درخواست حذف روسیه از عضویت دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۰۵ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 26
کد خبر: ۱۶۵۵۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، «دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین گفت این کشور در حال برنامه‌ریزی برای درخواست حذف روسیه از عضویت دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در روز دوشنبه (امروز، ۲۶ دسامبر) است. 

 

وی دیروز یکشنبه گفت: فردا رسماً موضع خود را بیان خواهیم کرد. سوال بسیار ساده‌ای داریم: «آیا روسیه حق دارد عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و اصلا در سازمان ملل بماند؟» او در پاسخ به سوال خود ادعا کرد: ما یک پاسخ قانع‌کننده و مستدل داریم--نه، (چنین حقی) ندارد. 

 

کولبا گفت که موضوع کرسی دائمی روسیه که دارای حق وتو در کنار آمریکا، انکلیس، فرانسه و چین است، از قبل در محافل سیاسی مطرح شده است. وی گفت: این موضوعات هنوز در کنفرانس‌های خبری و اظهارات عمومی از سوی رهبران کشورها و دولت‌ها مورد بحث قرار نگرفته اما در سطح پایین‌تر مردم در حال مطرح کردن این پرسش هستند که روسیه باید چگونه باشد تا تهدیدی علیه صلح و امنیت ایجا نکند. 

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «شورای امنیت سازمان ملل از ۱۵ عضو تشکیل شده که وظیفه مقابه با بحران‌های جهانی از طریق اعمال تحریم‌ها، مجوز اقدام نظامی و تصویب تغییرات در منشور سازمان ملل را دارند. اما این پنج عضو که همگی حق وتو دارند که می‌تواند هر قطعنامه‌ای را مسدود کند، انعکاس مناسبات قدرت در پایان جنگ جهانی دوم هستند». 

 

تلاش جدید برای اعمال فشار بر روسیه در حالی است که انگلیس، آمریکا و دیگر کشورهای غربی از آغاز درگیری‌ها در اوکراین، کمک‌های همه جانبه تسلیحاتی، اطلاعاتی و مالی به کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند. انگلیس و دیگر کشورهای غربی همچنین تشدید تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بی سابقه علیه روسیه را در پیش گرفته و مدعی هستند که مانع از پیروزی مسکو در جنگ اوکراین خواهند شد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار