پیش‌بینی وضعیت هوای تهران طی ۵ روز آینده کیفیت هوای تهران قابل قبول شد هواشناسی: هشدار دریایی سطح نارنجی در مازندران؛ شنا ممنوع است ماجرای فرونشست خیابان نشاط اصفهان و نشت ماده عجیب + عکس جزییات رای وحدت رویه دیه راننده مقصر به نرخ روز هلاکت دو شرور مسلح در درگیری با پلیس در طبس انهدام شبکه قاچاق سوخت در یکی از پمپ بنزین‌های رودان/ ۷ نفر متهم بازداشت شدند شرکت بیش از ۶۱۰۰ داوطلب لرستانی در آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی و وزارت بهداشت تازه‌ترین نتایج نظرسنجی ایسپا پیرامون مصرف شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی و استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی در مواجهه با سناریوی خودکشی نوجوانان با پلیس تماس می‌گیرد اپ جدید گوگل برای جستجوی سریع در ویندوز ارائه می‌شود ادارات خوزستان دورکار شدند / آلودگی هوا ساعت کاری برخی شهر‌ها را تغییر داد پژوهشگران انگلیسی، سیستم هشدار سرطان ساختند آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد بازگشایی دوطرفه جاده چالوس پس از محدودیت ۴ ساعته یکطرفه شدن جاده چالوس؛ ترافیک سنگین است

رفع ۵۰ درصد کمبودهای دارویی در کشور

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کمبودهای دارویی تا پایان آذر ۵۰ درصد در کشور رفع شده و واردات سرم و آنتی‌بیوتیک تا پایان سال ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۰۷ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 28
کد خبر: ۱۶۵۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر سید حیدر محمدی ، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به کمبود‌های دارویی که از ابتدای سال در کشور به وجود آمد، سازمان غذا و دارو برای ۱۷ مورد مجوز واردات صادر کرد و به فوریت ظرفیت تولید شرکت‌های دارویی افزایش یافت و علاوه بر واردات، سعی داریم کمبود‌های دارویی را تا پایان سال تا درصد زیادی برطرف کنیم.

وی اظهار کرد: از تابستان امسال تاکنون چهار میلیون عدد سرم وارد کردیم و ۶ میلیون عدد آنتی بیوتیک نیز از طریق واردات نیاز بازار برطرف شده و تا وقتی که به ذخیره پایدار برسیم، واردات همچنان ادامه دارد.

محمدی با بیان اینکه نیاز کشور به سرم ۲۰ میلیون عدد است، ادامه داد: ۱۴ میلیون عدد سرم تامین شده و ۶ میلیون عدد دیگر از طریق واردات در حال انجام است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه قطره‌های بینی به وفور در بازار دارویی موجود است، تصریح کرد: اکنون برای تهیه قطره‌های چشمی با کمبود مواجه هستیم و فقط ۲ شرکت تولیدکننده این قطره هستند که سعی داریم از روش‌های مختلف نیاز داخلی را به زودی تامین کنیم.

وی یادآور شد: در شورای امنیت ملی مصوب شد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است از طریق واردات نیاز مردم به دارو را تامین کند تا زمانی که موجودی دارو پایدار شود.

محمدی تاکید کرد: حوزه مصرف منطقی و پایش مصرف کالای سلامت محور و حوزه‌های مرتبط با آن تضعیف شده و باید تقویت شود. همواره معتقد بودم این حوزه در جایگاه واقعی خود قرار ندارد و باید بسیاری از داده‌های علمی و مطالعاتی بخش‌های فارماکواپیدمیولوژی (همه‌گیر شناسی دارویی)، تداخلات و تشابهات در این حوزه انجام می‌شد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حوزه مصرف منطقی و پایش مصرف کالای سلامت محور که کاملا علمی و فنی است، اظهار کرد: سیاست سازمان غذا و دارو توسعه و تقویت این حوزه بود، ولی با وجود این تصمیمات مغفول ماند و از چرخه سیاستگذاری سازمان فاصله گرفت و در اتفاقات اخیر و در زمان کمبود و تامین دارو جای خالی آن مشخص بود.

محمدی درباره دارو‌های مرتبط با کرونا، افزود: ظرفیت تولید دارو‌های مرتبط با کرونا بالا است و با توجه به ذخایری که در این باره داریم، صادرات به کشور‌های همسایه نیز انجام شده و در صورت همه‌گیری مجدد موج جدید کرونا که این روز‌ها وزارت بهداشت هشدار می‌دهد، مشکلی برای تامین دارو‌های کرونا نداریم./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار