به گزارش راهبرد معاصر سیدصادق حسینی، در حاشیه نشست با کارگزاران منتخب سراسر کشور و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما در بحث سفر به عتبات عالیات این بود که چار ترینگ سفر به عتبات عالیات در اختیار سازمان حج و زیارت قرار بگیرد؛ گفت: در حال حاضر شرکتهای خصوصی چارتر را در اختیار دارند و از کنار این بلیطها یک مبلغ بالایی را برداشت میکنند؛ در حالی که اگر این چارترینگ در اختیار شرکتهای مجری سازمان حج و زیارت قرار بگیرد حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد هزینه سفر به عتبات عالیات کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه اخیراً هیئتی را به عتبات عالیات اعزام کردیم تا کیفیت خدمت رسانی به زائران را مورد بررسی دقیق قرار دهند گفت: مشکلاتی تا دو هفته قبل وجود داشته است مورد بررسی قرار گرفت. مثلاً پخت غذا در نجف و کربلا متمرکز است. به دلیل اینکه کیفیت غذا پایین بود آشپزخانهها جریمه شدند و مدیریت آشپزخانهها را تغییر دادند و کیفیت پخت غذا به حالت قبل بازگشت.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: هر مبلغی که شرکتهای مجری از زائرین دریافت میکنند به عنوان ضمانت حسن انجام کار توسط سازمان حج و زیارت نگهداری میشود؛ اگر کاروانی بازگشت و زائرین از خدمات ارائه شده توسط کاروان شکایت داشتند؛ آن ۱۰ درصد به زائران عودت داده میشود.
وی با اشاره به اقدامات سازمان حج و زیارت برای حج تمتع ۱۴۰۲ گفت: دور اول مذاکرات ما با طرف عربستانی ۳ هفته قبل به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. انتظار داریم همان سهمیهای که پیش از شیوع ویروس کرونا داشتیم مجدداً به ما اختصاص داده شود و علاوه بر آن یک سهمیه اضافه هم به ما داده شود.
حسینی با بیان اینکه بر اساس مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی هر کشور میتواند یک دهم درصد جمعیت خود را به حج تمتع اعزام کند؛ افزود: از آن جا که جمعیت ایران حدود نود میلیون نفر است؛ ما باید نود هزار نفر را به حج اعزام کنیم. همانند سال گذشته درخواست سهمیه اضافی ۲۰ هزار نفری را هم خواهیم کرد. این به این دلیل است که کشورهای دیگر زائر در نوبت ندارند؛ آنها هر سال ثبت نام انجام داده و همان میزان زائر را اعزام میکنند در حالی که ما یک میلیون و صد هزار زائر در نوبت داریم. پیش بینی میکنیم امسال با اعزام همان نود هزار نفر موافقت کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ثبت نام حج تمتع از ۳۰ دی ماه ماه به صورت رسمی آغاز خواهد شد و به تدریج بقیه مراحل اجرایی میشود. اولویت هم با زائرانی است که در سال ۱۳۹۹ ثبت نام کردند و هزینه سفر را هم به صورت کامل پرداخت نمودند اما به دلیل کرونا موفق به اعزام نشدند. حدود ۳۷ هزار نفر از این دست از زائران هستند که در اولویت سفر به حج قرار دارد اما بقیه سهمیه متعلق به کسانی است که ثبت نام کنندگان سال ۱۳۸۵ تا انتهای اسفند ۱۳۸۵ هستند اگر باز هم ظرفیت داشتیم برای زائرانی که در سال ۱۳۸۶ ثبت نام کردند اقدام خواهیم نمود.
حسینی با اشاره به اینکه امسال محدودیت سنی برداشته شده است؛ گفت: فعلاً محدودیت سنی ناشی از کرونا نداریم مگر اینکه در ماههای آتی اتفاقات دیگری رخ دهد.
وی با اشاره به نوسانات ارز و احتمال تغییر در هزینه سفر حج تمتع سال ۱۴۰۲ گفت: قطعاً امسال حج دو نرخی خواهیم داشت زیرا کسانی که سال ۹۹ ثبت نام کردند با تخصیص ارز ۹ هزار تومانی ثبت نام خود را تکمیل کردند طبیعتاً آن افراد هزینه کمتری باید نسبت به کسانی که امسال ثبت نام میکنند باید بپردازند. با این حال به دلیل اینکه معلوم نیست دولت چه نرخی را برای ارز زائران در نظر خواهد گرفت و از سوی دیگر نرخ سفر از سوی عربستان قطعی نشده است؛ نمیتوان با قطعیت در مورد هزینه سفر به حج تمتع نظر داد./مهرش