درخواست یک گروه صهیونیست برای فروش نفتکش توقیف‌شده حامل نفت ایران-راهبرد معاصر

درخواست یک گروه صهیونیست برای فروش نفتکش توقیف‌شده حامل نفت ایران

گروه حقوقی «شورات هادین» که پیش‌تر توانسته بود دادگاه واشنگتن را به محکوم کردن ایران به پرداخت غرامت چند صد میلیون دلاری محکوم کند، خواستار فروش نفتکش توقیف‌شده حامل نفت ایران و دریافت پول آن شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۶ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 17
کد خبر: ۱۶۶۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا و تداوم امتناع لندن از آزاد کردن آن، اکنون گفته می‌شود یک گروه صهیونیستی از انگلیس خواسته تا به بهانه جبران خسارت‌هایی که گروه‌های مقاومت فلسطینی به آنها زده‌اند، این نفتکش فروخته شود.

 

گروه حقوقی «شورات هادین» که سابقه طولانی در مطرح کردن دعوی‌های بی‌اساس در حمایت از صهیونیست‌های کشته‌شده در کشورهای مختلف دارد، از دیوان عالی منطقه جبل‌طارق خواست تا نفت ایران و نفتکش توقیف‌شده را بفروشد و پول آن را به‌عنوان غرامت به خانواده‌های صهیونیستی بدهد که یکی از اعضای آنها توسط گروه‌های فلسطینی و جنبش مقاومت اسلامی «حماس» کشته شدند.

 

دولت محلی جبل‌طارق روز سیزدهم تیر ماه اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است. ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است.

 

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، مؤسس این گروه پیش از ارائه درخواست به دادگاه عالی جبل طارق مدعی شد که فروش نفتکش با اینکه مبلغ ناچیزی را عاید صهیونیست‌ها می‌کند اما راه را برای توقیف دیگر اموال و دارایی‌های ایران هموار می‌کند.

 

این گروه پیشتر به بهانه کشته شدن یک آمریکایی در جریان عملیات استشهادی در قدس اشغالی در سال 2017، دادگاه واشنگتن را قانع کرد که ایران و سوریه را به پرداخت غرامت 178.5 میلیون دلاری محکوم کند.

 

ادعای این گروه و توقیف نفتکش حامل نفت ایران در حالی است که برخی تحلیلگران و مقامات پیشین اروپایی منطق اروپا در زمینه توقیف این نفتکش را رد کرده‌اند. «مارک اسلبودا» کارشناس روابط بین‌الملل و مطالعات امنیتی مقیم مسکو در مصاحبه با بین‌الملل فارس در این باره گفت: «این اقدام قطعا ذیل قوانین بین‌المللی، غیرقانونی بود،‌ حالا دولت انگلیس پشت هر بهانه مبهمی که می‌خواهد پنهان شود. سوریه و ایران هر دو باید و می‌توانند این اقدام را دزدی دریایی دولتی و اعلان جنگ از سوی انگلیس بر خودشان بدانند».

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده