رهگیری جنگنده‌های اف-16 ترکیه در آسمان یونان-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

رهگیری جنگنده‌های اف-16 ترکیه در آسمان یونان

شماری از جنگنده‌های «اف-16» نیروی هوایی ترکیه حریم هوایی یونان را نقض کردند که با اقدام مناسب جت‌های یونان مواجه شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۲۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 11
کد خبر: ۱۶۷۸۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه تنش بین دو کشور همسایه ترکیه و یونان، شماری از جنگنده‌های «اف-۱۶» نیروی هوایی ترکیه حریم هوایی یونان را بر فراز دریای اژه نقض کردند.

 

به نوشته وبگاه «پروثوتما» به نقل از وزارت دفاع یونان، ۸ فروند جنگنده ترکیه روز سه شنبه با پرواز بر فراز دریای اژه حریم هوایی یونان را نقض کردند.

 

بر اساس اعلام وزارت دفاع یونان، جنگنده‌های اف-۱۶ ترکیه در قالب سه دسته پروازی بر شمال شرق دریای اژه پرواز کردند. با اقدام به موقع بخش‌های راداری، جنگنده‌های یونان بر اساس قوانین بین‌المللی هوانوردی موفق به «شناسایی» و «رهگیری» جنگنده‌های غیرمسلح ترکیه شدند.

 

این دو کشور همسایه در زمینه اکتشافات انرژی ، نظامی شدن برخی جزایر در دریای اژه و موضع پناهجویان اختلاف دارند. ترکیه و یونان همچنین تقیوت نظامی همدیگر را به شدت زیر نظر دارند.دولت ترکیه، یونان را به استقرار تسلیحات در جزایر دریای اژه که وضعیت غیرنظامی طبق معاهده لوزان را نقض می‌کند، متهم کرده است. علاوه بر این، آنکارا و آتن نمی‌توانند درباره تعیین حدود مناطق دریایی به توافق برسند و ترکیه، یونان را به نقض حقوق اقلیت اتباع ترکیه‌ای متهم می‌کند.

 

آنکارا معتقد است اگر یونان آب‌های سرزمینی خود را از محدوده کنونی ۶ مایلی به ۱۲ مایل گسترش دهد، عملا مسیرهای آبی ترکیه را می‌بندد و توانایی این کشور برای دستیابی به آب‌های بین‌المللی را قطع می‌کند.

 

 در تازه ترین تنش بین دو کشور، رئیس جمهور ترکیه گفته است که برد موشک بالستیک جدید «تایفون» ترکیه به ۱۰۰۰ کیلومتر می‌رسد.

 

 «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اخیرا گفت: «برد موشک "تایفون" را ۵۶۰ کیلومتر اعلام کردند، اما ما حتی ۵۶۰ را هم کافی نمی‌دانیم. چند روز قبل جلسه داشتم، پرسیدم وضعیت نهایی چگونه است. کارشناسان نظامی گفتند برد تایفون بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر می‌رسد.»

 

«پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن تهدیدهای موشکی ترکیه علیه یونان، گفته بود: «اتحادیه اروپا بارها تاکید کرده که سخنان تهاجمی علیه یونان نگرانی‌های جدی ایجاد می‌کند و در تقابل با تلاش‌های بسیار ضروری در کاهش تنش در دریای مدیترانه است.»/ فارس

ارسال نظر