غریب‌آبادی: نظرات آمریکا درباره طرح هفت‌روزه ایران در حال بررسی است اولین هواپیمای ایرانی در فرودگاه نجف به زمین نشست / از سرگیری پرواز‌های دو کشور وزیر خارجه ارمنستان به تهران سفر می‌کند دومین نفتکش در تنگه هرمز منفجر شد توئیت ولایتی با کنایه به امارات و میزبانی از ترامپ: همسایه می‌ماند و مهمان می‌رود! عقب‌نشینی ناو آیزنهاور به ویرجینیا پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد

عفو بین‌الملل خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شد

عفو بین‌الملل خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شد عفو بین‌الملل از بایدن خواسته است تا در بیست و یکمین سالگرد اردوگاه گوانتانامو، این بازداشتگاه را تعطیل کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۲۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 11
کد خبر: ۱۶۷۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، عفو بین‌الملل از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا زندان گوانتانامو را تعطیل کند و در نهایت به این «لکه‌های پاک نشدنی» در تاریخ آمریکا پس از 21 سال نقض حقوق انسانی در این اردوگاه رسیدگی کند.

 

«اریکا گوارا روزاس»، مدیر بخش آمریکا در سازمان عفو بین‌الملل در این ارتباط گفت: «این غم‌انگیز است که 21 سال پس از افتتاح یک بازداشتگاه فراساحلی و فرامرزی که به طور خاص برای فرار از حاکمیت قانون طراحی شده بود، دولت ایالات متحده به بازداشت 35 نفر در اردوگاه زندان گوانتانامو ادامه می‌دهد. گوانتانامو لکه‌ای محو نشدنی در تاریخ ایالات متحده است. بیش از دو دهه پس از افتتاح آن، رئیس جمهور بایدن بالاخره باید این فصل را ببندد و اطمینان حاصل کند که این اقدامات ضدبشری هرگز تکرار نخواهد شد.»

 

گوارا روزاس تاکید کرد که اکثر زندانیان گوانتانامو هرگز حتی متهم نشده اند و بدون محاکمه در اسارت به سر می برند.

 

گوارا روزاس گفت: «بازداشتی ها در گوانتانامو هیچ یک محاکمه عادلانه نداشته اند. بسیاری از بازداشت شدگان شکنجه شدند. همچنین کمیسیون های نظامی ایجاد شده برای محاکمه برخی از بازداشت شدگان ناکارآمد و ناعادلانه بوده اند و متهمان را از داوری بی طرف و دسترسی به شواهد حیاتی محروم کرده اند. این امر همچنین قربانیان حملات 11 سپتامبر را از حق آنها برای عدالت محروم کرده است.»

 

این مقام عفو بین الملل گفت که دولت بایدن باید همه زندانیان بدون اتهام باقی مانده را به کشورهایی منتقل کند که در آن جا از امنیت برخوردار باشند و حقوق بشر آنها رعایت شود.

 

بازداشتگاه گوانتانامو در 11 ژانویه 2002 برای اسکان زندانیان جنگ علیه ترور توسط دولت وقت آمریکا ایجاد شد. در سال 2009، باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، فرمان اجرایی برای بستن این زندان بدنام را امضا کرد، اما کنگره از تأمین مالی هزینه بستن این زندان خودداری کرد.

 

گزارش شده است که کاخ سفید در نظر دارد مهاجران آینده هائیتی را در تاسیسات گوانتانامو نگه دارد.

 

همچنین جانشین اوباما، دونالد ترامپ، فرمان اجرایی بستن گوانتانامو را به حالت تعلیق درآورد، اگرچه هیچ زندانی جدیدی به آنجا نفرستاد. دولت بایدن همچنین متعهد شد که این بازداشتگاه را ببندد اما تا کنون به این وعده خود عمل نکرده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار