لزوم فرهنگ‌سازی مصرف سوخت برای حل چالش انرژی در کشور-راهبرد معاصر
محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم فرهنگ‌سازی مصرف سوخت برای حل چالش انرژی در کشور

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اینکه شناسایی مشترکان پرمصرف و قطع گاز کارخانجات برنامه کوتاه‌مدت است تا دولت بتواند گازرسانی به مردم را ‌بهتر انجام دهد، گفت: دولت برای برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت باید فرهنگ‌سازی و بازنگری در تولید وسایل گازسوز و صنایع انرژی را در دستور کار قرار دهد.
محمدعلی خطیبی؛ نماینده اسبق ایران در اوپک
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۲۵ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 15
کد خبر: ۱۶۸۲۲۴

لزوم فرهنگ‌سازی مصرف سوخت برای حل چالش انرژی در کشور

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مصرف گاز در بخش خانگی هفته گذشته از ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد و به ۶۳۰ میلیون متر مکعب رسید در حالی که پیش بینی‌ها حاکی از آن است این میزان مصرف در هفته جاری به ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز برسد. به همین دلیل گمانه زنی‌هایی بر تعطیلی‌های متمادی ادارات دولتی وجود دارد تا از بار مصرف گاز بکاهد.

 

جواد اوجی، وزیر نفت به‌تازگی گفت، در هیچ کجای دنیا و هیچ کشوری مصرف بخش خانگی و تجاری و صنایع غیر عمده به ۶۳۰ میلیون مترمکعب نمی‌رسد و طبعاً رقم عظیمی از ۶۳۰ میلیون متر مکعب اسراف می‌شود. 


وی افزود: خط قرمز ما به دستور رئیس جمهور بخش خانگی است و به هیچ وجه دچار قطعی نمی‌شود، به همین دلیل از بخش‌های دولتی شروع کرده‌ایم و سازمان‌های اداری در هر بخش مصرف غیر متعارف داشته باشند، ابتدا اخطار دریافت می‌کنند و در صورت رعایت نکردن، گاز قطع می‌شود.

 

برای صرفه جویی در مصرف انرژی سه مرحله راهبردی برنامه های فوری، برنامه های میان مدت و بلند مدت باید در دستور کار قرار داده شود


محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک درباره راه‌های کاهش مصرف انرژی در کشور به «راهبرد معاصر» گفت: با فرهنگ نادرست میان برخی مردم، سرانه مصرف انرژی در ایران بالاست و نسبت به سرانه مصرف بسیاری از کشورها، ایران انرژی بیشتری مصرف می‌کند. 


وی افزود: نه امروز بلکه از گذشته نه چندان دور باید روی صرفه جویی بیشتر کار می شد تا با فرهنگ سازی میان مردم و تأمین زیرساخت‌های صنعتی این چالش تا حدودی رفع می‌شد. برای صرفه جویی در مصرف انرژی سه مرحله راهبردی برنامه های فوری، برنامه های میان مدت و بلند مدت باید در دستور کار قرار داده شود. 


نماینده اسبق ایران در اوپک عنوان کرد: برنامه های فوری مانند دادن هشدارهای لازم برای کاهش مصرف، تعطیلی مدارس و ادارات برای کاهش حجم مصرف گاز در روزهای سرد سال تا عبور از این وضعیت است.


خطیبی گفت: شناسایی مشترکان پرمصرف، قطع گاز کارخانجات برای مدت محدود تا دولت بتواند گازرسانی به مردم را بهتر انجام دهد جزو راهکارهای کوتاه‌مدت است، اما درباره برنامه های میان مدت و بلندمدت باید فرهنگ سازی و بازنگری در صنعت تولید وسایل گاز سوز و انرژی بر را بیان کرد. 


نماینده اسبق ایران در اوپک درباره اقدامات میان مدت و بلند مدت صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی گفت: اصولاً فرهنگ سازی پدیده ای است که با گذشت زمان به نتیجه می رسد، لذا نمی توان انتظار داشت یک شبه فرهنگ کشوری پر مصرف تغییر کند. برخی کشورها عادت به گرم نگاه داشتن بیش از حد خانه های خود دارند، در حالی که دمای خانه ها در بسیاری از کشورها متعادل است، پس یک شبه نمی توان فرهنگ یک کشور را تغییر داد.


وی تصریح کرد: پدیده های فرهنگی در بستر زمان شکل می‌گیرند، به همین دلیل انتظار می رود از هم اکنون رسانه ها به شدت روی اهمیت صرفه جویی کار کنند تا در سال های آتی با فرهنگ سازی انجام شده شاهد مصرف ایده آل تر و کاهش مشکلات باشیم.


خطیبی گفت: در زمینه کاهش مصرف سوخت صنعت کشور عهده دار وظیفه بزرگی است. به بیان بهتر، نقصان وسایل مصرفی تولید داخلی نسبت به مشابه خارجی اعم از برقی و گازسوز باید برطرف شود. خودروهای تولید ملی نیز نسبت به خودروهای خارجی بنزین کمتری مصرف کنند و دولت باید به سمت حمایت از صنایعی برود که وسایلی با مصرف کم انرژی و راندمان بالاتری تولید کنند. 

 

دولت برای کاهش مصرف مشترکان پرمصرف می تواند از ابزار قیمتی استفاده کند


وی افزود: دولت باید نظارت جدی تری بر وزارت صنایع و سازمان استاندارد برای اعطای نشان های کاهش مصرف به تولیدکنندگان وسایل انرژی بر داشته باشد تا در پرتو نظارت و دقت بیشتر دولت، استانداردها و کارایی انرژی بالا برود، زیرا با افزایش راندمان انرژی می توان به میزان قابل توجهی مصرف انرژی محصولات برق و گاز سوز را کاهش داد.


خطیبی عنوان کرد: مردم باید حق انتخاب داشته باشند، یعنی انتخاب میان خرید وسایل کم مصرف و پرراندمان یا پرمصرف و کم راندمان، به همین دلیل باید صنایع را موظف به بالا بردن راندمان کیفیت کرد تا سرانه مصرف کاهش یابد. بالا بودن سرانه مصرف در ایران مجموعه ای از عوامل فرهنگی و فناوری است. 


وی افزود: دولت برای کاهش مصرف مشترکان پرمصرف می تواند از ابزار قیمتی استفاده کند. در تمام دنیا پرمصرف ها جریمه می شوند. دولت با انجام مجموعه این عوامل می تواند در سال های آینده زمینه را برای کاهش مصرف سوخت و حامل های انرژی فراهم کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار