تحریم سپاه پاسداران چه پیامدهایی برای اروپا دارد؟-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تحریم سپاه پاسداران چه پیامدهایی برای اروپا دارد؟

تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به وسیله کمیسیون اروپا سبب آغاز فصلی جدید و پرتنش در روابط تهران و بروکسل خواهد شد. به نظر می‌آید گام بعدی اروپا برای مقابله با ایران فعال کردن مکانیزم ماشه در شورای امنیت و کاهش روابط دیپلماتیک با تهران باشد. در چنین شرایطی لازم است تهران با بازبینی سیاست‌هایش در قبال اتحادیه اروپا، از اهرم قدرت نظام برای اعمال فشار به غرب بهره ببرد.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۰۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

تحریم سپاه پاسداران چه پیامدهایی برای اروپا دارد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ تداوم وضعیت تعلیق مذاکرات رفع تحریم ها موجب بازتعریف راهبرد غرب در قبال جمهوری اسلامی شده است؛ تغییر راهبردی که همان چرخش به سمت اجرایی کردن «پلن B» علیه نهادهای حیاتی و بازوهای قدرت ایران در عرصه ملی و منطقه‌ای است. در روزهای اخیر کارزار تبلیغاتی اروپا نوک پیکان حمله خود را به بهانه حمایت تهران از مسکو در بحران اوکراین و ناآرامی‌های مقطعی در ایران، به سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشانه گرفته است.


بسیاری از تحلیلگران معتقدند تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار تبلیغات سیاسی-رسانه ای غرب علیه تهران، بخشی از برنامه کلان علیه حاکمیت سیاسی و تمامیت ارضی ایران است. با وجود این، قرار دادن سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی اقدامی نیست که برای بروکسل و تروییکای اروپایی بدون تبعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد.


سه‌شنبه اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا با تجدید نظر در مواضع سنتی اروپا در قبال رویکرد دیپلماتیک تهران و حمایت از مذاکرات رفع تحریم ها، در اظهاراتی ضدایرانی مدعی شد، قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این اتحادیه پاسخی به نقض حقوق بشر در ایران است.

فایننشنال تایمز با بیان احتمال قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی لندن، از ترس دولت انگلیس برای اتخاذ قطعی در این زمینه گفت


وی در حالی از این اقدام غیرمسئولانه حمایت کرد که اتحادیه اروپا در حال بررسی چهارمین بسته تحریمی علیه ایران به بهانه ناآرامی‌های اخیر در کشورمان است. به گفته رسانه‌ها پیش‌بینی می‌شود لندن نیز تصمیمی مشابه برای اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده اتخاذ کند. البته قرار دادن تمامیت سپاه پاسداران در «لیست سیاه» انگلیس برای دولت این کشور تصمیم ساده‌ای نیست.


فایننشنال تایمز با بیان احتمال قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی لندن، از ترس دولت انگلیس برای اتخاذ قطعی در این زمینه گفت. این نشریه نوشت: تصمیم شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی بعید است قریب الوقوع باشد؛ وزارت امور خارجه انگلیس نگران اقدام تلافی‌جویانه تهران علیه اتباع دوتابعیتی است. همچنین این اقدام هرگونه امیدهای آینده در زمینه تلاش‌های دیپلماتیک برای نجات توافق هسته‌‎ای با ایران را پیچیده خواهد کرد.


با رصد تحرکات اخیر اروپا به نظر می‌آید این اتحادیه در صورت شکست مذاکرات بر سر بازگشت آمریکا به توافق هسته‌‎ای، به دنبال اجرای طرحی خطرناک علیه کشورمان است. طرح ادعای پیدا شدن مقداری اورانیوم در بسته‌ای مربوط به کسب‌وکار ایرانی در فرودگاه لندن به وسیله پلیس ضدتروریسم انگلیس یادآور ادعاهای غرب در زمینه تولید و نگهداری تسلیحات کشتار جمعی به وسیله دولت عراق در زمان رژیم بعث است.


تولید و انتشار این خبر از سمت بنگاه‌های خبرپراکنی لندن شاید اعلام هشدار از سوی دولت انگلیس با هدف اعلام آمادگی برای افزایش سطح تنش‌ها با تهران باشد. در دو دهه اخیر رسانه‌های لندن نشین مانند بی‌بی‌سی فارسی یا اینترنشنال نقش بزرگی در القای ناامیدی به نسل جدید و سیاه نمایی در زمینه وضعیت جاری در ایران داشته اند.


با قرار گرفتن نام یکی از بازوهای دفاعی ایران در لیست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا، به احتمال زیاد تهران در اقدامی مشابه نیروهای نظامی وابسته به این اتحادیه؛ به ویژه آلمان و فرانسه را در لیستی مشابه قرار خواهد داد. این اقدام متقابل مجوز لازم برای هدف قراردادن نیروهای نظامی- امنیتی اروپایی را برای نیروهای وابسته به محور مقاومت صادر خواهد کرد.


همچنین این تصمیم می‌تواند موجب تغییر رویکرد مصالحه جویانه تهران در قبال میزبانی اروپا از عناصر تروریستی گروهک مجاهدین خلق یا سلطنت‌طلبان شود. بی‌شک تهران برای حفظ امنیت ملی خود از هیچ اقدامی برای ضربه به جریان های تروریستی و مزدوران وابسته دریخ نخواهد کرد. همچنین جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با توقف مذاکرات هسته ای با طرف‌های اروپایی، در سیاست‌های هسته‌ای خود با هدف تدمین نیازهای حیاتی کشور تجدید نظر کند. برهمین اساس اروپا باید خود را برای پاسخ دردناک تهران در ابعاد مختلف هسته‌ای، منطقه‌ای و امنیتی آماده کند.


تکه تکمیل کننده جورچین ضدایرانی غرب در تل‌آویو قرار  دارد. با روی کارآمدن جریان راست افراطی در سرزمین های اشغالی و بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت، زمزمه‌هایی در فضای سیاسی این رژیم برای اقدام علیه تأسیسات هسته‌ای کشورمان قوت گرفته است. نتانیاهو در جریان مراسم آغاز به کار  هرتزی لوی، رئیس جدید ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با تکرار یاوه‌گویی‌ها درباره توان هسته‌ای ایران گفت، صبر نمی‌کند تا دشمن شمشیر تیز خود را بر گردن این رژیم بگذارد.

با روی کارآمدن راست افراطی در سرزمین های اشغالی و بازگشت نتانیاهو به قدرت، زمزمه‌هایی در فضای سیاسی این رژیم برای اقدام علیه تأسیسات هسته‌ای کشورمان قوت گرفته است


آویوکوخاوی، رئیس پیشین ستاد ارتش رژیم صهیونیستی بدون بیان تهدیدات لفظی و توان بازدارندگی ایران گفت، تل‌آویو و متحدانش‌ همچنان راه‌هایی برای هدف قراردادن برنامه هسته ای ایران در اختیار دارند. بنی‌گانتز نیز یک روز پیش از پایان مأموریتش در وزارت جنگ این رژیم از احتمال حمله تل‌آویو به تأسیسات هسته‌ای ایران در دو تا سه سال آینده خبر داد.

 


مجموع این اظهارات در کنار تلاش تل‌آویو برای خرید تسلیحات راهبردی مانند خرید هواپیماهای سوخت رسان و بمب‌های سنگرشکن از آمریکا، برگزاری رزمایش مشترک برای شبیه‌سازی حمله تأسیسات هسته ای- نظامی ایران و تلاش برای ایجاد سامانه یکپارچه پدافندی در سراسر آسمان کشورهای عربی خبر از برنامه این رژیم برای هدف قرار دادن منافع حیاتی ایران می‌دهد. به عبارت دیگر، در «پلن B» آمریکا، رژیم صهیونیستی قرار است نقش بازوهای نظامی- امنیتی واشنگتن را برای تشدید فشارها بر تهران بازی کند.


با واکاوی اقدامات اخیر متحدان اروپایی و غرب آسیای آمریکا علیه ایران، لزوم طرح‌ریزی «پلن B» و تعریف اقدام بازدارنده در برابر غرب بیش از پیش احساس می‌شود. در طرح متقابل، جمهوری اسلامی ایران باید «تقویت محور مقاومت در منطقه شامات»، «توسعه مذاکرات امنیتی بغداد با کشورهای عرب منطقه»، «گسترش توان پدافندی کشور در نزدیکی مراکز حساس نظامی- هسته ای» و «بازتعریف نقشه راه توسعه صنعت هسته‌ای» را در دستور کار قرار دهد.


هنگامی که غرب به دنبال ایجاد اهرم فشار برای اخد امتیاز از تهران در پای میز مذاکره است، باید دولت نیز در اقدامی متقابل مؤلفه‌های قدرت خود را برای افزایش توان چانه‌زنی با غرب توسعه دهد.

 
بهره سخن

تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به وسیله کمیسیون اروپا، سبب آغاز فصلی جدید و پرتنش در روابط تهران و بروکسل خواهد شد. در دوران جدید، اروپا همگام با آمریکا و انگلیس به دنبال احیای کمپین فشار حداکثری علیه کشورمان هستند.

 

به نظر می‌آید گام بعدی اروپا برای مقابله با جمهوری اسلامی فعال کردن مکانیزم ماشه در شورای امنیت و کاهش روابط دیپلماتیک با تهران باشد. در چنین شرایطی لازم است تهران با بازبینی در سیاست‌های خود در قبال اتحادیه اروپا، از اهرم قدرت نظام برای اعمال فشار به غرب و تغییر سیاست‌هایش بهره ببرد. 

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
حشمت اله ولدی جهان اباد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۳۰
0
0
با سلام امریکادشمن شماره یک ایران است، تمام تحرکات و تحریم ها علیه ی جمهوری اسلامی به وسیله ی امریکا سازماندهی می شود..ایران در قلب خاورمیانه و رهبر محور مقاومت است..تضعیف ایران به منزله ی تضعیف محور مقاومت و ضعیف نگه داشتن فلسطین و لبنان و سوریه و عراق برای تاخت و تاز اسرائیل است. راه حل ایران برای مقابله، اول تقویت بنیه ی معیشتی مردم است دوم حفظ دوستان جمهوری اسلامی و سوم تقویت بنیه ی دفاعی و نظامی ست...
تحلیل های برگزیده