آلودگی هوا برای کودکان مضرتر است؟-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

آلودگی هوا برای کودکان مضرتر است؟

شاخص کیفیت هوا (AQI) که آلودگی را برای گروه‌های سنی مختلف دسته‌بندی کرده، معیاری جهانی است؛ کودکان تا ۷۰ درصد سربی را که وارد بدنشان می‌شود را جذب می‌کنند درحالی که این آمار در بزرگسالان حدود ۲۰ درصد است!
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 24
کد خبر: ۱۷۰۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر روز گذشته احمد وحیدی، وزیر کشور از طرح پیشنهادی در دولت از سوی سازمان محیط زیست برای تغییر در استانداردهای شاخص آلودگی هوا خبر داده بود تا لازم نباشد در این شرایط مدارس تعطیل شود.

همچنین وزیر آموزش و پرورش نیز معتقد است که شاخص تعطیلی مدارس بر پایه آلودگی هوا نباید عدد 150 باشد و باید افزایش پیدا کند.

این مباحث در صورتی مطرح می‌شود که شاخص کیفیت هوا (AQI) یک معیار جهانی است که در همه کشورهای جهان یکسان بوده و قابل تغییر نیست. شاخص Air quality index که آلودگی را برای گروه‌های حساس و برای همه گروه‌ها دسته‌بندی کرده است، حاصل تجمیع تحقیقات جهانی بر روی اثر ذرات آلاینده مختلف از جمله ذرات 2.5pm، 10p.m، So2 و...، بر روی سلامت گروه‌های سنی مختلف جامعه و یا افراد دارا بیماری‌های خاص است.

اطفال و کودکان نیز جزو همین گروه‌های حساس هستند که افزایش آلاینده‌ها بر سلامتی آن‌ها بیش از افراد بالغ تأثیرگذار است. نتایج مطالعات نشان داده، کودکانی که زمان بیشتری را در فضاهای باز مناطق شهری آلوده سپری می‌کنند با احتمال نارسایی بیشتری در عملکرد دستگاه تنفسی مواجه می‌شوند.

مجاری تنفسی در کودکان باریک‌تر از بزرگسالان است و تا قبل از بلوغ دستگاه تنفسی، رشد نیافته‌تر و عملکرد ضعیف‌تری دارد؛ به طوری که 80 درصد آلوئول‌ها در کودکان پس از تولد تشکیل می‌شود و این تغییرات تا نوجوانی ادامه می‌یابد. به این ترتیب درصد ورود آلاینده‌ها به سیستم تنفسی کودکان بیش از افراد دیگر خواهد بود.

همچنین مواد سمی به مدت طولانی‌تری در دستگاه گردش خون کودکان می‌ماند و سبب آسیب بیشتر به اندام‌ها می‌شود. به طور نمونه کودکان تا 70 درصد سربی را که وارد بدنشان می‌شود را جذب می‌کنند درحالی که این آمار در بزرگسالان حدود 20 درصد است!

تعطیلی مدارس در شرایط آلودگی هوا علاوه بر کاهش در معرض قرارگیری کودکان منجر به کاهش تردد و سفرهای درون‌شهری می‌شود که این مورد منجر به کاهش آلاینده‌ها می‌شود./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار