زنگ خطر برای افزایش شهرک‌های حاشیه تهران-راهبرد معاصر
اختلال واتس اپ بر طرف شد تداوم آلودگی هوای تهران برای یازدهمین روز متوالی ماجرای ادعای اختلاس چند هزار میلیاردی در شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر سیرجان آغاز ثبت‌نام دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی از فردا؛ اجرای تکمیل ظرفیت برای دوره قبل ناکامی قاچاقچیان در انتقال مواد افیونی کاظمی: پیگیر پرداخت پاداش فرهنگیان هستیم دادستانی: چهار عضو باند گروگانگیری در شرق کرمان بازداشت شدند خبر خوش برای کنکوری‌ها درباره میزان تأثیر و ترمیم معدل ۲۰ میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند + نمودار نظرسنجی ایسپا پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست دانشگاه تهران مدارس کدام شهر‌ها تاکنون بدلیل آلودگی بصورت حضوری تعطیل شدند؟ غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس ۹ شهر خوزستان در روز چهارشنبه تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران امتحانات داخلی دانش‌آموزان تهران فردا برگزار نمی‌شود مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران چهارشنبه ۵ دی تعطیل شد

زنگ خطر برای افزایش شهرک‌های حاشیه تهران

یک کارشناس محیط زیست درخصوص افزایش جمعیت شهرک‌ها در حاشیه تهران با توجه به کمبود آب، نرخ فرونشست و آلودگی هوا در این مناطق هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۱۷۰۱۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، محسن موسوی خوانساری در رابطه با تأثیر افزایش بارگذاری جمعیت در اطراف شهر تهران بر تشدید آلودگی هوا و فرونشست استان اظهار کرد: شهر مهستان یا شهر جدید هشتگرد قرار است که گسترش پیدا کند و جمعیت آن از 100 هزار نفر به 500 هزار نفر و وسعت آن از 4 هزار به 10 هزار هکتار برسد. طرح‌های توسعه‌ای در اطراف تهران و کرج افزایش پیدا کرده و طرح 10 هزار هکتاری دیگری نیز به نام منطقه اقتصادی ری در جوار فرودگاه امام خمینی درحال احداث است.

 

وی ادامه داد: درحال حاضر در منطقه شهریار، رباط کریم و شهرستان بهارستان در جنوب غرب تهران 3 میلیون نفر سکونت دارند و به جای افزایش بارگذاری صنعتی و جمعیت باید به فکر کاهش جمعیت این مناطق باشیم. درحالی که این بارگذاری جمعیتی در اطراف شهر تهران هر روز بیشتر می‌شود، مدام بیان می‌شود که قصد داریم با استفاده از فناوری‌های جدید مشکل آلودگی هوای تهران را حل کنیم. این رویکرد با حرف‌های مسئولین مغایرت دارد.

 

این کارشناس محیط زیست بیان کرد: جدای از مشکل آلودگی هوا، تهران و کرج با کمبود شدید منابع آب نیز روبه‌رو هستند. پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های پیش رو جمعیت شرق تهران تا کرج و مهستان به 20 میلیون نفر برسد که این جمعیت ناچاراً به 1.5 تا 2 میلیارد مترمکعب آب شرب نیاز دارد. با توجه به کمبود آب در تهران و کرج بارگذاری در این منطقه باید هرچه زودتر متوقف شود.

 

موسوی خوانساری گفت: همچنین مناطق جنوب غربی تهران دارای نرخ بالای فرونشست به اندازه 19 سانتی‌متر در سال هستند که افزایش جمعیت این آمار را وحشتناک‌تر خواهد کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر در سطح وسیع‌تری نگاه کنیم، فلات مرکزی ایران به شدت آسیب‌پذیر است؛ ایران مرکزی 40 میلیون نفر جمعیت دارد و این درحالی است که تنها 10 میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر در این منطقه داریم. در واقع در فلات مرکزی حدود 50 درصد جمعیت کشور ساکن بوده ولی فقط 10 درصد آب تجدیدپذیر وجود دارد؛ لذا بارگذاری جمعیتی و صنعتی در این منطقه باید متوقف شده و به‌تدریج صنایع موجود و به‌دنبال آن قسمتی از جمعیت به سواحل دریای عمان و منطقه مکران منتقل شوند./ تسنیم

ارسال نظر