به گزارش راهبرد معاصر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اقداماتی که برای توسعه زیرساخت پیامرسانهای داخلی انجام شده با اشاره به تلاشهای انجام شده در وزارت ارتباطات جهت فراهم کردن زیرساختهای لازم برای توسعه پیامرسانهای داخلی درراستای ارایه خدمات باکیفیت و پرسرعت و امن به مردم اعلام کرده که این سکوها روزانه پذیرای میلیونها نفر هستند و خدماتی که در پیامرسانها وجود دارد را ارایه میکنند و قرار است بر اساس نقشه راهی که برای آنها مشخص شده قابلیتهای جدید به مردم ارایه کنند.
عیسی زارعپور این خبر را اعلام کرده که در زمینه اتصال پیامرسانها به یکدیگر، دوازدهم بهمن ماه، تست موفق ارتباطات پیامرسانها انجام شده و جلساتی با مدیران پیامرسانها دارد که انشاالله با طی شدن آن به صورت عملیاتی طی یک الی دو هفته آینده این اتفاق (اتصال پیامرسانها) محقق شود.
خبر اتصال همه پیامرسانهای ایرانی با یکدیگر (اینترکانکشن) از مدتها قبل از سوی مسوولان این حوزه اعلام میشد و اکنون خبر اجرای آزمایشی موفق طرح برقراری ارتباط داخلی میان پیامرسانهای بومی، موسوم به MXP، بین دو پیامرسان که ظاهرا ایتا و بله هستند، اطلاعرسانی شده است.
اتصال داخلی میان پیامرسانها (اینترکانکشن) یا MXP به معنای ایجاد امکان ارسال پیام از مبدا یک پیامرسان ایرانی به سایر سکوهای مشابه بومی است.
درباره چگونگی عملکرد این سرویس گفته شده که این کار با دو روش کلی برای پیادهسازی ارتباط داخلی میان پیامرسانها یا mxp وجود دارد. روش خودکار که در این شیوه سرور mxp به طور خودکار مطلوبترین مقصد برای ارسال پیام را انتخاب میکند.
اما در روش دستی هم فرستنده پیام ابتدا از سکوهایی که گیرنده پیامش در آنها عضویت دارد، آگاه خواهد شد، سپس مسیر ارسال پیام را به مبل خود انتخاب خواهد کرد و گفتوگو در پیامرسان انتخابی فرستنده انجام خواهد شد.
هنوز جزییات بیشتر درباره این موضوع از سوی مسوولان مربوطه اطلاعرسانی نشده و قرار است در آینده نزدیک این موضوع اعلام عمومی شود. وزیر ارتباطات پیش از این با اعتقاد به اینکه تعدد پیامرسانهای داخلی هم فرصت است و هم تهدید و تهدیدش این است که همه مردم نمی توانند در همه آنها حضور داشته که بتوانند با همه ارتباط داشته باشند، گفته بود که برای حل این مشکل کار ویژه ای در حال انجام است که در تلاشیم تا همه پیامرسانها تا دهه فجر یا نهایت تا پایان سال به هم متصل شوند./ ایسنا