به گزارش راهبرد معاصر، «فؤاد اُکتای» معاون ریاستجمهوری ترکیه بامداد چهارشنبه با حضور مقابل دوربین رسانهها، به ارائه توضیحات و آماری از خسارات و تلفات زلزله شدید روز دوشنبه در جنوب این کشور پرداخت.
اکتای که در مقر سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه در آنکارا صحبت میکرد، گفت تلفات زلزله در استان قهرمانمرعش که به ۹ استان دیگر هم آسیب رساند، به ۵۸۹۴ کشته و ۳۴ هزار و ۸۱۰ مجروح افزایش یافته است.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی درباره روند امدادرسانی به زلزلهزدگان توضیح داد: «ما همچنان به اعزام کاروانهای امدادی و بالگردها به مناطق آسیبدیده ادامه میدهیم. از فردا شاهد پایان معضل تامین نان و آذوقه برای زلزلهزدگان خواهیم بود».
معاون رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه نزدیک به ۱۵۰۰ ژنراتور برای مناطق زلزلهزده فراهم شده، اظهار داشت: «امشب نیز تعداد بیشتری را فعال میکنیم. همچنین بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کامیون تانکر سوخت برای مناطق زلزلهزده تهیه شده است».
اکتای ضمن اشاره به تأمین سرپناه و اقامتگاه برای حدود ۴۰۰ هزار نفر، اضافه کرد: «فردا شاهد پایان مشکلات مربوط به سرپناه و غذا خواهیم بود. در ۴ استان امدادرسانی به زلزلهزدگان به وضعیت بهتری رسیده است. دیگر جاده بستهای وجود ندارد که مانع ارائه پشتیبانی لجستیکی به مناطق آسیبدیده شود. تا صبح فردا نیز برق بسیاری از مناطق آسیب دیده را بازیابی میکنیم».
پیش از این، «خبرگزاری فرانسه» گزارش داده بود ساکنان و بازماندگان شهر «شانلی اورفه» در جنوب شرقی ترکیه، با یک تهدید نامرئی اما قدرتمند بهنام «گرسنگی» روبرو هستند.
یک وبگاه ترکیهای به عصبانیت مردم این کشور از اقدامات ناکافی دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در رسیدگی مناسب به مردم و وضعیت امداد و نجات مناطق زلزله زده در جنوب ترکیه اشاره کرد.
وبگاه «یتکین ریپورت» روز سه شنبه در این باره نوشت، شب اول زلزله در ترکیه برای زلزله زدگانی که هیچ کمکی دریافت نکردند یا به اندازه کافی کمک به آنها نشد بسیار سخت و مبارزه سخت با زمان و سرمای یخبندان است.
بر اساس این گزارش، ۲۶۰ امدادگر از ۶۵ کشور به درخواست دولت ترکیه برای کمکرسانی بینالمللی پاسخ دادند، به علاوه دهها هزار امدادگر محلی زیر نظر اداره بلایای طبیعی و اضطراری ترکیه و حدود ۹ هزار نظامی مشارکت داشتند، اما این کافی نیست و مقیاس این زمین لرزهها بسیار بزرگ است و حدود ۱۵ میلیون نفر را در ۱۰ استان ترکیه تحت تاثیر قرار داده و مشکلات جدی در ارتباط با زلزله زدگان وجود دارد.
همچنین برخی رسانههای ترکیه به وضعیت نامناسب مردم در شهرهای زلزله زده این کشور از جمله «دیار بکر» پرداختند و نوشتند که مردم در دیاربکر از ترس زلزله سوم شب را در مساجد، مدارس، خیابانها و یا در خودروها سپری کردند و برخی نیز بدون چادر در بیرون با هیزم خود را گرم کردند.
وبگاه «بیانت» روز سه شنبه به حال و روز مردم این شهر در اولین ساعات پس از زلزله اشاره کرد و نوشت، مردم دیاربکر، یکی از شهرهای آسیب دیده از زلزله، شب را در ترس زلزله سوم گذراند. زمین لرزههای ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری باعث تخریب ۱۰ استان شد و دیاربکر از جمله آنهاست. مردم دیاربکر از ترس زلزله سوم شب را در چادرها، مساجد، مدارس، تالارهای عروسی، در خیابانها و یا در خودروهای خود سپری کردند./ فارس