اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند نتانیاهو: ادعا درباره جلوگیری ترامپ از حمله من به ایران صحت ندارد نبیه‌ بری: وحدت مهمترین سلاح لبنانی‌ها برای دفاع از کشور است نشست مشترک ایران و افغانستان برای تسهیل و افزایش تجارت مرزی تلاش مجدد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران مقام کرملین: پوتین بر ضرورت توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران تأکید کرد جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد

عکس/ برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های انقلاب در قرقیزستان

عکس/ برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های انقلاب در قرقیزستان نمایشگاه عکس «دستاورد‌های علمی و فناوری انقلاب اسلامی» در مرکز ادبیات فارسی فردوسی کتابخانه ملی جمهوری قرقیزستان افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 09
کد خبر: ۱۷۲۴۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، نمایشگاه عکس «دستاوردهای علمی و فناوری انقلاب اسلامی» در مرکز ادبیات فارسی فردوسی کتابخانه ملی جمهوری قرقیزستان برگزار و از 19 تا 30 بهمن ادامه دارد.

در این مراسم «سعید خرازی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیشکک بیان داشت: با توجه به اینکه ما در آستانه 44 سالگرد پیروزی انقلاب سلامی هستیم و در این چند سال کشور ما توانسته دستاوردهای متعددی را به خصوص در زمینه علمی و فناوری به دست آورد، این نمایشگاه با همت رایزنی جمهوری اسلامی ایران و با هدف آشنایی هر چه بیشتر مردم قرقیزستان با دستاورهای علمی، پزشکیو بهداشتی برگزار شده است.

وی همچنین در مورد روابط میان دو کشور با بیان این نکته که روابط با کشورهای آسیای مرکزی و به خصوص قرقیزستان در اولویت برای تهران است، گفت: ایران دارای پیوندهای عمیق فرهنگی و تمدنی با کشورهای آسیای مرکزی است و تلاش کرده‌­ایم که در طول 30 سال گذشته که از استقلال آنها می­‌گذرد، روابط خود را با آنان گسترش دهیم.

خرازی گفت: زبان فارسی یکی از میراث­‌های فرهنگی و تمدنی قرقیزستان‌ است و به همین دلیل در طی 30 سال گذشته تلاش شده تا کرسی زبان فارسی در همه دانشگاه‌­ها و مراکز آموزشی قرقیزستان توسعه یابد. هم اکنون زبان فارسی در چندین دانشگاه قرقیزستان در حال آموزش است و دانشجویان در حال فراگیری این زبان هستند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد روابط تجاری هم اکنون مبادلات میان دو کشور 80 میلیون دلار است که این مقدار نشان دهنده همه ظرفیت‌­های دو کشور نیست. سال گذشته ما دومین نمایشگاه اختصاصی ایران را در بیشکک برگزار کردیم و مقدمات همکاری اقتصادی دو استان «اوش» و خراسان رضوی انجام شده است و خواهان استفاده قرقیزستان از ظرفیت‌­های حمل و نقل در ایران هستیم.

وی گفت: یکی از عرصه­‌های تجاری میان دو کشور ورود مواد غذایی ایرانی به بازار قرقیزستان است که خوشبختانه در حال افزایش است و امیدواریم با اقدامات انجام گرفته دسترسی به بازارهای هر دو کشور میسر شود و به خصوص خواهان حضور محصولات کشاورزی قرقیزستان در بازار ایران هستیم.

در ادامه «ابوذر طوقانی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به گسترش روابط فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: در طول 14 سال گذشته از افتتاح رایزنی در قرقیزستان می­‌گذرد و روابط در این زمینه بیش از پیش تقویت شده است.

وی افزود: هم اکنون در حال پی­گیری مبادلات فرهنگی در چارچوب برنامه فرهنگی هستیم که این برنامه به طور مجدد تمدید شده است. در همین راستا آموزش زبان فارسی در اولویت اقدامات ما قرار دارد و نمایشگاه­‌های عکس، روزهای فرهنگی ایران و همچنین معرفی آثار فرهنگی و تمدنی ایرانی به خصوص در زمینه مشترکات فرهنگی مانند نوروز در حال برنامه­ ریزی است./ فارس

پیام/

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده