رئیس جمهوری قرقیزستان استعفا کرد-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

رئیس جمهوری قرقیزستان استعفا کرد

رئیس جمهوری قرقیزستان امروز(پنجشنبه)در پی ناآرامی‌های پس از انتخابات پارلمانی یکشنبه هفته گذشته از مقام خود کناره گیری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 15
کد خبر: ۶۳۰۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ سورونبای جینبکوف در بیانیه‌ای با اشاره به ادامه‌ تنش‌های سیاسی در قرقیزستان تاکید کرد که حفظ تمامیت کشور و اتحاد مردم و آرامش جامعه برای او بالاترین اولویت است. وی همچنین از طرف‌های منازعه سیاسی خواست که به اقدامات تحریک‌آمیز پایان بدهند.

 

رئیس جمهوری قرقیزستان روز جمعه گذشته با اعلام وضع اضطراری در شهر«بیشکک» پایتخت این کشور، از ارتش خواسته بودتا به ناآرامی‌های انتخاباتی ودرگیری خیابانی هواداران احزاب سیاسی پایان دهد.

 

ناآرامی‌های قرقیزستان پس از برگزاری انتخابات پارلمانی روز یکشنبه 13 مهرماه آغاز شد. بر اساس نتایج اعلام شده، چهار حزب به پارلمان راه یافته و ۱۲ حزب دیگر حد نصاب ۷ درصد آرا برای ورود به این پارلمان ۱۲۰ نفری این کشور را کسب نکرده بودند. کمیسیون انتخابات قرقیزستان روز سه‌شنبه 15 مهرماه در پی تظاهرات و ناآرامی‌ها نتیجه انتخابات پارلمانی را باطل کرد.


در ناآرامی‌های شب پس از انتخابات در بیشکک که بنا به گزارش‌ها یک کشته و ۵۹۰ زخمی برجا گذاشته است، معترضان وارد ساختمان پارلمان و برخی مراکز دولتی شدند و «المازبیگ اتامبایف» رییس جمهوری پیشین را که به اتهام فساد در زندان بود، آزاد کردند هر چند او روز شنبه این هفته مجددا بازداشت و روانه زندان شد.


معترضان با یورش به پارلمان و ساختمان های دولتی خواستار ابطال انتخابات و برگزاری انتخابات مجدد و همچنین کناره‌گیری سورنبای جینبکوف، رئیس جمهوری شده بودند.آنها می‌گویند در انتخابات تقلب شده است./ ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار