یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است پاپ «لئو چهاردهم» به درخواست اسقف‌های بیت المقدس برای صلح در غزه پیوست آمریکا تحریم‌های مرتبط با کره شمالی اعمال کرد رایزنی گروسی با وزیر انرژی آمریکا درباره ایران نتانیاهو: با اداره غزه توسط آمریکا موافقم رایزنی وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران ترامپ تعرفه ۵۰ درصدی علیه هند وضع کرد رایزنی تهران-باکو درباره رویداد‌های منطقه‌ای و بین‌المللی کمالوندی: بازرسان آژانس بر تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر نظارت می‌کنند علی‌اف: قانون اساسی ارمنستان توافق با ایروان را معطل کرده است فرماندار تگزاس: چین، روسیه، کره شمالی و ایران حق خرید زمین در این ایالت را ندارند رسانه عبری: ترکیه پهلو گرفتن کشتی‌های اسرائیلی در بنادر خود را ممنوع کرد رئیس‌جمهور کره جنوبی: کره شمالی می‌تواند سالانه ۱۰ تا ۲۰ کلاهک هسته‌ای تولید کند

رئیس سیا: ایران تصمیمی برای برنامه هسته‌ای تسلیحاتی ندارد

رئیس سازمان جاسوسی آمریکا در مصاحبه‌ای تلویزیونی ضمن متهم کردن چین به برنامه‌ریزی برای کمک نظامی به روسیه، گفت سران مسکو فرضیات اشتباهی یکی پس از دیگری انجام دادند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 26
کد خبر: ۱۷۴۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، «ویلیام بِرنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) شامگاه شنبه در مصاحبه با برنامه «در مقابل ملت» در شبکه خبری «سی‌بی‌اس» به اظهار نظر درباره پاره‌ای از مسائل جهانی مانند جنگ روسیه و اوکراین، روابط پکن با مسکو و برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

 

برنز در این مصاحبه با تکرار ادعای کمک چین به روسیه در جنگ اوکراین، گفت آمریکا مطمئن است که چین در حال بررسی ابعاد ارائه تجهیزات نظامی مرگبار به روسیه برای کمک به نیروهای آن در عملیات نظامی ویژه است.

 

وی به «مارگارت برنان» مجری شبکه سی‌بی‌اس توضیح داد که باوجود عدم تصمیم نهایی چین در این‌باره، آمریکا امیدوار است بتواند پکن را از انجام این «قمار بسیار خطرناک و غیرعقلانی» بازدارد.

 

رئیس سازمان جاسوسی آمریکا ضمن اشاره به کمک جامعه اطلاعاتی این کشور به اوکراین برای هدف قرار دادن اهداف روسی و مقابله با عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس، سران مسکو را به دلیل «داشتن فرضیاتی بسیار اشتباه یکی پس از دیگری» سرزنش کرد.

 

به نوشته وبگاه سی‌بی‌اس، برنز همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سران جمهوری اسلامی ایران تصمیم به پیگیری ساخت سلاح اتمی دارند، اظهار داشت: «تا جایی که ما می‌دانیم، اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی [اتمی] که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند».

 

وی اما با تکرار ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران، افزود: «اما دو پایه‌ی این ابزار (برنامه هسته‌ای)، یعنی غنی‌سازی - که مشخصا بسیار پیشرفت کرده و اگر بخواهند فقط در عرض چند هفته می‌توانند به غنی‌سازی ۹۰ درصدی برسند - و سامانه‌های موشکی که قابلیت حمل سلاح اتمی را دارند نیز بسیار پیشرفت کرده‌اند».

 

پیش از این، اتحادیه اروپا در بسته دهم تحریم‌های خود علیه روسیه، نام چند نهاد و شرکت ایرانی را به بهانه حمایت نظامی از مسکو در لیست تحریم‌های خود قرار داده بود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر