عراقچی: ایران آماده فصل جدیدی در روابط با اروپا است / زمان در حال اتمام است مقام آمریکایی: نتیجه مذاکرات با ایران دلگرم‌کننده بود بقایی: مذاکرات دشوار، اما مفید بود/ زمان و مکان دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها اعلام خواهد شد کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان طالبان، شطرنج را حرام اعلام کرد بقایی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد اعلام وفاداری شیوخ و قبایل صعده با رهبر انصارالله یمن ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

رویکرد چندگانه غرب در قبال طرح صلح چین

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه غرب با رویکرد چندگانه خود زمانی پایان جنگ با روسیه را می‌پذیرد که به‌زعم آنها اوکراین در این نبرد پیروز میدان باشد، گفت: تصمیم‌گیرنده نهایی پذیرش صلح یا تداوم جنگ، رئیس‌جمهور اوکراین نیست و این موضوع به سیاست‌ها و خواست آمریکا بستگی دارد، به همین دلیل آمریکا طرح 12 بندی چین را رد کرده است.
امیرعلی ابوالفتح؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 28
کد خبر: ۱۷۴۵۷۴

رویکرد چندگانه غرب در قبال طرح صلح چین

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ همه کشورهای دنیا بر این باور هستند که برافروزنده جنگ در اوکراین، آمریکا و انگلیس هستند. جنگی که نشان از تغییر ماهیت جهان قدیم به جهان جدید دارد. در یک سال گذشته اتفاقات و رویدادهای مختلفی در شرق اروپا روی داده که هر کدام می‌تواند اثرات شدیدی بر ماهیت رفتارهای هژمونیک کشورها داشته باشد. اینکه چرا آمریکا نمی‌خواهد جنگ در اوکراین پایان یابد، سؤالی است که این روزها همه از خود می‌پرسند. گسیل سیل سلاح و حمایت سیاسی و تبلیغاتی از این جنگ نشان از برنامه‌های وسیع و گسترده غرب به ویژه آمریکا و انگلیس برای این کشور دارد.


در این میان چین که همواره بر بی‌طرفی در قبال جنگ اوکراین تأکید می کند، در یک سالگی بحران اوکراین وارد گود شده و طرح صلح ۱۲ ماده‌ای ارائه کرده است؛ طرحی که در آن بر آغاز گفت‌وگوهای صلح میان مسکو و کی‌یف، آتش‌بس، پایان تحریم‌های غرب علیه روسیه، اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت تأسیسات هسته‌ای، ایجاد گذرگاه‌های بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان و گام‌هایی در راستای تضمین صادرات غلات تأکید شده است.

 
با وجود این، درست چند روز پیش از آنکه چینی‌ها طرح خود را علنی کنند، شاهد حمله شدید غربی‌ها به چین مبنی بر کمک به روسیه در جنگ علیه ناتو بودیم. این سؤال از همان ابتدا شکل گرفت، چرا غربی‌ها حالا باید چین را زیر هجمه اتهامات اثبات نشده‌ای بگیرند که حتی به گفته جان کربی دستگاه اطلاعاتی این کشور هیچ سندی مبنی بر کمک ارسالی چین یا نیت این کشور برای کمک به روسیه در جنگ علیه ناتو در اوکراین ندارند؟


امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره رویکرد چندگانه کشورهای غربی درقبال روسیه و جنگ اوکراین و نیز طرح صلح ارائه شده از سوی چین به «راهبرد معاصر» گفت: طرح 12 بندی چین برای حل و فصل سیاسی و بحران اوکراین بلافاصله بعد از ارائه، از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو رد شد، زیرا آمریکا و اروپا ادعا می کنند طرح به هیچ وجه مناسب وضعیت فعلی نیست. رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفت، آمریکا و اروپا خواهان پایان جنگ به وسیله گفت وگوی میان طرف ها نیستند، در حالی که طرح ارائه شده از سوی چین خواهان گفت و گو و میانجی گری است و پکن اعتقاد دارد می توان با گفت وگو زمینه لازم برای صلح را در بحران اوکراین فراهم کرد.

غربی ها به سرکردگی آمریکا زمانی پایان جنگ با روسیه را می پذیرند که به زعم خود اوکراین در نبرد پیروز باشد


وی درباره رویکرد اوکراین نسبت به طرح ارائه شده از سوی چین افزود: تاکنون خبری مبنی بر رد طرح چین از سوی اوکراین اعلام نشده است. در روزهای آینده دیدار و گفت و گویی میان رؤسای جمهور چین و اوکراین شکل می گیرد، اما اینکه این دیدار و گفت و گو به صورت حضوری است یا آنلاین مشخص نیست.


کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: تصمیم گیرنده نهایی پذیرش صلح یا تداوم جنگ، رئیس جمهور اوکراین نیست و این موضوع به سیاست ها و خواست آمریکا بستگی دارد. به همین دلیل آمریکا طرح 12 بندی چین را رد کرد و با توجه به روند کنونی امید اندکی برای پیشرفت صلح بر مینای طرح چین وجود دارد.


ابوالفتح گفت: غربی ها به سرکردگی آمریکا زمانی پایان جنگ با روسیه را می پذیرند که به زعم خود اوکراین در نبرد پیروز باشد؛ یعنی صرف گفت و گو برایشان کفایت نمی کند، بلکه معتقدند پیروزی باید با جنگ حاصل شود. روس ها نیز گفته اند هرگونه طرح صلحی باید مستلزم به رسمیت شناخته شدن مناطق ضمیمه شده از خاک روسیه باشد که شامل شبه جزیره کریمه و چهار استانی است که روسیه اعلام کرده به خاک خود ضمیمه می کند.


کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: موضوع حائز اهمیت برای چینی ها این است که آنها با ارائه طرح خود در راستای تقویت صلح گام بردارند و خود را از زیر فشار تبلیغاتی غرب که به تدریج چین را به کمک نظامی به روسیه در جنگ با اوکراین متهم می کند، خارج کنند. پکن قصد دارد به عنوان کشوری معرفی شود که خواهان پایان جنگ و نه حامی آن است. 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار