قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

پرمصرف‌ترین داروهای کشور کدامند؟

میزان مصرف دارو یکی از شاخص‌های مهم در نظام سلامت هر کشور است که سهم قابل توجهی در افزایش هزینه‌های سلامت دارد؛ در این مطلب به اسامی پرمصرف‌ترین داروهای کشور پرداخته شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 27
کد خبر: ۱۷۴۷۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، سهم قابل توجهی از کل مخارج سلامت، مربوط به داروهاست. میزان مصرف دارو یکی از شاخص‌های مهم در نظام سلامت هر کشور است که سهم قابل توجهی در افزایش هزینه‌های سلامت دارد و تامین هزینه‌های آن بار زیادی را بر دوش افراد، جامعه و به طور خاص نظام سلامت هر کشور می‌گذارد.

 

علاوه بر سهم قابل توجه مخارج دارویی در نظام سلامت، مصرف بی‌رویه دارو، تداخلات دارویی و عوارض و حتی مرگ و میرهای ناشی از سوءمصرف دارو از جمله مسائل مهم دیگری است که نظام دارویی کشور را تحت تأثیرقرار داده است.

 

طبق اعلام معاون تحقیقات وزارت بهداشت، میانگین تعداد اقلام داروی موجود در یک نسخه در دنیا، 1.2 تا 1.8 یعنی کمتر از دو قلم است اما در ایران، این عدد بالاست و میانگین آن حدود 3.6 قلم است.

 

بر اساس نمودار زیر، اسامی پرمصرف‌ترین داروهای کشور که توسط بیمه سلامت در بازه زمانی فروردین تا بهمن سال 1401 مورد پایش قرار گرفته به شرح زیر است:

 

متفورمین، آسپرین، لوزارتان پتاسیم، آتورواستاتین، لووتیروکسین سدیم، فاموتدین، متوپرولول، آملودیپین، نیتروگلیسرین، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، لوزارتان پتاسیم/ هیدروکلروتیازید، کپسول گاباپنتین، پنتوپرازول، ویتامین ب1، امپرازول، کلینیدیوم / کلردیازپوکساید، پروپرانولول و استامینوفن.

 

آنچه باید مورد توجه سیاست‌گذاران حوزه بهداشت و درمان کشور قرار بگیرد؛ پایش منظم مصرف دارو در کشور جهت برنامه‌ریزی برای تأمین و کنترل مصرف آن است که به نظر می‌رسد این امر مورد کم‌توجهی مسئولین وزارت بهداشت قرار گرفته است. ‌پایش سرانه مصرف دارو در سطح کلان نه‌تنها باعث کاهش مصرف دارو می‌شود، بلکه سبب بهبود پیامدهای درمانی، کاهش عوارض ناخواسته دارویی، افزایش هزینه ـ اثربخشی پروتکل‌های درمان و پیگیری و ریشه‌یابی تغییرات قابل توجه در رفتار نسخه‌نویسی پزشکان و یا مصرف دارو توسط جامعه می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار