دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

جان کربی: شهرک‌های اسرائیلی، مانع صلح است

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ضمن تکرار ادعاهای مربوط به پایبندی به راهکار دو دولتی در فلسطین، مدعی شد که طرفین فلسطینی و اسرائیلی باید به تعهدات نشست العقبه پایبند باشند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 01
کد خبر: ۱۷۵۰۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید شامگاه سه‌شنبه بدون اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، مدعی شد که واشنگتن مخالف خشونت است.

 

کربی به شبکه خبری الجزیره گفت: ما اراده داریم که خشونت را متوقف کنیم. متمایل هستیم که طرفین اسرائیلی و آمریکا با هم، در این راستا تلاش کنند. اهمیت نشست العقبه هم، تعهدات مشترک بین فلسطینیان و اسرائیلیها برای توقف خشونت است».

 

وی ادامه داد: وقایع فاجعه‌باری که در کرانه باختری رخ داد، نشانگر اهمیت پایبندی به تعهدات العقبه است. رئیس جمهور بایدن نیز به راهکار دو دولتی پایبند است.

 

این مقام آمریکایی با این ادعا که نشست العقبه، نقطه آغاز خوبی بود، خاطر نشان کرد: موضع ما این است که شهرک‌های اسرائیلی، مانعی بر سر راه صلح به شمار می‌رود.

 

بر خلاف ادعای کربی، الی کوهن وزیر امور خارجه رژیم موقت صهیونیستی شامگاه امروز گفت که روند شهرک‌سازیهای غیر قانونی این رژیم در اراضی فلسطین ادامه خواهد داشت.

 

این گفته کوهن بر خلاف ادعایی است که صهیونیستها در نشست اخیر العقبه اردن مطرح کردند. در بیانیه پایانی این نشست، رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که روند شهرک‌سازی را تا شش ماه به حالت تعویق درخواهد آورد.

 

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم هم روز گذشته گفت که هزاران خانه جدید در شهرک‌های اسرائیلی احداث خواهد شد که «در پاسخ به عملیاتهای فلسطین است».

 

بر اساس بیانیه پایانی نشست العقبه، رژیم صهیونیستی متعهد شد که مجوز هرگونه شهرک سازی در کرانه باختری را به مدت شش ماه متوقف کند و دو طرف فلسطینی و اسرائیل بر تلاش برای توقف خشونت روزافزون و جلوگیری از خشونت بیشتر تاکید کردند.

 

اما «زاحی هنگبی» رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پس از این نشست، ، علنا تصریح کرد که هیچ تغییری در سیاست‌های دولت کنونی این رژیم طی ماه‌های آینده ایجاد نخواهد شد و قرار است به نُه شهرک صهیونیست‌نشین جدید در کرانه باختری مشروعیت‌بخشی شود.

 

ساعاتی پس از انتشار بیانیه پایانی نشست العقبه، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفت که وی با تعلیق فعالیت‌های مربوط به شهرک‌سازی اسرائیلی در کرانه باختری موافقت نخواهد کرد.

 

«ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ضمن رد توافقاتی که در العقبه حاصل شد، گفت: آنچه در اردن رخ داد، در اردن نیز باقی می‌ماند./ فارس

ارسال نظر