فروش صدها میلیون دلار تسلیحات از واشنگتن به تایوان-راهبرد معاصر

فروش صدها میلیون دلار تسلیحات از واشنگتن به تایوان

علی‌رغم هشدارهای پی در پی پکن، دولت بایدن فروش 619 میلیون دلار تسلیحات به جزیره تایوان از جمله جنگنده‌های «اف-16» را تأیید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 02
کد خبر: ۱۷۵۲۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، علی رغم هشدارهای پی در پی پکن به واشنگتن در خصوص خودداری از تحریک تایوان علیه چین، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا فروش تقریباً ۶۱۹ میلیون دلار تسلیحات از جمله جنگنده‌های «اف-۱۶» به تایوان را مورد تأیید قرار داد.

 

شبکه سی ان ان گزارش کرد که اقدام واشنگتن در تأیید فروش تسلیحات از جمله جنگنده به تایوان بیش از پیش به تنش‌های میان واشنگتن و پکن دامن خواهد زد.

 

طبق این گزارش، دولت آمریکا روز چهارشنبه رسماً کنگره را در جریان طرح فروش مهمات F-16 و تجهیزات مربوطه قرار داد.

 

یکی از مقام‌های وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا تصریح کرد که این فروش احتمالی «منطبق با قانون روابط تایوان و سیاست دیرینه ما در مورد چین واحد است که در آن، ایالات متحده بندهای دفاعی تایوان و سرویس‌های مورد نیاز این کشور را محقق می‌کند تا این کشور را قادر به حفظ توانمندی دفاع از خود کند».

 

این مقام آمریکایی گفته است که تایوان از منابع خود برای خرید این تجهیزات نظامی از ایالات متحده آمریکا استفاده خواهد کرد.

 

وی که نامی از او منتشر نشده است، ادامه داد که حمایت واشنگتن از تایوان و گام‌هایی که تایوان برای تقویت قابلیت‌های دفاع از خود برمی‌دارد، به حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان و در این منطقه کمک خواهد کرد.

 

وزارت دفاع تایوان نیز در بیانیه‌ای گفته است که «نیروی هوایی توانایی‌های کامل جنگی در دو نوع موشکی را دارا است که ایالات متحده این بار با فروش آن موافقت کرده است. علاوه بر این‌که به ما اجازه می‌دهد به طور مؤثر از حریم هوایی خود در برابر تحرکات ارتش کمونیست (چین) دفاع کنیم، همچنین به ما کمک می‌کند تا تسلیحات ذخیره کنیم و انعطاف دفاعی خود را تقویت کنیم».

 

وزارت دفاع تایوان مدعی شده است که «ارائه تسلیحات دفاعی به کشور ما مبنای حفظ صلح منطقه است و وزارت دفاع ملی از ایالات متحده آمریکا صمیمانه تشکر می‌کند».

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند.

 

پکن بارها متذکر شده که فروش تسلیحات به تایوان پیام اشتباهی را به جدایی‌طلبان «حامی استقلال تایوان» مخابره می‌کند و به شدت روابط چین و آمریکا و صلح و ثبات در تنگه تایوان را به خطر می‌اندازد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده