به گزارش راهبرد معاصر، همه ساله در روزهای آخر سال حجم مسافرت مردم کشورمان به مقصد کشور عراق افزایش مییابد و سازمان حج و زیارت هم تورهای ویژهای برای ایام انتهایی اسفند تا اواسط فرودین برنامهریزی میکند.
چند هفته ای است بانک مرکزی پرداخت ارز مسافرتی به ازای هر نفر 500 یورو در سال را به بانک ملی ایران محول کرده است. اما تعدادی از مخاطبان فارس از عدم پرداخت این ارز به زائران کربلا و نجف گلایه داشتند. آنها میگویند هیچ کدام از زائران عتبات موفق به دریافت ارز مسافرتی نشده اند.
خبرنگار فارس مشاهدات خود از یکی از شعب بانک ملی در خیابان انقلاب تهران این گونه روایت میکند: رئیس یک شعبه ارزی بانک ملی ایران به خبرنگار ما گفت: صدور حواله ارزی برای سفر با کاروانهای حج و زیارت سازمان حج و زیارت در سیستم تعریف نشده است اما در عین حال در همان شعبه آقا و خانمی برای سفر به ترکیه و قبرس حواله ارز مسافرتی دریافت کردند ولی حواله زیارتی برای سفر به کربلای معلی صادر نمیشد.
خبرنگار فارس این موضوع را از فرودگاه امام خمینی هم پیگیری کرد، بانک ملی شعبه فرودگاه امام تاکید کرد هنوز بخشنامه ای برای ارز زیارتی به ما اعلام نشده است. جالب تر آنکه بانک مرکزی هیچ باجه ای برای تخصیص ارز در ترمینال سلام( ترمینال ویژه عتبات و حج) در نظر نگرفته است و شعبه بانک ملی فرودگاه با ترمینال سلام فاصله بیش از ده کیلومتری دارد.
به نظر می آید دهها هزار مسافر عتبات عالیات در ایام پر تردد سفرهای ماه شعبان فراموش شدهاند.
به گزارش فارس، تخصیص ارز مسافرتی با نرخ مصوب پس از ایجاد بازار مبادلات ارز و طلا توسط بانک مرکزی به عنوان راهی برای کنترل تقاضا از سر گرفته شد. مسافران می توانند از پنج روز پیش از تاریخ سفر خود به شعب ارزی بانک ملی ایران مراجعه و با همراه داشتن، بلیط، گذرنامه و برگه پرداخت عوارض خروج از کشور حواله ارز خود را پس از پرداخت وجه دریافت کنند.
اسکناس ارزی مورد نظر، پای پرواز و در شعبه بانک ملی در فرودگاههای بین المللی از جمله امام خمینی(ره) تهران پرداخت میشود. / فارس